Şimdi Ara

5 TB WD Harici Harddisk Tarama ve Düzeltme Yardım Arkadaşlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 ay önce 5 tb wd elements harici harddisk aldım.Yaklaşık olarak yarısı dolu vaziyette.Fkat son 1 haftadır harddiski pc ye bağlayınca tarama düzelt uyarısı alıyorum.Bir kere buna tıkladım tara ve düzelt diye saatlerce pc de harddiskte açık kaldı fakat sonucunda birşey değişmedi.Dosyaları başka bir harddiske aktarıp sonrasında harddiski formatlama imkanımda yok.Tarama ve düzeltme için tavsiye edebileceğiniz program varmıdır ? Veri kaybı yaşarmıyım ? Bide kullanımı hakkında bilgi verirseniz memnun olurum gerçekten.

Ayrıca harddiski daima donanımı güvenli kaldır yaptıktan sonra arkasında bulunan on off tan da kapattıktan sonra fişini çekmeme rağmen neden böyle oldu anlamış değilim.Bazen tv ye takıp çıkıyorum direk usb den.O zaman donanımı kaldır gibi seçenek yok malum ama yine on off u kullanıyorum.Bundan dolayı olabilr mi ?

• hdd nizde bad sector olabilir hd tune programı ile taratın eğer kırmızı noktalar oluşursa bad sector vardır yok komple yeşil biterse hdd regenerator programı ile hataları düzelte bilirsin ilk önce hd tune ile tarat sonucu söyle
  • Birisinden 2-3 tb'lık emanet bi hdd bulup verileri atıp formatlarsanız en sağlıklısı olur. Ama bulamam derseniz şurada bazı çözümler sunulmuş:

http://www.nebigarci.net/windows-7de-tara-ve-duzelt-uyarisini-kapatma

NOT: 5 tb olduğu için tarama işlemi çok uzun sürebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Birisinden 2-3 tb'lık emanet bi hdd bulup verileri atıp formatlarsanız en sağlıklısı olur. Ama bulamam derseniz şurada bazı çözümler sunulmuş:

http://www.nebigarci.net/windows-7de-tara-ve-duzelt-uyarisini-kapatma

NOT: 5 tb olduğu için tarama işlemi çok uzun sürebilir.

Gerçekten inanılmaz derecede uzun sürüyor. Otomatik tara düzelte tıkladım 1 buçuk gün açık kaldı yüzde 25 oldu .keşke başka bir harddiske kopyalayıp formatlamadan başka çareler olsa. Çünkü yine aynısı yaşanırsa hep başka harddiske kopyalamak çok uğraştrıcı.

• Evet bu yüzden 2 tb üstü hdd'leri tavsiye etmiyorum. Daha büyük kapasitelerde hem ödünç hdd bulması zor oluyor hem de bir arıza çıktığında büyük miktarda veri kaybı oluyor.

Sizin cihazda çıkan uyarı, güvenli kaldır seçeneğiyle uğraşmadan usbden direkt çıkarılan flaşdisklerde de oluyor. Büyük ihtimal tv'den çekince bi hata oluşmuştur. Linkteki çözümleri bir deneyin, düzelirse tv için bir media oynatıcı cihaz almanızı tavsiye ederim. Düzelmezse bilmiyorum yapacak pek bir şey yok malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.