Şimdi Ara

5 Yıldır yatan araç alınır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum bende aynı s3kil vw almıştım bütün türkiyeyi gezdim silecekleri yaptırtamadim olmadı sattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzo_mcfly -- 18 Nisan 2015; 18:29:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silecek motoru hava filtresi gaz filtresi yağ baskı balata motor kulakları trigerlerin durumu depo temizliği motor temizliği daha dışa makyaja metal ağırlığına girmiyorum lastiklerin hele hele bagajdan falan :) kapat git canımı sıkma yakıtı pek takma temiz ama çok yakan al.

• Yapacağını masraflarla 15 bini bulur. Al yureyecek kadar yaptır, sahibinden temiz az kullanılmış diye itele gitsin

• açık camdan yağmur girdiyse tabanı hep ıslaktır koltuklar keçeler taban halısı çöptür taban ayrıca pas yapmış olabilir aşırı bir maliyeti yok ama işte uğraştırır şayet pimpirikliyseniz. aynı benzer modeldeki muadil araçların fiyatından akü triger vs gibi bakım kalemleri artı bu iç döşeme pas gibi masraflarda düşülerek ve ekstra olarak tüm bu zahmetlere katlanmak gibi bir durum oluşacağı için bir miktar daha düşülerek fiyattan alınacaksa uğraşılabilir yoksa uğraş dur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.000 tl ise kaçırma sana masraf açsada zarar ettirmez ama o arabayı yapılana kadar çalıştırma o araba 100 metre bile gitse araca büyük zarar olur al çekiciyi götür sanayiye onlar herşeyi yenilesin bide detaylı iç temizlil yaptır güle güle bin

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    İnşallah bir gün itelenmişine denk gelirsin.
  • ucuzsa alınır tabi, çok da masraf çıkmaz, aracı çalıştırmadan peşinen belli şeyler değiştirilecek o kadar, içerideki yağmur suyu da direk almadığından aşırı zarar vermemiştir, detaylı kuaför ve sonrasında bazı döşeme değişimi işleri isteyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carlsberger

İnşallah bir gün itelenmişine denk gelirsin.

Nedir bu sendeki nefret söylemi ? Yazdığımdaki ironiyi anlamayacak kadar tekdüze gördüm seni !!!!
    İnsanlar için , düşmanın da olsa , iyi niyet dilemeyi salık veriyorum sana.

• Ne oldu arac :)

Ne bicim laf oyle sen alirsin insallh boyle arabayi sana satarlar insallh..

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

quote:

Orijinalden alıntı: holdey

quote:

en önemli avantajı benzinli ve renault olması. motor ve mekanik masrafı az olur. herkes yazdı ama tekrar etmek de fayda var.

4 adet disk+balata+ fren hortumları (çok önemli)+ fren hidroliği= 500 tl
    triger seti değişimi işçilik dahil= 400 tl
    4 adet lastik=600 tl
    akü= 180 tl
    bujiler= 80 tl
    filtreler+ yağ=200 tl
    klima bakımı= 150 tl
    elektrik elden geçirilme= 500 tl
    pasta+cila+detaylı temizlik= 750 tl
    iç koltuk döşeme= 600tl
    tavan döşeme= 250 tl

Araç dizel

o zaman

turbo ve egzost manifold bakımı = 500 tl
    enjektör ve mazot pompası bakımı veya değişimi= 1000tl
    eklemek lazım.

Turbo, enjektörler, mazot pompası, egsoz manifolduna ne oldu yatınca?

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: holdey

quote:

en önemli avantajı benzinli ve renault olması. motor ve mekanik masrafı az olur. herkes yazdı ama tekrar etmek de fayda var.

4 adet disk+balata+ fren hortumları (çok önemli)+ fren hidroliği= 500 tl
    triger seti değişimi işçilik dahil= 400 tl
    4 adet lastik=600 tl
    akü= 180 tl
    bujiler= 80 tl
    filtreler+ yağ=200 tl
    klima bakımı= 150 tl
    elektrik elden geçirilme= 500 tl
    pasta+cila+detaylı temizlik= 750 tl
    iç koltuk döşeme= 600tl
    tavan döşeme= 250 tl

Araç dizel

o zaman

turbo ve egzost manifold bakımı = 500 tl
    enjektör ve mazot pompası bakımı veya değişimi= 1000tl
    eklemek lazım.

Turbo, enjektörler, mazot pompası, egsoz manifolduna ne oldu yatınca?

turbo ve benzeri yüksek hızda dönen mekanik parçalar sürekli ve düzenli temiz yağlamaya ihtiyaç duyar. yatan araba bunu sağlayamaz çünkü mevcut yağ zaten durduğu yerde ömrünü yitirir ve koruyucu özelliğini kaybeder. bu da turbo içerisinde kontamine madde olması demektir. ayrıca sızdırmazlığı sağlayan conta-o-ring gibi kauçuk esaslı parçalar kuru kaldığı için çürümüş olabilir. aynı şey egzost manifold contası için de geçerlidir.

yakıt sisteminin de sürekli devir daim etmesi gerekir. araç durduğundan beri sistem içerisindeki mevcut mazot artık bozulmuştur. unutmayın ki mazot da yağ içerir ve aslında iyi de bir koruyucu ve temizleyicidir.

• 10.000 liraysa hiç kaçırmayın bence, üstüne en kötü bir o kadar daha masraf yapar mis gibi binersiniz. Ki o kadar da masraf tutmaz, çekici ile çektirirsiniz işinin ehli bir usta hepsini halleder.
  • Konu sahibi en son 3 gün önce mesaj atmış 10 dk önce forumda imiş ama konuyla alakası yok. Bizde boşa yazıp duruyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 20 Nisan 2015; 0:03:22 >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    2 gündür iş yoğunluğundan foruma sadece göz gezdirebildim. yarın gidip aracı inceleyip ayrıntılı bilgilendirme yapacağım

İkinci el piyasasındaki dolandırıcılık almış başını gitmişken, dümdüz yazdığın yazına ironi koyduysan eyvallah ben tekdüzeyim. Salık vermeden önce empati kurmayı öğrenmelisin. İroni yapmak o şekilde olmaz. Binlerce vatandaşımız senin ironi yaptığın konuda muzdarip oldu. Bir çoğu da farkında değil. Bende bana salık verdiğin iyi niyet olmasa, yazına karşılık vermez destek verirdim.
  • 10 + 7 + ıvır zıvır keyfi harcamalarınla beraber 20 yi bulur 1 yıl binersin sorunsuzsa 10 karla satarsın, bir yatmış araç daha alırsın, zaman varsa zevkli ve yararlı bir hobi.
  • Ne oldu sonuç...

• yirthan kullanıcısına yanıt
    aracı almaktan vaz geçtim ben 2011 -2012 vw golf almayı düşünüyorum.

• Alınmaz o bir çop

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.