Merhaba arkadaşlar, Güncel masaüstü sistemleri yıllardır takip etmiyorum maalesef, uzak kaldım bu yüzden sizlerden tavsiye bekliyorum. Çoğunlukla CS 2 oynuyorum ancak istediğim uzun yıllar kullanabileceğim güçlü bir bilgisayar toplamak. Monitör olarak MSI 27'' G274QPF QD Flat IPS 2560X1440 (WQHD) 16:9 170HZ 1MS Gaming Monitorunü kullanıyorum. Sistemden beklentilerim; Min 1 tb ssd disk Min 32 gb ram Wifi destekli anakart olabilir, sorun çıkarmayacak uzun yıllar kullanabileceğim özellikle audio tarafında güçlü olursa iyi olur ekran kartı 4070 iyi gibi? özellikle bu konuda kararsızım. İşlemci amd olabilir intel olacak diye bir takıntım yok. şimdiden teşekkürler www.sinerji.gen.tr Attention Required! | Cloudflare https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-vok-trooper-v3-ryzen-7-7800x3d-16gb-1tb-nvme-m2-ssd-msi-geforce-ventus-2x-oc-12gb-rtx4070-super-oyun-bilgisayari-p-51744 |
50 bine kadar hazır sistem tavsiye
-
-
Oyun içinse(,uzun yıllar) RTX 4070 super arttırılması lazım. Sinerji makinadaki, anakart çok çok zayıf,o işlemci için,kaldırmaz.Ramler çok yavaş,CL leri çok aşırı yüksek.E.kartı, Ventus'lar aşırı ısınma şikayetleri var.
Size başka bi makina bakınacağız. Bekleyiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Ağustos 2024; 15:17:37 > -
akakce.comHigh Power Performance Gold GD HP1-S2750GD-F14C Gen5 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-gd-hp1-s2750gd-f14c-750-w-fiyati,452711365.html
3200 TL.
500 TL daha fazla vereceksiniz.
Anakart wi fi lidir. Taş gibidir. Ryzen 7700 gibi bi işlemciyi,hoplatır.Soğutuculu ve kalitelidir.
Ryzen 7700,çok güçlüdür. 2K da harikalar yaratır Watt çekmez,ısınmaz Stok soğutucusu ile büyük işlere imzasını atar.
Power ,ATX 3.0 -Gen 5,yeni nesildir Eski nesil 750 wattlardan daha dirençli ve güçlüdür.Ve , eski nesil powerlerin istediği gibi, RTX E.kartları için, adaptör falan istemez.Direkt bağlanır.Modülerdir.
SSD, PCI EX 4.0,çok hızlıdır Ve de, DRAM modüllüdür. Kolay kolay eskitemezsiniz.
Ramler ,6000 mhz frekans ve CL 30 gibi çok düşük bi zamanlama değerleri ile,fırtınalar kopartır.
Kasa da ,şahsen benim çok hoşuma gitti. Zaten Bitfenix de, bi dünya markasıdır.
Ve ,e.kartı 3 fan soğutmalı , üst seviye ,Ti serisidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Ağustos 2024; 15:56:58 >
-
merhaba hocam,
ekran kartı linklerinden biri yanlış oldu sanırım? oda işlemci olmalı sanırsam..
bunları tek tek sipariş et kendin topla diyorsun ancak ben uzun zamandır kasa toplamadım yeni parçalar nasıl montajlanır çok emin değilim yanlış bişey yapıp parçalara zarar vermek istemem toplama konusunu nasıl halledebilirim?
birde son olarak hangi parçayı sizce nereden almalıyım sorun yaşamama ve güven konusunda endişeliyim siz daha iyi bilirsiniz?
birde farklı kasa tavsiyeniz olur mu mesela sinerjinin kasası hoşuma gitmişti
çok teşekkürler emeğiniz için..
sistem toplamda 53.063 tl yapıyor tek bir yerden almanın avantajı montaj dahil ve taksitlendirme yapılıyor olması bu sistemi tek bir yerden alabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper -- 14 Ağustos 2024; 17:17:36 > -
Bi şey daha dikkatimi çekti. Sinerjideki ilk makinada tek 16 GB ram varmış O da, azmış zaten.
Yukarda yazdıklarınız doğrultusunda , 32 GB ram ,yine ATX 3.0 power, PCI EX 3.0 ama DRAM modüllü, çok kalite bi SSD,soğutuculu epey güçlü- wifi li bi anakart,tüm parçalar teknobiyotikten.Toplar gönderirler. İşlemcide dahili e.kartıda olduğu için testte edebilirler.
Ancak ,bütçe artıyor tabi. Mecburen, E kartını RTX 4070 Super yapacağız Bunu takabilirsiniz artık Çok basit.
Hepsi 52000 tl olur.
