Ben Almanya'da yaşıyordum ve Almanya'da psikiyatri ilaç tedavisi görüyordum. Ancak Türkiye'de hiç psikiyatri girişimim olmadı. Ayrıca akciğerimin %10'u yok ve tüp kullanıyorum. Karaciğer büyümesi, çomak parmak, vitiligo ve ağır migren gibi hastalıklarım var. Ancak bu hastalıklarla ilgili Türkiye'de herhangi bir girişimde bulunmuş değilim. Askerlik yoklaması yaparken karşıma şu soru çıkıyor: “Askerlik hizmetini yerine getirmeye engel herhangi bir sağlık sorununuz veya engel durumunuzu bildirir geçerli sağlık kurulu raporunuz var mı?” Eğer “hayır” seçeneğini işaretlersem diğer bilgileri istiyor. Ancak “evet” seçeneğini işaretlersem şu şekilde bir mesaj çıkıyor: “Başarılı. Askerlik yoklama işlemleriniz, engel durumunuzu bildirir geçerli sağlık kurulu raporunuza göre Millî Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilecektir. Başvurunuz işleme alınana kadar isterseniz bu hizmeti kullanarak güncelleme yapabilirsiniz. Yoklama Başvurusu Süreç Takibi hizmetini kullanarak durumunuzu takip edebilirsiniz.” Türkiye'de hiçbir sağlık raporum olmadığı için ne yapmam gerektiği konusunda emin değilim. Salı günü psikiyatri randevusu aldım. 1. Hangi seçeneği seçmeliyim? 2. Diyelim ki “evet” seçeneğini işaretledim ve salı günü psikiyatriye gittim. Sonrasında askerlik erteleme olmazsa “hayır” seçeneğini seçip yeniden her şeyi doldurup aile hekimine mi gitmem gerekir? Şimdiden teşekkür ederim. |
arkadaşlar çok acil az bir saat kaldı
-
-
Mevcut sağlık sorunlarınız ciddi şekilde askerlik yapmaya engel oluşturuyorsa ve bunlarla ilgili rapor almayı planlıyorsanız, "evet" seçeneğini seçerek süreci başlatabilirsiniz; bu durumda sağlık raporlarıyla Millî Savunma Bakanlığı değerlendirme yapacaktır. Ancak şu anda elinizde geçerli bir sağlık raporu yoksa, "hayır" seçeneğini işaretleyip aile hekiminiz üzerinden yoklama işlemlerine devam etmeniz de mümkündür. Eğer "evet" seçeneğini işaretler ve rapor alamazsanız, "hayır" seçeneğini yeniden seçerek süreci başlatabilirsiniz. Sonuç olarak, sağlık durumunuzun askerlik hizmetine etkisini doğru değerlendirmek için Salı günü alacağınız psikiyatri randevusundan elde edeceğiniz bilgilere göre ilerlemek en doğrusu
-
teşekkür ederim.ancak sağlık kurulu raporu hemen alınmıyor
-
Askerlik muayenesi icin aile hekimine gitceksin o hastaneye sevk eder orda heyet karar verir durumuna
Turkiyede mi yasiyorsun? Ve niye son dkye biraktin -
evet artık Türkiye de maalesef son dakikaya kaldı çünkü dövizle askerlik yapmayı düşünüyordum psikiyatri nedeniyle gidemedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X