Şimdi Ara

5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin kendine göre kriterleri vardır, bunu anlarım. Elbette ki bu saygı duyulası bir durumdur. Ama tutup da BMW premium bile değil demek en hafif tabirle otomobiller hakkında en ufak bilgi sahibi olmadığını belli etmektir. Evet son zamanlarda hem BMW hem de Mercedes daha fazla kar uğruna oldukça gereksiz şeyler yapıyor, resmen markanın kaymağını yiyor. BMW'nin tarihine bakarsanız neden premium olduğunu da anlarsınız zaten. Ayrıca BMW yine bir nebze, Mercedes'in 90'lardaki algısıyla hiç bir alakası yok şu an, bütün arabaları matruşka bebeği gibi, en azından beni heyecanlandıran bir modeli dahi yok ve çok sıkıcılar. Varsın daha sert süspansiyonları olsun, eğer park ettiğimde aracımı defalarca izlemiyorsam, veya her seferinde sanki ilk sefermiş gibi heyecanla direksiyon başına geçmiyorsam neyleyim öyle arabayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORTALDANCE

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: AcayipKuark

Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

Ne varmış son paragrafta?Kalite olarak audi bmw 'den daha üstün.Bmw ancak sürüş dinamiklerinde audiyi geçer

Ne sürüş dinamiğiymiş arkadaş be. Binmeyen biri bile artık bmw için sürüş dinamiği diyor. A6 5 serisinden daha iyi bir araç net.

Hocam bence de daha iyi ama bu sefer bmwciler sürüş zevkini bahane edecek diye baştan yazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre356

Dizel olması gürültülü ve titreşimli olması konusunda mazeret değil zira Mercedes'in dizelinde öyle bir durum yok dedim.Nasıl ne alaka.Performanslarını mı kıyaslamışım?

350 cdi 450 bin lira
    5.25xd 250 bin lira

şartlar eşit değil, onu demek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUSTER04

Sadece 5 serisine degil butun seriye laf atmislar :) konuya bekleniyorsun eminim soyleyecek fikirlerin vardir :) @kartalus

Bende katılıyorum Mercedes'in Bmw'den kaliteli arabalar yaptığını,C serisinin iç mekan kalitesi 3 serisinden,E serisinin iç mekan kalitesi 5 serisinden çok daha iyi buna bende katılıyorum.S serisini saymıyorum bile :)

Bmw hiçbir zaman en konforlu olacağını iddia ederek çıkmamıştır yola.Sürüş zevki,performansı,şanzıman kalitesi her zaman Mercedes'ten ve Audi'den çok daha iyi olmuştur.Ben 320i sahibiyim,bakın güncel C serisine,tasarım ve kalite olarak çok çok başarılı ama gel gelelim motoru ve şanzımanı 3 serisinin çok çok gerisinde.E serisinde adam gibi 2 litre dizel motor yok.520i motor olarak E180'den daha başarılı.E serisinin 5 serisnden üstün olduğu tek yön konfor ve iç mekan kalitesidir.Mesela benim arabam 22 binde ve çok azda olsa trim sesi mevcut,kullandığımız yollardan kaynaklı bi durumda olsa sürüş zevki ve motor+şanzıman uyumu,performansı oldukça memnun ediyor.Bundan sonra durumum olursa yine 3 serisi alırım,520i değilde 320d xDrive almak her türlü avantajdır ama söylemek istediğim şu;Bmw keyfini alan kolay kolay bırakamaz.5 serisine b.k atanların yorumlarına bakın,çoğu ya yolcu olarak binmiştir ya da araçla kısa bi tur atmıştır.Uzun dönemde Bmw çok keyifli ve bırakması zor bi araçtır.

• Arkadaşım şartlar eşit değil derken hangi şartlar eşit değil?E350 de farklı bir süspansiyon mu kullanılıyor?Farklı yalıtım malzemeleri mi kullanılıyor?Hayır.E350 nin motoru hariç E180 den nasıl bir farkı var anlamadım.Kaldı ki E180 i de test ettim.Aynı arabalar motor dışında fark yok.E350 örneğini dizel olmasından dolayı verdim diyorum anlatamıyorum heralde.

Bak tekrar söyleyeyim.E350 dizel.Test ettiğim Bmw 5 de dizel.E350'de Bmw 5 'teki gürültü ve titreşim yok diyorum ne alaka fiyat falan anlamadım.E350 vergilerden dolayı o kadar pahalı.E350 ile E180 ikisi de Avanatgarde ise mesela süspansiyonları,izolasyonu,malzemeleri aynı.Motor dışında fark yok.E350 de E segmenti E180'de E segmenti.Motor dışında fark yok.İkisi de hangi motor seçeneği olursa olsun 5 serisinin rakibi.

Eğer ben E350 nin performansı 5.20 d den daha iyi desem o zaman derdin ki ikisinin güç farkı var adaletsiz diyebilirdin ama ben sadece gürültü seviyelerini kıyaslıyorum.Nasıl erma ile armut hala anlamış değilim ne demek istediğini.