-
tavsiye ettiğiniz parçaların neredeyse hepsini değiştirmişsiniz :)
montaj yapamadığım için mi böyle yaptınız, parça parça almak sıkıntı olabilir evet montaj da bir şekilde yapılır bir yerde diye düşünüyorum..
yani işin özeti siz yine tavsiyenizi buna göre yapın lütfen gerisini ben hallederim bir şekilde.
bir yere bağlı kalmayalım.
sinerji de benim topladığım sistem aşağıdaki gibiydi;
-
60000 tl çok olmuş. Bi de e.kartını yine ventus seçmişsiniz.
şimdi tam anlamadım Tek tek alırsak,toplattırabileceğin bi yakının veya tanıdık bi bilgisayarcı falan, varmı .
-
Hiç uğraşma o zaman.Hazır makinalar, daha pahalıya çıkıyor Madem sinerjideki kasaya iyice yoğunlaştın, şu makinayı 56 000 tl ye ,uçur. Anakart epey iyidir. SSD, ballı kaymaktır.
DRAM modüllü, PCI EX 4.0.
Ramler ,6000 lik.
-
kendim yaparım hocam bir şekilde sıkıntı değil
-
kasa dert değil sadece alternatif ne olabilir diye sormuştum, sistem bu şekilde iyi mi diyorsun ekran kartı ilk önerdiğine göre düşük gibi
-
Ti yapınca fiat yükselecek.
-
Konfigürasyonu aşağıdaki şekilde güncelledim sizce nasıl olmuş? fiyat epey bir yükseldi ama bu konfigürasyonun beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum.
Herhangi bir uyumsuzluk var mıdır?
Tüm parçaları sinerjiden aldığımda ücretsiz montaj yapıyorlar mı?
-
Sistem ile ilgili son alışverişleri yapmadan nacizane önerim kullanıcıların yorumlarını da okumanız yönünde olacaktır.
Gigabyte 4070ti eagle kullanıcıları neler demiş bir bakın derim.
Kasanızın seçtiğiniz soğutma sistemi ile uygun olup olmadığına bakın.
Son ve bence en önemlisi kasanın içerisinde bulunan güç kaynağı hakkında bilginiz olsun. Sizin seçmiş olduğunuz sistem için yeterli görünse bile kasa+psu birleşimlerinde çok kaliteli bir güç kaynağı kullanacaklarını düşünmüyorum.
Sistemi uzun yıllar kullanacağım diyorsanız mevcut sistemdeki güç kaynağı tercih edilebilir ancak gelecekte de sistemi güncellerim derseniz 850 1000W civarı kaliteli güç kaynaklarına yönelmeniz sizin faydanıza olur.
-
Merhaba hocam, işte bunları çok iyi bilmediğim için buradayım sizlerin önerisini tavsiyelerini ve tecrübelerinden faydalanıp en uygun sistemi toplama peşindeyim.
-
Burada bahsettiğim konularla ilgili olarak şöyle söyleyeyim ekran kartı için gigabyte hakkında bir imada bulunmadım sadece belirli üretimlerin bazen spesifik sorunları olabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için kullanıcı yorumlarını okumanız faydalı olacaktır. MSI GIGABYTE ASUS gibi üreticilerde çok aman aman bir fiyat farkı görmezsiniz zaten ( asus rog strix versiyonu hariç ).
Anakartla ilgili konuşmam gerekirse A serisi bir anakart var burada. A seri kartlar giriş seviyesi olarak değerlendirilebilir. Ancak benzer fiyat segmentinde nispeten üst seviye farklı anakartları bulabilirsiniz. Sizin için WIFI bulundurması önemliyse modelinin yanında çoğunlukla WIFI diye belirtir eğer aksi bir durum varsa özelliklerinden kontrol etmeniz faydalır olur. Ses kalitesi için benzer segmentler arasında büyük farklar olacağını zannetmiyorum uygun olanı alma taraftarıyım.
Overclok yapmak gibi bir arzunuz varsa aşağıdaki tabloya bakmanızı tavsiye ediyorum.
Kasa çoğunlukla kişisel zevke göre değerlendirilir ancak kullanılacak soğutma sistemleri ile uygun olması da önemli. Düzgün bir hava sirkülasyonu sağlaması ve malzeme kalitesi açısından da önemli tabii. Tüm bileşenler düşünüldüğünde bir yerde ucuza kaçacak olursak bu kasa olabilir ama güç kaynağında bu durumu tercih etmezdim.
Mevcut ürünün güç kaynağına baktım ancak detaylı bir model bulamadım. Siz bulabildiyseniz bana yazabilirsiniz ancak 3000 lira kasa+güç kaynağı için ucuz o yüzden kalite beklentisini düşük tutun derim.
Uzun süreli kullanırım ileride de sistemimi güncellerim diyorsanız 700W sizi nereye kadar götürecek emin değilim. Görseldeki kasadaki güç kaynağının güç ve verimlilik sertifikasına dair bir şey göremedim ancak dediğim gibi çok kaliteli bir şey beklememek mantıklı.
