Şimdi Ara

5 yıllık aracıma komple diş bakım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Deathbringer

Konu sahibinin İzmir'de yaşadığını görünce Hardcore Garajı önermeye gelmiştim, bende tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Önermeye gelmiştim siz yazmışsınız.

Konu sahibi bu konularda çok bilgisiz. Kendi yaparsa hem istediği verimi alamayacak hem de boyanın canını okuma ihtimali var. Hepsini geçtim. Bütün malzemeleri toplaması dışarda yaptırma parasına gelir. Bakmayın yapılır diyenlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oncelikle merhaba,

Turkiye'ye yeni yerlestim bu nedenle buradaki araba bakim fiyatlarini bilmiyorum. Amerika'da kaliteli bir is yapmak icin istedikleri ucret cok fazlaydi (300-750 dolar civari), bu nedenle detayli bakimi ben kendim yapiyordum. Benim tavsiyelerim sunlar:

Kesinlikle kendin yapabilirsin ama duzgun bir sekilde yapacaksan cok fazla para ve neredeyse tam bir gununu harcaman gerekiyor .

5 yildir duzgun bir bakim yapmadiysan, makine kullanman lazim. Boyanin durumu tahminen cok kotudur. Internetten bu isin ustalarinin videolarini izlemeni oneririm. Makine kullanirken kabul edilebilecek en dusuk ayarda pasta/cila yap. Cunku yuksek gucte yaparsan acemi oldugun icin boyayi mahvedebilirsin. Ama dusuk gucte yaparsan hem boyayi mahvetme imkanin olmaz hem de her turlu sadece el ile alabileceginden cok daha iyi sonuc alirsin.

Benim tavsiyem su:

1. iki yikama kapli sistem ile aracini yika
    2. Microfiber bezlerle iyice duruladiktan sonra clay bar ile arabayi cok dikkatlice elden gecir. Meguiars Quick Detailer kullanabilirsin clay bar yaparken.
    3. tekrar arabayi yika
    4. Meguiars Ultimate Compound'i uygula.
    5. Polish yap
    6. wax yap

Ben hem cok para vermemek ama daha da onemlisi cok titiz oldugum icin kendim yapmayi tercih ettim. Bazi yerlere arabanizi veriyorsunuz yikanmis olsa da daha once jant ve lastigi temizledikleri bezle arabanin icini siliyorlar ve boyayi duruluyorlar. Ben arabami yikarken lastik ve jantlara ayri, boyaya ayri ve arabanin icine ayri microfiber bez kullaniyordum. Bunlari birlikte yikamiyordum. Arabanin icini temizlerken ince detaylara dikkat ediyordum, fazla sprey kalmamasi veya camlarda iz olusmamasina ozen gosteriyordum.

Uzun sozun ozu su, tahmin ediyorum ki siz fazla para vermemek icin bu ise kalkisiyorsunuz. Ancak arabayi cok iyi duruma getirip "gercek" kalitede pasta cila yapmak icin bayagi para harcamaniz lazim. Hem almaniz gereken urunler, hem pasta/cila makinesi ciddi para tutar. Eger sadece bir kez yapip bir daha yapmayacaksaniz, kaliteli bir yere goturup yaptirin. Sizin icin cok daha mantikli olur.

Butun urunleri ve makineyi almak ancak her 6 ayda bir arabasina yogun bakim yapanlar/yapacaklar icin mantikli olur (bence).

• 5 yıllık aracıma komple diş bakım

Ara 5 yıllık aracıma komple diş bakım
    Arkadaşlar ürünleri sipariş ettim tek tek geldi elime havanın da müsait olduğu ilk durumda gittim bezinlige arabayı guzelcene yıkadım ardından clay hamur ile temizledim tüm sinek pislikleri zift bulaşıkları vs ardından guzelcene sildim arabayı herkesin yapmazsın dediği matkap ile sonaxin 2 numaralı pastası ile guzelcene tüm araca pasta attım arkasından yine tüm araca hızlı cila ile sildim sonuç bu öneride bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    Tüm araç toplam 3 3.5 saat sürdü ve araçta pasta yaparken farkettigim hep taş vuruklari oluşmuş buna da yine color n drive dan sipariş ettiğim rutus boyası ile kapatmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aburaksen -- 27 Haziran 2019; 10:0:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aburaksen

Ara
    Arkadaşlar ürünleri sipariş ettim tek tek geldi elime havanın da müsait olduğu ilk durumda gittim bezinlige arabayı guzelcene yıkadım ardından clay hamur ile temizledim tüm sinek pislikleri zift bulaşıkları vs ardından guzelcene sildim arabayı herkesin yapmazsın dediği matkap ile sonaxin 2 numaralı pastası ile guzelcene tüm araca pasta attım arkasından yine tüm araca hızlı cila ile sildim sonuç bu öneride bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    Tüm araç toplam 3 3.5 saat sürdü ve araçta pasta yaparken farkettigim hep taş vuruklari oluşmuş buna da yine color n drive dan sipariş ettiğim rutus boyası ile kapatmayı düşünüyorum
    Sonuç fena gözükmüyor. Ama matkap ile çok yorucu olmuştur. Ben de yer sıkıntısı sebebiyle şarjlı vidalama ile lokal olarak bazı bölgelerde uygulama yaptım. Sonuç tatmin edici. Tüm çizikleri alabiliyorum. Ama tabi arabanın tamamını yapmak mümkün değil. Polisaj makinesi çok daha rahat ve hızlı yapar ancak bunun için de yer gerekiyor :)

5 yıllık aracıma komple diş bakım

• [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt
    Evet kardeşim biraz yorucu oldu ama tavan dahil tüm aracı matkap ile yaptım ben tatmin edici buldum sonucu Sanada hayırlı olsun

• efruz E kullanıcısına yanıt
    hocam arkadaş 'hocam' yazmamak için 'üstad' yazıp durmuş, marjinal takılmak istemiş ama hocam bu forumun kabul görmüş genel hitap şekli 'hocam'dır. haksız mıyım hocam? haksızsam sizde söyleyin üstad yazan hocam
  • bericdondarrion kullanıcısına yanıt
    😂😂😂 guldurdugunuz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aburaksen -- 27 Haziran 2019; 13:35:33 >
  • Gayet güzel olmuş. Dışarda doğru düzgün araç yıkayabilen bile yokken bu işi düzgün yapabilecek bir yer bulmanız zor gibiydi zaten.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim kesinlikle dediklerinize katılıyorum ve bu yüzden belki maddi açıdan aynı tutar tutsada içime sinerek yaptım.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajimda yaptığım aşamaları belirttim ve resimleri paylaştım tabikide arabayı ilk başta guzel bir şekilde yikamasini yaptım

• zotacing kullanıcısına yanıt
    İron remover kullanmadım ama kil ile baya uğraştım arabanın her bir parçasını itina ile temizledim en son pasta işine giristim

• Daha detaylı uygulama ve bilgiler için forumumuza bekleriz detailforum.com

Elinize sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.