Çok mu anlaşılmaz şeyler yazıyorum anlamadım ki?Ben tahmin edeyim sen E350 450 bin tl diye E180'den çok daha konforlu çok daha sessiz bir araba falan mı zannediyorsun?İkisi de aynı araba.Motorları farklı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 17 Aralık 2015; 21:20:49 >

• bir sure bir yakinimin son kasa 5 serisi kullanmis biri olarak bu elestirilerin buyuk bolumune katilmiyorum.iscilik kalitesi gayet iyi ve arac o buyuk kasaya ragmen cok cevik.konfor olayina gelince e serisi herzaman asfalt gemisi bmw ise surus makinesidir.trimsesi meseleside bence kullanici karakteristigiyle alakali bmw leri sakin kullanabilmek zor.a6 kalite bazinda cok iyi olabilir ama quattro olmadigi surece adi gecmez bu arabalarin yaninda.

• Her paragrafta simdi diyeceksiniz ki var

Arac zevki kisiseldir ha cok ses aliyor olaylari nesneldir tabi ama ben boyle seylere pek takilmam surus keyfi daha on planda

• Mercedes: konfor, kalite
    Bmw: sürüş keyfi,performan
    Audi: hepsinden ortaya karışık..

Gecmişten günümüze markaların vizyonları bu..

• Sürüş konforu istiyorsanız 5 serisi almayın zaten.Rft lastikli bir araçtan çok şey beklememek lazım.e serisinde var mı bilmiyorum.
    Başka???
    Premium paket bir 5 serisi gayet güzel.
    Hayalet göstergeler e serisinde benim bildiğim yok.
    Navigasyon ekran da alırsan yok yok.
    Motor dersen benzinlide 5 serisi avantajlı
    Dizelde de 5 serisi avantajlı.
    Sürüş dinamiği 5 serisinde daha iyi.
    2000 motorda 4 çeker alinabiliyor.
    Dizelde mtv avantajı var.
    Bana göre var oğlu var.
    Araç tavsiyesi isteyen 3 arkadaşıma da 5 serisi aldırdım.3 ü de gayet memnun araçlarından.Hani çok genç deseniz en küçüğü 40 yaşın üzerinde.
    Hiçbiri de niye e almadık demiyor.

• http://m.youtube.com/watch?v=pe4GEqmIVVg

• Hep söylerim, gene söyleyeceğim, BMW'nin en son yaptığı düzgün araçlar E39 ve E46'dır, E60 da fena değil. Ondan sonrası bildiğin kağıt ve kartondan iç mekan. Bu 1 serisinden 7 serisine kadar böyle.

İsteyen istediğini söylesin, Gidin 15 yıllık bir E39 inceleyin ne dediğimi anlarsınız.
  • Bmw nin alınacak tek arabası 1 serisidir. Biraz daha parası olanlar da 420d alabilir. Gerisi gereksiz pahalı. 5 serisine yapılan tüm eleştiriler doğrudur fakat sürüş dinamiklerini ne Mercedes yakalar ne de Porche.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Hep söylerim, gene söyleyeceğim, BMW'nin en son yaptığı düzgün araçlar E39 ve E46'dır, E60 da fena değil. Ondan sonrası bildiğin kağıt ve kartondan iç mekan. Bu 1 serisinden 7 serisine kadar böyle.

İsteyen istediğini söylesin, Gidin 15 yıllık bir E39 inceleyin ne dediğimi anlarsınız.

Bencede hocam haklısınız
    İşte e39 m5 incelemesi
    http://youtu.be/YH7rXhsDKk8

• quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Taraflı olmakla alakası yok. Bmw nin 1 serisinden tutun 7 serisine kadar hangi modeline binerseniz binin kalitenin ve kalite hissinin yerlerde süründüğünü görürsünüz. Bazı fanatiklerin zoruna gidecektir ama şahsen bmw markası benim gözümde premium bile değil! Rakibi olarak görülen mercedes uzay çağını yakalamış bir de bmw ye bakın yazık. Otomobil denince Mercedes ve diğerleri o kadar.

Taraflı olmakla alakası yok deyip bildiğin fanboy cümlesi kurmak. "Mercedes ve diğerleri"

Taraflı değilsin fanboysun.

Belki 5serisi kötüdür vs bunu söylemiyorum. Olay başka

• Bmw 5 serisinin en iyi kasası e39'dur.

• oguzhandemirell kullanıcısına yanıt
    Aynı tastan BMW'de su içmeye başladı. Önden çekişler, PSA motorları ( I8 ), GranCoupe 1.5'le gelen ağırlık güç oranı.. Kısaca otomotiv sektörü geçmişin mirasını yiyor. Kaliteli ve rafine araba yapmak yerine hep şekil şemal yolundalar, gerçi onu bile beceremiyorlar copy paste, copy paste nereye kadar

• Uzmanız her konuda , bi bakışta malzeme kalitesi tayin ediyoruz, iyi kötü diyoruz. İnsan fazla araca binmeyince e350cdi ile tüm BMW leri kıyaslayıp hüküm veriyor. Süper inceleme

• quote:

Orijinalden alıntı: emre356

Arkadaşım şartlar eşit değil derken hangi şartlar eşit değil?E350 de farklı bir süspansiyon mu kullanılıyor?Farklı yalıtım malzemeleri mi kullanılıyor?Hayır.E350 nin motoru hariç E180 den nasıl bir farkı var anlamadım.Kaldı ki E180 i de test ettim.Aynı arabalar motor dışında fark yok.E350 örneğini dizel olmasından dolayı verdim diyorum anlatamıyorum heralde.

