Şimdi Ara

5 Volt/2 Amper gerektiren cihaza 5V/3A versek ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimizdeki D-Link DWL-2100AP access point cihazın adaptörü bozuk ve tamir edilemedi. Yeni bir adaptöe almamız lazım.
    AP'in elektrik adaptör girişinde 5 volt 2 amper gerektirdiği yazıyor. Bu özellikte bir adaptör bulamadım.
    En yakın 5 volt 3 amerlik bir adaptör bulabildim. Ararken sorduğum satıcıların hepsi de; voltajın önemli olduğunu, amperin o kadar önemli olMAdığını, 2,5-3 amperlik 5 volt bir adaptörün de iş göreceğini söylediler.
    5 volt/2 amper gerektiren D-Link DWL_2100AP'e 5 Volt /3 Amper versek ne olur?

• Sorun olmaz. Yüksek amper devrelere zarar vermez ama düşük amper zarar verir.

Bilginiz olsun.
  • çok daha iyi olur yani burada volt önemlidir, amper normal adaptörün amperinin altında olmadığı müddetçe sorun yok

unutma volt önemlidir..
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Artık 5 V ve 2,5-3A bir adaptör alsam olur.
    Cihaza zarar veririm diye endişeleniyordum.
  • basitçe V = I x R

Devrenin direnci değişmediği müddetçe adaptörden çekeceği akım değişmeyecektir. Kısaca adaptörünüzden 5V, 2A çekecektir. 3A lik bir adaptör olmasıda ayrıca bir güvenlik önlemi olarak yanınıza kar kalacaktır.
  • Volt aynı olduğu sürece sorun çıkmaz.Ama düşük amperliler çabuk ısınır ve adaptör erimeye başlar. Yüksek amper li olması sizin için iyidir. Ama volt kesinlikle sapmasın ürünü yakarsınız.
  • Buradan şunu anlıyorum. Aynı volt yani mesela 5v yazması koşuluyla şarj edeceğimiz bataryalar ya da bir adaptör aracılığıyla elektrik enerjisi ile besleyeceğimiz örneğin usb hub/çoklayıcı gibi ürünlerin üzerinde yazan 1a, 2a, 4a ile belirtilen amper değerinden daha yüksek bir amper değerine sahip bir adaptör/şarj cihazı kullanılabilir ve hatta böyle yapmak daha iyidir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebayusuff

Buradan şunu anlıyorum. Aynı volt yani mesela 5v yazması koşuluyla şarj edeceğimiz bataryalar ya da bir adaptör aracılığıyla elektrik enerjisi ile besleyeceğimiz örneğin usb hub/çoklayıcı gibi ürünlerin üzerinde yazan 1a, 2a, 4a ile belirtilen amper değerinden daha yüksek bir amper değerine sahip bir adaptör/şarj cihazı kullanılabilir ve hatta böyle yapmak daha iyidir?

aktif cihazlarda volt aynı ise amperin yüksek olması iyidir. adaptör ısınmaz ancak pil şarjı vs gibi durumlarda amper önemlidir. amper yüksek ise pil hızlı şarj olur, pil ısınmaya başlar. piller aktif bir cihaz olmadıgı içinde akımı kesmez. patlayabilir.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Bu durumda pil şarj ederken üretici hangi V ve Amper demişse o değerde bir şarj cihazı kullanmak gerekiyor diyorsunuz. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.