Şimdi Ara

5 YILLIK SİSTEMİME NASIL DEĞİŞİKLİKLER YAPILABİLİNİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 5 yıl önce topladığım sistemim artık bazı oyunlarda yetmiyor. Parçalar bu şekilde.
    UserBenchmarks: Game 27%, Desk 37%, Work 25%
    CPU: AMD FX-6300 - 40.8%
    GPU: AMD R9 280 - 31.9%
    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB - 83.8%
    RAM: G.SKILL F3 DDR3 1866 C9 2x4GB - 44.4%
    MBD: Gigabyte GA-970A-UD3P
    O yüzdeler de userbenchmark.com un yaptığım testiyle alakalı şeyler.
    PUBG ve Escape From Tarkovda en düşük ayarlarda oynayışımı etkilicek kadar kötü performans alıyorum.
    ESC 45 55 fps lerde. PUBGde normalde iyi ama özellikle çatışmalarda çok fazla fps düşüyo.
    Acaba parçalar gerektiği gibi çalışmıyo mu olması gerekenden daha az performans mı alıyorum diye düşündüm.
    AIDATA64 programda sistem 12 dk boyunca yük altındayken işlemci max sıcaklığı 75derece çıktı(ekran kartını ölçmedi.)
    un testini yaptım. parçaların yanında yazan yüzdeler userbenchmark.com testine ait.
    Testten çok birşey çıkaramadım, galiba işlemcim ve ekran kartı avarajdan biraz daha az performans veriyor.
    Arkadaşımın fazla fx-8350 işlemci, GTX 770 ve ramleri var, ramler muhtemelen
    benimkilerle yakın özellikte. Bunları takabilirim.
    Bunların üzerine sadece ekran kartı alsam bu iki ve başka güncel oyunlarda güzel fps alabilir miyim?
    Performansını darboğaz gibi şeyler olmadan en iyi şekilde alabileceğim ekran kartı ne olabilir?
    1060 veya amd rx 580 taksam nasıl olur, güzel performans verir mi,
    sistemi güncel olanların kullandığı 1060dan ne kadar daha kötü performans alırım?
    R9 280 veya GTX 770ten bitane daha bulup sli crossfire yapsam nasıl olur?
    Yoksa sistemi değiştirmeden adam akıllı birşey olmaz mı?
    Bu pc yi toplarken de sizden yardım almıştım, şimdiden teşekkür ederim saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegioParati -- 7 Ekim 2019; 23:51:24 >

• Hocam arkadaşınızdan fx 8350 işlemci alın, bir de rx 570 4gb alabilirsiniz uygun fiyata. Genel oyun performansı en azından %30 falan artar sanırım bu ikisi ile. Sisteminizde ssd yok bence bir de ssd şart her sisteme :)
  • 5 YILLIK SİSTEMİME NASIL DEĞİŞİKLİKLER YAPILABİLİNİR

Arkadaşlar nasıl bi bilgisayar güzel mı beni uzun zamn götürür mü fiyatı 3000tl sizce iyi mi
  • Fbturk F kullanıcısına yanıt
    Fiyatı leş, o işlemci o ekran kartına darboğaz yapar.
    Sistem çok eski, upgrade imkanın kısıtlı.
    Daha dengeli ve daha güncel bir sistem toplaman daha iyi olur.
  • Öneri lere açığım hiç bi bilgim yok benim
  • Fbturk F kullanıcısına yanıt
    o sisteme o parayı verirseniz parayı sokağa atarsınız ya elinizdeki satıp yeni ryzen 360 sistem kurun yada arkadaşı dinleyip işlemci, 570 4gb ve ssd upgrade yapıp bi süre daha idare edin.
  • 4 parçayı satın

Anakart ram işlemci ekran kartı

RyZen. Sistem toplayın

Rx 570 en az olsun

Ryzen 3600 olmadı bütçe yoksa 1600 bile idare eder

Temelinde sistem kurun
  • Eldeki bileşenleri satıp en azından Ryzen tabanlı bir sistem toplamak en mantıklısı.

www.hepsiburada.com
    Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/corsair-vengeance-lpx-8gb-3000mhz-ddr4-ram-cmk8gx4m1d3000c16-p-HBV00000BZJON?magaza=deltabilgisayar

• 5 YILLIK SİSTEMİME NASIL DEĞİŞİKLİKLER YAPILABİLİNİR
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
    2 kişi rx 570li sıfırdan sistem toplayın dediniz.
    linklerdeki parçaların resmi bu.
    bir tavsiye de @58zara halihazırdaki sisteme fx8350 takmak ve 1000 liralık rx 570. Yani
    rx570
    fx8350
    GA-970A anakart
    ddr3 1866 2x4 ram + arkadaşın ramleri(bulabilirse)
    2 durum arasında 1400tl fark var ve ekran kartları aynı.
    İki farklı rx 570li durum arasında performans farkı ne kadar olur tüm sistemi değiştirmeye değer mi?

• LegioParati L kullanıcısına yanıt
    Rx 570 indirimlerde 750 liraya kadar dusuyor. Acele edip yuksek fiyattan almayin. Ek olarak 2.elde de 600 lira civarina cok rahat bulunabiliyor. 2. el de dusunun derim.

Islemci konusunda Fx8350 kisa vadede is gorur gibi gozukebilir ama onermiyorum. Ben de Fx8350'den gecis yaptim, 16gb ram, GTX 1060 da olsa cok stutter yapiyordu sistem. Yetmiyor yani isleyemiyor guncel oyunlardaki verileri, ozellikle 60 FPS uzeri istiyorsaniz kesinlikle degistirin.

Su an Ryzen 5 1600 > 560 TL >
    teknofiyat.com
    ryzen 5 1600 - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=ryzen+5+1600

B450 anakart > 410 TL >
    teknofiyat.com
    b450 anakart - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=b450+anakart

8gb 3000 Mhz ram ise 230 TL civarina bulunabiliyor >
    teknofiyat.com
    8gb 3000mhz - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=8gb+3000mhz

Ekran kartini 2. el 600 lira civarina alirsiniz. Butce yetiyorsa Ram'i ciftleyip 16 gb yaparsiniz tamamdir.

• LegioParati L kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen sizin bütçenize bağlı, ben minimum parayı harcamak isteyeceğinizi düşünerek fx8350yi arkadaşınızdan alıp yanına bir de rx570 takın dedim.Bu upgrade size 750tl 'ye patlar.Hadi bir de ssd aldınız, 950 tl olsun.Ama bütçeniz varsa en azından ryzen 1600+b450 anakart+8 veya 16gb ram + rx570 +ssd yaparsanız uzun süre rahat edersiniz.İşlemci de upgrade yapmaya müsait olur hem.Tamamen bütçenize kalmış
  • fx serisinden kurtulun yeter kart zaten yaklaşık 1050-1050ti gücünde sanırım 575 liraya ryzen 1600 alabilirsin b350 anakart ile birlikte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.