Şimdi Ara

50-60 TL civarı CPU Soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Intel i5 4690 işlemci kullanıyorum. Stok fanı çok kötü PC 5-6 saat açık kalınca sıcaklık değerleri 55-60 dereceye çıkıyor. Eğer ki FarCry 4 ve AC: Unity gibi oyunlar oynuyorsam 2-3 saat sonra sıcaklık 80-90 dereceleri görüyor ve PC resetliyor. Şuanda da param yok açıkçası 50-60 TL verebileceğim bir CPU soğutucu arıyorum yardımlarınızı bekliyorum. Anakartım LGA1150 soket.

Aklımda Xigmatek TRY SD962 ve Deep Cool Gammaxx 200 var.

Bu CPU Soğutucuları kaliteli ve işe yarar mı? Ya da sizin "al bu tam sana göre" diyebileceğiniz bir CPU Soğutucu tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aheyy -- 6 Mart 2015; 16:50:38 >

• stok hızlardamı oluyor bu dedikleriniz
  • Oyunlarda o sıcaklıklara çıkmak için kasanın çok kötü havalandırması olması ve VSYNC kapalıyken çok güçlü bir ekran kartıyla oynamak gerek. Yoksa işlemci kullanımı %50 bile olmazken o sıcaklıklar mümkün değil.

Sadece kasa fanlarına ayar çeksen bile problem çözülür. Çözülmüyorsa işlemci fanı kötü monte edilmiştir, söküp macunu yenileyip tekrar takmak çözüm olacaktır.
  • ne işe yarıyor anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodcuu -- 6 Mart 2015; 18:25:34 >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Kullandığım kasa bu kasanın sadece arka kısmına egzoz niyetine 120mmlik fan taktım ki o da içerdeki havayı dışarıya üflüyor. Önde de 2 tane 120mmlik fan var havayı içeri çekiyor. Bugün cpu fan'ı söküp tekrar taktım sadece chrome ile internette dolaştım yine de 50 dereceleri görüyor. Stok fan çok kalitesiz geldi bana sanırım sorun ondan kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aheyy -- 6 Mart 2015; 19:14:36 >

• Evet hocam işlemcinin fabrika çıkış hızı ile kullanıyorum 3.6 ghz
  • Stok fanla işlemci yükteyken 70 derece civarı olur, oyun oynarken de dediğim gibi işlemci kullanımı çok az olacağından bu sıcaklık mümkün değil. Eğer 80 derece gibi sıcaklıklardan bahsediyorsan bir yerde sıkıntı olduğu konusunda ısrarcıyım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Stok fanla işlemci yükteyken 70 derece civarı olur, oyun oynarken de dediğim gibi işlemci kullanımı çok az olacağından bu sıcaklık mümkün değil. Eğer 80 derece gibi sıcaklıklardan bahsediyorsan bir yerde sıkıntı olduğu konusunda ısrarcıyım.

Hocam şimdi ben de kıllandım o yüzden bilgisayarı bi 2 saat kapalı tuttum ki soğusun diye, sonra açtım ve prime95 ile bilgisayarı bi teste aldım. Aida64 ve Core Temp ile de sıcaklık değerlerini takip ediyorum. Prime95'i çalıştırmaya başladığım andan sonra 1 dakika içinde sıcaklık 60 dereceye çıktı 4 çekirdektede. Şuan 20 dakika oldu ve max sıcaklık değerleri ortalama 64 derece civarında. Bi 2-3 saat açık kalsa sanırım 80-90 dereceyi görecek yine. Kasanın içine açtım yanlış bir şey görünmüyor hani başka bir sıkıntı bulamadım şuan tek suçlu fan diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.

Peki 4 çekirdekte %100 yükteyken 1 dakika içinde 60 derece sıcaklığıa çıkması normal mi?

• aheyy A kullanıcısına yanıt
    Söylediğin sıcaklıklar gayet normal. 5 saat de çalıştırsan 70 dereceyi bulacağını zannetmiyorum.

Bilgisayar çalıştıkça sıcaklık artıyorsa sıcak hava tahliyesinde sorun vardır yoksa sıcaklık belli bir yere çıkıp orada sabitlenir. Muhtemelen ekran kartı da çalışınca kasa içi fazla ısınıyor ve dolayısıyla içeride soğutma sağlayabilecek serin hava olmuyor.

Test olarak kasanın kapağını açıp öyle kullanabilirsin. Eğer sorun çözülürse kasanın havalandırmasında problem vardır.
    İşlemci soğutucu bence bir ihtiyaç fakat stok hızda işlemci az ısınsın diye değil; OC yapmak ve sessizlik için ihtiyaç.
  • bence montajda bi sıkıntı var yada kasa çok küçük ve içi dağınık hava akışı olmuyor yoksa doğru montajlanmış stok soğutucuyla o sıcaklıklara çıkmaz intel burn test yada prime ile 1 saat yüke sokun 70c geçmiyorsa öyle kullanın geçiyorsa eğer o zaman bakalım soğutucu olayına
  • Ayaklarını kontrol edin kırık ya da tam oturmamış olabilir.
  • Ya fan tam yerleşmedi ya da kasanın hava akımı berbat olmalı.

Ben 2-3 yıldır stok fan kullanıyorum ve sıcaklığın 55 dereceyi geçtiğini hiç görmedim (Battlefield 4 gibi oyunlar oynarken dahil)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.