Bak tekrar söyleyeyim.E350 dizel.Test ettiğim Bmw 5 de dizel.E350'de Bmw 5 'teki gürültü ve titreşim yok diyorum ne alaka fiyat falan anlamadım.E350 vergilerden dolayı o kadar pahalı.E350 ile E180 ikisi de Avanatgarde ise mesela süspansiyonları,izolasyonu,malzemeleri aynı.Motor dışında fark yok.E350 de E segmenti E180'de E segmenti.Motor dışında fark yok.İkisi de hangi motor seçeneği olursa olsun 5 serisinin rakibi.

Eğer ben E350 nin performansı 5.20 d den daha iyi desem o zaman derdin ki ikisinin güç farkı var adaletsiz diyebilirdin ama ben sadece gürültü seviyelerini kıyaslıyorum.Nasıl erma ile armut hala anlamış değilim ne demek istediğini.

Çok mu anlaşılmaz şeyler yazıyorum anlamadım ki?Ben tahmin edeyim sen E350 450 bin tl diye E180'den çok daha konforlu çok daha sessiz bir araba falan mı zannediyorsun?İkisi de aynı araba.Motorları farklı sadece.

Tamam kardeş aynen aydınlattın herkesi,

''Ben tahmin edeyim sen E350 450 bin tl diye E180'den çok daha konforlu çok daha sessiz bir araba falan mı zannediyorsun?İkisi de aynı araba.Motorları farklı sadece''

ayrıca sen ordan bakıp sen şöyle düşünüp şöyle diyorsun demeyi bırak ,sen e180 ile 350 cdi yi aynı kefeye koyuyorsun sonra birde kendince milleti aşağılıyorsun ama karşındakilerin hangi statüde vesaire olduğunu bilmiyorsun, zaten bilsende böyle bir yorum yapma hakkın yok, neyse konunu baltalamayayım iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 17 Aralık 2015; 22:29:47 >

• Artık araçlar arasındaki farklar çok çok azaldı hatta farklı segmentler arasındaki farklar da minimum noktalara geldi. C segmentindeki bir aracın yalıtım seviyesi d segmentindeki bir modelden daha kötü olmak zorunda diye bir şey yok kaldı ki araçların içine aldıkları gürültü seviyelerinde c segmenti premium olmayan yani hepimizin kullanabilDigi, erişilebilir modellerde bile öyle başarılı işler ortaya çıktı ki artık daha üst segment araçlara bindiginizde ağzınızin açık kalmaması son derece normal. Ben 2 aracıda içinde ailem varken kullandım bana 5 serisi (hatta bütün bmw modelleri) sürücü odaklı ve keyifli makineler olarak gelirler koskoca arabayi kullanırken keyif alırım ancak e serisinde aynı keyfi alamıyorum ancak aracın içinde yolcu olarak bulunanlar ise tam tersi e serisinin Koltuklarin in bile bir başka rahat olduğunu söylüyorlar. Yani aslında olay neye nereden baktığınla ilgili. Bu arada yarın 2 günlüğüne e segmenti bir araç kiraladim ya e serisi olacak yada 5 ben inşallah bmw olur diyorum çünkü dediğim gibi benim için güzel ve keyifli olan o.

• turkiyede mercedes seviliyor, fakat guncel otomobilleri takip eden ve marka takıntısı olmayanlar bu markayı beğenmiyor.
    satılan araçların %80 i artık e180 ve 5.20 i
    5.20i 170bg, bmw motoru ve zf sanzıman ile tr şartları için kısmen bi prmeium gidişi hissini veriyor
    e180 motoru ise c serisinde bile yavas kalmış, e için gerçekten çok zorlayıcı olacak bir motor. çok daha alt sınıf araçların sıradan modelleriyle ya aynı ya da daha yavas verilerde
    iç mekan falan tamamen zevk, makyajlı e nin arkası hariç genel duruşu bence 5 ten sportif duruyor, iç mekanını da beğeniyorum. süspansiyon konusunda ise yorumlar komik, çok kaliteli hayal bi markanın spor bi süspansiyonu bu otomobil bilgisindeki birine kötü gelebilecekken, sıradan bi konfor yumuşak süspansiyon iyi gelebilir. süspansiyonun limitlerde yasattığı yol tuts engesini de test etmediğine göre 2 tumsekten geçtim çok hopladim, bu araba iyy demek komik.
    ama bence zaten dizel lüks de olmaz, dizel iş makinesi, traktör, hadi jeep olsun tork ihtiyaçi araçlarda gereken bir motor, güzel görünüşlü zarif araçlarda değil

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.