Şimdi Ara

5 yıldır çektiğim egzama problemini tesadüfen 2 günde geçirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıldır egzamadan muzdarip durumdaydım.Özellikle kafamın yan tarafında ve göğsümde sürekli yaralar çıkıyordu ve ne kullandiysam fayda etmedi.Her sabah saçlarımı yıkamama rağmen ertesi gün tekrar yara çıkıyordu.Geçenlerde tıraş oldum ve saçlarımda geceleyin tekrar yara çıktı ve canım bayağı yandı kaşıntıyla birlikte.Genelde zeytinyağı surerdim ancak yurtta oldugum için imkansizdi.Biraz nemlendirmesi adına yanan tarafa vazelin sürdüm ve öyle uyudum.Sabahleyin kalktığımdaysa o tarafta hiç yaram kalmamıştı.O gece diğer tarafa ve göğsüme de sürdüm ve ertesi gün yaralarım tamamen geçti.5 yıldır bu derdi çekip çözümün bu kadar basit olduğunu görmek de biraz koydu tabi Yan etkisi v.s. olur mu bilmiyorum 1 haftaya yaklaştı bir problem yok ancak herhangi bir sıkıntı yaşarsınız da mesuliyet kabul etmem

Edit:Geceleri kullandıktan sonra sabahları yıkayıp temizleyib tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 17 Aralık 2017; 18:8:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ozet vazelin kullanin.

yurtta vazelinle napiyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kafanamı vazelin sürdün? nasıl sürdün kel misin?
  • Egzama çok duyulan fakat benim hiç bilmediğim bir hastalık cunku ne ben ne de yakınlarımdan kimse egzama olmadı. fakat cilt rahatsızlıklarına karşı uygun fiyatlı birkaç pratik önerim var:

1- Hindistancevizi yağı

2- Susam yağı

3- Badem yağı

4- Nivea

Bunlardan ilk ikisini Gençay Baharat (İstanbul Sultanbeyli'de bir firma) marka, 3.sünü Bebak marka olarak alıp bazen kullanıyorum.H.cevizi yağı 2 roundta kullanılıyor ilk roundta pamuğa sürerek cildi temizlemek için sonraki roundta cildi az miktarda yağlandırmak için; cunku h.cevisi yağı tamamen emilmiyor. Susam yağı tamamen emiliyor ve sadece cilt değil, eklemlere ve özellikle benim gibi günboyu masabaşında çalışıyorsanız bel ve sırt ağrısına da cok iyi geliyor, yapacağınız tek şey omurganızda ağrıyan yere bir-iki çay kaşığı kadar elinizle yayıp bir dk kadar ovarak sürmek. Badem yağını ise vücudun en hassas cilt bölgelerine (mahrem bölgelere) uygulayabilirsiniz.Nivea'yı zaten coğumuz biliyor, daha cok kışın elimin üstünde kuruyan cilde sürerim. Zeytin yağı bariz olduğu için bahsetmedim bazen onu da kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yaralarınızın SS ni atar mısınız ?

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    ismail58000 kullanıcısına yanıt
    Hocam dudaklarim catliyor onun için kullanıyordum

@ismail58000 Hocam yaralarım geçti maalesef.

@kuzeyinkrali Elime alıyorum vazelini ve sacimin dibine gelecek şekilde boca ediyorum gayet açık bence ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 18 Aralık 2017; 0:24:14 >
  • Benim de saç derimde kaşıntı ve yaralanmalar oluyor geçirir mi ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSG olmadan 3 gün geçirdim
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: r.H

@kuzeyinkrali Elime alıyorum vazelini ve sacimin dibine gelecek şekilde boca ediyorum gayet açık bence ama?

hocam bıttım sabununu denediniz mi? dökülmelere ve egzamaya felan iyi geliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

quote:

Orijinalden alıntı: r.H

hocam bıttım sabununu denediniz mi? dökülmelere ve egzamaya felan iyi geliyormuş.

Her türlü sabunu şampuanı denedim fayda etmedi ancak tesadüfen çözdüm olayi şuan cildimde hiçbir problem yok

• Egzamayı değil yaraları geçirmişsin. Egzamanın genel yapısı kuru cilt olduğu için nemlendirdiğinde yaralar kapanabiliyor. Fakat egzaman bağlı olduğu nedene göre tekrar nüksediyor ne yazık ki.

Ben de yıllardır çekiyorum. Bir süre kayboluyor hiç olmuyor. Sonra bir stres yaşıyorsun tekrar başlıyor falan.
  • Benim sağ ayak bileğimde çıktı 1 yıldır.. Birde öyle tatlı kaşınıyorki namussuz. Doktor 2 tane krem verdi. Hızlıca iyileşti ama kullanmayı bırakınca tekrar başlıyor. Kanayana kadar kaşıdığımı bilirim.
  • Benimkisi yağlı egzamaydı tüm kimyasalları bıraktım sebze ağırlıklı beslendim yüzümü nilera okyanus sabunla yıkadım geçti gitti. çıksa bile zayıf beliriyor 1-2 günde yok oluyor alnımda
  • Hocam oncelille paylasiminiz icin sagolun. Benimde kafada var bu meretten, acaba yan etki yaparmi kullansam?

• Hocam bilmiyorum vallahi ama zaten sabaha yikayacaksiniz çok fazla bi komplikasyon olacağını sanmam ancak yine de takip etmek lazim ilerleyisi

• Vazelinin markası ne kardeş? Aynısından deneyecem. Ben de de var meret

• kuşların ayagında mantar cıktımı vazelın surerız sendede aynı etkıyı gostermıs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de sıkıntıdan oluyor galiba.Saç için olanda geçti ama bir süre sonra tekrar ediyor.

• Vazalin bu işe yara mevzuyu hemen buna çekmeyin.

• kola dan olan deri hastalıgı

m furo krem 6 tl sur 2 saatte geciyor.uc haftada bir tekrar eder 15 yıl oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Vazelinin markası ne kardeş? Aynısından deneyecem. Ben de de var meret

m furo krem eczaneden al.cildiye ci vermisti 2 saatte deri yeniliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.