Şimdi Ara

5. Viteste Giden Aracı Stop Ettirmeyi Başarmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çoğu konuyu anlamamış bile hocam. Belli ki 16-17 yasinda zıpır kardeşlerimiz. Konuyu anlamadan laf sokma çabalarına girmişler. Konunuda içine etmişler. Merak etme öyle çok ağır zararları yok. Baskı balata da yumurtadan yapılmıyor. Her acemilikte olur o kadar. Zamanla aşılıyor zaten. Ben acemiyken 20 dakka el freni çekik gitmiştim. :) Araç niye gitmiyo diye isyan ediyodum. 20 dakka sonra aracı parkedip el frenini çekmeye tenezzül edince gülmekten kendimi alamadım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir stop ettirmeden farklı değildir. Araç titreye titreye bir ileri bir geri gidip gidip gelerek stop ederse, bu hata sürekli yapılırsa şanzımana gereksiz bir yük bindiğinden şanzıman ömrü kısalır. Dediğim gibi bir durum olmuyorsa o da olmaz.

Konu baskı balata ile alakalı değildir. Baskı/balata ömrünü tamamlamaya yakınsa, bu davranış kalan ömrü azaltabilir veya balatanın o anda su koymasına sebep olabilir. Ancak, baskı/balatanızın kavrama becerisi hala yüksekse (ömrü daha varsa), onlara zarar verecek bir hata değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Normal bir stop ettirmeden farklı değildir. Araç titreye titreye bir ileri bir geri gidip gidip gelerek stop ederse, bu hata sürekli yapılırsa şanzımana gereksiz bir yük bindiğinden şanzıman ömrü kısalır. Dediğim gibi bir durum olmuyorsa o da olmaz.

Konu baskı balata ile alakalı değildir. Baskı/balata ömrünü tamamlamaya yakınsa, bu davranış kalan ömrü azaltabilir veya balatanın o anda su koymasına sebep olabilir. Ancak, baskı/balatanızın kavrama becerisi hala yüksekse (ömrü daha varsa), onlara zarar verecek bir hata değil bu.
    Konuyu okuyup anlayan ve gerekli cevabı veren birilerini görmek ne büyük mutluluk.

• Oda birşey mi? Eski aracım otomatik olmasına rağmen dur kalk sırasında stop ediyordu kafasına göre. Gaz kelebeği arızası vardı yapıldı,bilmem ne sensörü denildi değişti ama yinede kafasına göre gaz keser stop ederdi. Asıl başarı bu. 😀

• Bu başarının bir üstü otomatik arabayı vitesteyken stop ettirmek gözlerimle gördüm ve hala nasıl olduğunu çözmeye çalışıyorum

• Otomatikte muhtemelen mekanik bir arıza vardır. Gerçi benim yaptığımda dalgınlıkla ilgili sanırım. Çünkü kafa zaten sürekli başka yerde. Üstüne bir de telefon çaldı, radyo sustu, arkadan bir ses geldi falan gibi şeyler olunca yapmam gereken bir şeyi yapmışım gibi düşünebiliyorum. Elimi telefona atıyorum, o sırada kafa vitesi boşa attığımı sanıyor galiba.

Ağır bir sonucu yoksa mesele yok.
  • Hocam bilinçaltınıza araç kullanımı tam olarak oturmamış demektir bu. Zamanla olacak bir şey. Bir de debriyajdan o kadar korkmayın. Baskı balataya zarar veren yarım debriyaj yapmaktır tam basmak aşındırmaz.
    Örnek veriyorum araç kullanırken aracı sanki ben değil sanki bilinç altım kullanıyor herşey alışılmış ezberlenmiş o yüzden ister telefon çalsın ister çevrede dikkat bozucu birşey olsun sorun yaşatmıyor her daim hakimiyetimde oluyor araba çoğu kişi telefonla konuşurken araç hakimiyetini yitirir ya şerit değiştirir ya hızı dengesizleşir. Zamanla hepsini aşıyorsun. 27 yaşındayım 17 yıldır araç kullanırım lakin araç kullanımında insanın karakteristik özelliği çok ön plandadır. Eniştem 30 yıldır kullanır telefonla konuşurken araca hakimiyeti tamamen gider😂.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.