Yatırım uzun vadeli ise fiziki külçe gümüş al. Elon Musk gümüşün fiyatı çok düşük diyordu bi ara... |
50.000 tl para nasıl değerlendirilmeli? Araba mı altın mı döviz mi? (3. sayfa)
-
-
çok uzun vadede bitcoin. yatırım tavsiyesi değildir.
-
%18 den faize koy. Risk alma.
-
quote:
Orijinalden alıntı: [__Zahid__]çok uzun vadede bitcoin. yatırım tavsiyesi değildir.
daha geçen hafta yazmışım ama btc %25 değer kazanmış o arada
-
quote:
Orijinalden alıntı: synthesizer
Ben gram altın biriktiriyordum. Artık hisse senedi alıyorum. Altını bozmadım ama dolarımı bozdum. Örneğin 1000 dolarım vardı. 6 dan almıştım. 8 küsurdan bozdurdum. Altın alacakken takip ettiğim ama hiç almaya cesaret edemediğim hisselerden almaya başladım. 1 Ayda yüzde 50 getirisi oldu. Risk var mı var. Ancak paramın değerini koruyacağım diye 190lık arabaya 210 isteyen bayiden 220 isteyen al satçıya meze olmaktan iyidir.
Krediyle araba alıp aracım prim yaptı diyen, kendini kandıranlar var. Prim yapacak diye b sınıfı arabaya 200 vermem. Biryeri patlayacak ikinci el araba almam.
Yatırım tavsiyesi değildir.4 ay önce bunu yazmışım.
100gr altını 464'den bozdurup tanesi 243tl'den 185 hisse almıştım.
Ayrıca ardından 60gr altın daha bozdurup onla da tanesi 9.5tl'den 3000 tane hisse almıştım.
Toplamda 160gr 74bin tlye bozduruldu. (bozulan altının maliyeti 300tl civarındaydı)
Gelelim 4 ay sonunda ne olduğuna
Tanesi 243TL olan hissem en düşük 220'leri gördü, bu hafta da 522'den işlem kapattı. (560tl gördü satmadım)
46000 TL oldu 98000 TL
60gr altın ile aldığım hisseyi 19tl den sattım.
27000TL oldu 57000 TL Üstüne biraz ekleyip 453'den hisse aldım. O da şuanda 76000 civarı yapıyor.
Altın bozdurmadan önce aldığım ve daha bir yıl olmadan %400 getiren hissem de var. 1 ayda sadece %2 getiren hissem de var.
Hiçbiri altın ve dolar gibi kaybettirmedi. Otomobil alıp satmak gibi uğraştırmadı. Başında dursam kazancımı %40 daha da artırabilirdim ama ben alıp uzun vadede değerlendiriyorum.
Gördüğünüz gibi 50bin tl yatırım yapmak için harika bir rakam. Altında kalsam 160gr 74bin ederken, şimdi daha da düşecekti. Şuan ise 200bin ediyor. Daha da artacak. Karar sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 14 Şubat 2021; 21:21:37 >
-
Altın çok belirsiz bir döneme girdi, onsun daha da düşmesi mümkün görülüyor. Max 6 aylık bir periyotta ben 50.000 TL yi en garanti yatırım olarak dövize endeksli yatırım fonunda değerlendirirdim. Dolar yükselirse hem yükselişinden hem vade faizinden kazanırsınız. Dolar daha düşer mi, düşerse daha ne kadar düşer? Bu soruya vereceğin cevaba göre tavsiyemi uygulayabilirsin.
Tavsiye diyorum ama yatırım tavsiyesi demiyorum!
-
Bu aralar altın almak mantıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.GU -- 23 Mayıs 2021; 0:3:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kripto ama mantıklı şekilde
Altın almak daha mantıklı
10 K Gümüş 10 K gram altın. 20 K BİST 100 İçinden iyi şirketler. 10 K , yurt dışı fonu alıp sepet yapardım ben olsam. YTD
-
E30 al
Kripto paralara bu yıla kadar karşı çıktım, henüz bir yatırırım da yok. Bir akrabamı ısrarı üzerine bu yıl kendi ellerimle onu bu işin içine soktum. Çok uyarılarda bulundum. Hisse senetlerinden daha agresif hareketler yaptığını söyledim. Bu hafta gözlerimin önünde 20k dolar kar satışı yaptı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X