Şimdi Ara

50.000 tl para nasıl değerlendirilmeli? Araba mı altın mı döviz mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

2 sene evvel atanamayan ürgetmen kuzen 40 bin lirası olduğunu söyleyip araba tavsiyesi istemişti

elin hurdasına boşa para harcama faideli işte kullan deyince abi 40 bin lira ile yatırım mı olur demişti

geçen yıl o parayı insan kaçakçılarına verip alamanyaya iltica etmiş

şimdi alaman hökümetinin verdiği paralarla partiden partiye gidiyor insta dan paylaşımda bulunuyor

üstüne anasına 1000 oyro para gönderyo

Yav he hee, Öyle bir şey olsa en başta sen gidersin...

• 50 bine çöp araba almaya değer mi sadece soruyorum?
    Ekonomi yönetimindeki basiretsiz hükümet varken Lira hariç ne istiyorsan yatırabilirsin. Döviz veya altın. hiç fark etmez. Dövizin yüksek olduğuna bakma daha da artacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50bin tlye dert almak istersen araba al ama kar etmek istersen döviz ve altına bol parayı benim düşünceme göre.

• Araba her turlu kazandiriyo su devirde ama 50 lik arabadan hayir gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: D..Drogba

Peki altını yastık altı mı yoksa bankalardan vadeli altın hesabı şeklinde mi açmalıyım?

Has 24 ayar gram altın olarak güvenilir kuyumcudan al. Vergi falan da olmaz.

• Ben gram altın biriktiriyordum. Artık hisse senedi alıyorum. Altını bozmadım ama dolarımı bozdum. Örneğin 1000 dolarım vardı. 6 dan almıştım. 8 küsurdan bozdurdum. Altın alacakken takip ettiğim ama hiç almaya cesaret edemediğim hisselerden almaya başladım. 1 Ayda yüzde 50 getirisi oldu. Risk var mı var. Ancak paramın değerini koruyacağım diye 190lık arabaya 210 isteyen bayiden 220 isteyen al satçıya meze olmaktan iyidir.

Krediyle araba alıp aracım prim yaptı diyen, kendini kandıranlar var. Prim yapacak diye b sınıfı arabaya 200 vermem. Biryeri patlayacak ikinci el araba almam.

Yatırım tavsiyesi değildir.

• Burada ytd yazanlar acaba ciddi olarak mı yazıyor :D umarım öyle degildir.

Ytd.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta 490dan 50.000 tl altına girdim. En az 1 sene bekleyecek para. Peki aşı bulunursa ne olur ya da uzun vadede nasıl görüyorsunuz altının geleceğini?

• dövize girilir, altın aşıdan sonra düşebilir

yatırım tavsiyesi değildir.

• kendim için çok büyük bir diyebileceğim bir miktarı altına yatırdım maddi bir problemim olmaz ise en az 5 sene ve üzeri düşünüyorum beklentim bu yıldan itibaren kar getirmeye başlayacak yine de YTD

• D..Drogba D kullanıcısına yanıt

Ben bu yıl ons değerinin 2000 üstüne çıkmasını bekliyorum YTD

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Aşıdan sonra neden düşebilir mesela?

• 2 sene önce 42 bine aldığım arabayı şuan 100 bine satabiliyorum. Paramın değerini iyi korudum bence.

Arabayı aldığım gün (19 kasım 2018) gram altın 208 liraymış. Bugün 441 lira.

Yani parayı altına yatırsaydım bugün 90 bin liram olacaktı.

Ama 2 yıl boyunca toplu tasımada sürünecektim Hem altımda arabam oldu hemde param değerini korudu. Kalan 10 bin lirayıda sigorta mtv yakıt arıza vs ‘ye vermiş oldum

Ama şuan yatırım aracı olarak alınmaz. Alınsada dolar altın gibi kazandırmaz. O tren kaçtı

YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 24 Ocak 2021; 21:28:32 >

• M4M00D kullanıcısına yanıt

Bu kadar düşmüşken bekliyor musunuz gerçekten o kadar ?

Belli bir süre yatay seyrettikten sonra bekliyorum Evet. YTD
  • M4M00D kullanıcısına yanıt

Bu yükseliş aralık ayında olabilir mi peki sizce

Net bir tarih aralığı verilemez bu konuda maalesef
  • Araba yatırım aracı değildir ihtiyaç için alınır bunu bilmelisiniz. Amaç yatırım ise başka şeylere yatırım daha mantıklı.

• drknl35 kullanıcısına yanıt

Arabayı aldığın fiyatı o günün kurundan dolar/altın olarak yaz bir kenara. Satarken güncel kurdan TL ye çevir koy ilana.   Arabayı yatırım aracı olarak görenler böyle yapıyor sanırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.