Merhaba arkadaslar bir tasarım için anasayfadaki resmin surekli değişmesini istiyorum ve bu değişimin zaman aralıgı 5 sn olsun istiyorum boyle bir çalışma nasıl yapabilirim ? şimdiden tesekkuler..
Bunu animated gif ile yapabileceğiniz gibi,flash veya slayt scriptleri ile de yapabilirsiniz.
Flash kullanırsan daha güzel olur.
ulead gif animator diorum ondan ii programı hayatımda hiç görmedim walla reklamda yok ilacıda kolay bulunuyor... kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum...
Bu değişecek resimlerin özelliklerine göre değişir. Eğer boyutları büyük ise java script yada flash slider ile yapman gerekir. Flash yada Gif olarak yaptığın zaman hem resimleri değiştirmen yani resim eklemen yada çıkartman ve dosyanın tamamının sayfaya yüklenmesi aşamalarında sorun yaratacaktır.
Flash sliderlar genelde bir flash objesi bir xml dosyası ve diğer kaynak yani resim dosyalarının bulunduğu klasör tarafından oluşur. xml dosyasında yazacağın yoldaki resimler flash objesi tarafından kaynaktan lsıra ile çekilerek sayfada gösterilir.
Java Script dosyaları da aşağı yukarı aynı işlemi yapar ama ya js dosyası içerisinde yada sayfanın kaynak kodlarında yazılan yol/yollardaki dosyaları çekerler.
Dikkat etmen gereken bir diğer nokta; resimlerin boyutları eğer 50kb ve üzeri ise preload özelliği olan bir script kullanmak en faydalısı olacaktır. Böylece bir resim gösterimde iken diğer resimler arka planda kullanıcıya download ( yüklettirilmiş ) olur ki bu da sırası gelen resimin gösterimi esnasında kullanıcının daha fazla beklemesini engellemiş olur.
Eğer tek bir çalışma yani sadece küçük boyutlu birkaç resim üzerinde bu işlemleri yapacak iseniz; arkadaşların dediği gibi bir gif animator kullanabilirsiniz. Bekleme zamanlarını bu şekilde oynayabilir yada frame ratelerini azaltıp çoğaltarak boyutu istediğiniz seviyede tutabilirsiniz.
eğer dinamik olarak yükletilecekse gif programları veya flash herhangi bir fayda sağlamıyacaktır aşağıdaki linkler sana yardımcı olacak ;
SORUNU OLAN ARKADAŞIMIZIN SESİ SOLUĞU ÇIKMADIĞINA GÖRE KONUYU SALLAMIŞ... BİZİDE BURDA BOŞA UĞRAŞTIRIYOR...
eğer öyle ise valla yazık genelde de böyle oluyor çözüm getiriliyor ve cevap yazılıyor ama konuyu acan yok ortalıkta
Katılım zamanı: 1 Haziran 2005
2005 yılından beri 47 mesaj atmış olandan zaten ne beklenir... bu konuda yazdığı son konuymuş
Neden böyle düşünüyorsunuz ki?
Bu sorulara sadece soru soranlar bakmıyor, tesadüfen bile gelenler bakıyor. Akıllarının bir kenarında olsa bile bazı insanlar bir şekilde faydalanıyor. Hem bizler içinde iyi oluyor. Bu sayede bizler bile aramızda bazı şeyler için beyin fırtınası yapmış oluyoruz.
Dolayısı ile her açıdan faydalı oluyor diye düşünüyorum.
En sağlamı Flash tan Yapmak
quote:
Orjinalden alıntı: mawoix
SORUNU OLAN ARKADAŞIMIZIN SESİ SOLUĞU ÇIKMADIĞINA GÖRE KONUYU SALLAMIŞ... BİZİDE BURDA BOŞA UĞRAŞTIRIYOR...
hayır arkadaşım boşu boşuna uğraşmadınız... belki o arkadaşın işine yaramadı ama ben ve benim gibilerin işine yaramıştır merak etme. benimde işime yaramış oldu değişik alternatifler sunmanız. teşekkürler
BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme