Genelde dosya depolama ve P2P için kullanacağım 6 tb kapasiteli bir hard disk arıyorum. Western Digital ve Seageate'in renklerle isimlendirilen bir çok farklı modeli var, fakat hangi model ne içindir tam çözebilmiş değilim. Birçoğunda "surveillance/güvenlik kamerası kaydı için" diyor. Kimisi 5400 rpm, kimisi 7200 rpm. Hangi modelleri tercih etmeliyim?
Seagate den uzak durun. Geriye sadece WD kalıyor. Başka marka 6 TB yok sanırım. 7200 rpm olan 5400 den daha hızlı çalışır. Hız önemli ise 7200 rpm. 5400 ün göreceli olarak daha dayanıklı veriler için daha güvenli olma ihtimali var. 7 24 olanlar daha dayanıklı ve sağlam üretilir . Fiyat farkı ne kadar bilmiyorum. Ama ben alsam tercihim 7 24 olanlar olur. Kıyaslama için bir de cache bellek rakamına bakın. Yüksek olan daha hızlı çalışır.
Her koşulda kıymetli verilerinizi 2. Bir diskte yedeklemenizi öneririm. 6 TB bir disk için veri kurtarma ihtiyacı olmasi halinde epey ciddi rakamlar çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme