Şimdi Ara

5. nesil Ryzen'li iki denk laptop arasında kaldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ucuz yollu, Ryzen 5xxx işlemcili laptoplara göz gezdiriyorum, Ağustos'ta maaşım yattığında alacağım ama şu iki model arasında takıldım kaldım:

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-14s-fq1019nt-4h0v5ea-ryzen-3-5300u-4-gb-256-gb-ssd-radeon-graphics-14-notebook-fiyati,1501201041.html

Bunda IPS panel var ve pili aşağıdaki Lenovo'dan biraz daha fazla gidiyor, ama çözünürlüğü sadece 1366x768. Fiyatı da biraz düşük, açıkçası bunu alıp 4+8GB şeklinde kullanmaya razıyım, hem de gün sonunda Lenovo'dan daha ucuza geliyor.

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-v14-amd-ryzen-5-5500u-8gb-256gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82kc0009tx-fiyati,1191863059.html

Ama bu hem 4+4 şeklinde geliyor, hem paneli 1080p, hem gözüm Lenovo'yu biraz daha tutuyor, son olarak da R5 5500u işlemcisi var. Aynısının R3'lü hali HP'den 200-300 lira fazlaya geliyor, ama arada sırada ortalama oyunlar da oynayacağım için hangisinin soğutması daha iyidir bilemiyorum.

Sorum ise şu: 12GB'li HP'yi mi almaya değer, R5 5500U'lu, 8GB'li Lenovo'yu mu? Lenovo'yu severim ama IPS panele de terfi edesim var, ama 1080p panel de güzel geliyor...

• 1080 panel olan al daha iyi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Panel ve renk doğruluğu olayı senin bakış açına bağlı. 10 yıllık laptopumda Tn panel var, geçen sene 2.el aldığım oyun laptopu Ips panel, cep telefonumda da Amoled ekran var. 3 ekran da bana aynı görünüyor, yani Tn ve Ips bana itici gelmiyor. Ama 1080p ekran olmazsa olmaz. Tn panel 768p laptopta piksel saymak beni rahatsız ediyor bazen.

2. olarak gelecekte 5500u ve 1080p olan laptopu satman daha kolay ve daha kârlı olacaktır diye düşünüyorum. Hangisini alırsan al oyun oynarken soğutma pek yeterli olmaz soğutucu da alırsın.

• Tamamdır, dedikleriniz çok mantıklı, Lenovo'da kanaat kıldım. Teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.