Güç kaynağı olarak CORSAIR SEASONIC gibi tercih edilebilecek çok marka var ancak dediğim gibi kaliteli güç kaynakları çok ucuz olmuyor ve geleceğe yönelik alım yapılacaksa 1000W düşünülebilir. Fiyatlar çok tuzlu gelirse 850w olan versiyonlara da bakabilirsiniz.
-
Deepcool kasadaki df700 watt power,, Ti e.kartını kaldırmaz.,En çok ,RTX 4070 super olurdu.Zaten ,epey giriş seviye bi power. Deepcool' un Korumaları, bile sadece 3 adet.
Hiç durmadan bütçeyi arttırıyorsunuz. Hepsi aynı yerden dersen, inventusta halen en ucuz Ryzen 7700 satılıyor. Ordan komple bi makina topladım Sadece e.kartını sinerjiden alırsın Artık onu zaten takabilirsin,kendin.
Aşağıya bırakıyorum.
İnventus ücretsiz toplar test eder,yollar. Ryzen 7700 de dahili e.kartıda olduğu için,zaten görüntü verir makina.
Ama 3-5 daha ucuza getirelim dersen, bu sefer her parçayı en ucuz yerlerden alacağız.Fakat işlemci yine inventus olacak tabi ki. Montajı sana kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 16 Ağustos 2024; 0:54:50 >
-
-
Kasa olarak şuna bakabilirsiniz. www.n11.comSilverStone FARA 512Z 3x12 ARGB Fanlı Oyuncu Bilgisayar Kasası Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/silverstone-fara-512z-3x12-argb-fanli-oyuncu-bilgisayar-kasasi-38682864
https://www.techpowerup.com/review/silverstone-fara-512z/
ARGB kontrolcü, önde Type-c usb de var.
Soğutucu olarak benzer fiyata bu da olabilir. 5 ısı borulu.www.n11.comThermalright Burst Assassin 120 TL-C12C 120 MM Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu + TF7 Termal Macun Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/thermalright-burst-assassin-120-tl-c12c-120-mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-tf7-termal-macun-54314710
Bir de 4070 super ghost, sıcaklık ve fan gürültüsü olarak çok başarılı sayılmaz. Sessizlik önceliğiniz varsa başka modellere bakın derim. Bende de rx 570 armor var, o da sıcaklık ve fan gürültüsü olarak kötü bir kart ama 5 senedir de çalışıyor.
https://www.techpowerup.com/review/gainward-geforce-rtx-4070-super-ghost/38.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam, monitörünüz 2K olduğu için sormak istedim, şu an kullandığınız ekran kartı nedir?
Sormamın nedeni, şu bu ürünü alın demekten ziyade farklı bir strateji.
Listeden ekran kartını çıkarıp bütçeyi 35-40 bin civarına indirseniz, 7800x3D, B650 ve 2 TB SSD rahat rahat alırsınız diye tahmin ediyorum. Siz taksitleri eritirken 5xxx kartlar ufaktan piyasaya çıkmaya başlar. O noktada 4xxx super kartlar da ikininci ele düşmeye başlar. İster 4xxx yeni, ister ikinci el, ister yeni 5xxx serisi. Uzun vade kullanacaksanız sanki daha sağlam bir altyapı olur.
-
Selamlar, şuanki ekran kartım berbat çok eski bir sistem kullanıyorum.
NVIDIA GeForce GTX 745
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
akakce.com High Power Performance Gold GD HP1-S2750GD-F14C Gen5 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-gd-hp1-s2750gd-f14c-750-w-fiyati,452711365.html3200 TL. 500 TL daha fazla vereceksiniz. Anakart wi fi lidir. Taş gibidir. Ryzen 7700 gibi bi işlemciyi,hoplatır.Soğutuculu ve kalitelidir. Ryzen 7700,çok güçlüdür. 2K da harikalar yaratır Watt çekmez,ısınmaz Stok soğutucusu ile büyük işlere imzasını atar. Power ,ATX 3.0 -Gen 5,yeni nesildir Eski nesil 750 wattlardan daha dirençli ve güçlüdür.Ve , eski nesil powerlerin istediği gibi, RTX E.kartları için, adaptör falan istemez.Direkt bağlanır.Modülerdir. SSD, PCI EX 4.0,çok hızlıdır Ve de, DRAM modüllüdür. Kolay kolay eskitemezsiniz. Ramler ,6000 mhz frekans ve CL 30 gibi çok düşük bi zamanlama değerleri ile,fırtınalar kopartır. Kasa da ,şahsen benim çok hoşuma gitti. Zaten Bitfenix de, bi dünya markasıdır. Ve ,e.kartı 3 fan soğutmalı , üst seviye ,Ti serisidir. |
Benzer içerikler
- hotfix nedir
- oyun için amd mi intel mi
- dled nedir
- gürcistan media markt
- rx 7600 alınır mı
- rx 8000
- radeon 780m
- 4060 ne zaman çıktı
- 5080 ekran kartı
- dlaa nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X