Şimdi Ara

50' Plazmada 1366x768 çözünürlük düşük mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Burada yazılanlardan ve Sayın Can Bey'in emaillerime verdiği uzun ve açıklayıcı cevaplardan sonra,
    SADECE SD DVD seyretmek için Full HD (1920x1080) bir TV'ye gerek olMAdığı sonucına vardım.
    Piyasada distribitör garantili ve uygun fiyata bulursam ben de 50B450 almayı düşünüyorum.
    Bir SAMSUNG Bayisi 2449TL / 10 taksit gibi bir fiyat verdi. 2300TL / 10 takside verirse uygun bir fiyat mı SİZCE?

Üstad, verdiğin açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri cevabını bulmuş oldu.
  • Sorularıma üşenmeden, açıklayarak cevap verdiğiniz için birkez daha teşekkür ederim Sayın Albani.
    Sayın Sadays 50" SAMSUNG 50B450'yi kaliteli bir panel olarak nitelemesine rağmen "1080p sinyali işleyemiyor" diyerek önerMEdi.
    "1080p sinyali işleyemiyor" ile kastettiği "1980x1020 çözünürlükte olmaması" mı, YOKSA "1080p sinyali, kendi çözünürlüğü olan 1366x768'e DOWN-Scale edeMEmesi" mi, tam anlayamadım.

AYRICA dün sırf SAMSUNG 50B450'yi görmeye gittim. Mediamarkt'da neredeyse tüm LCD ve Plazmalarda oynatılmakta olan HD MovieMax filminin görüntü kalitesi, Samsung 50B450'de gayet iyi ve Mediamarkt'daki fiyatı 2449TL idi.

SAMSUNG bayiisi 2300TL / 8 taksit fiyat verdi. 2250TL / 10 takit teklif ettim kabul etmediler, etmiş olsalar şu anda bu satırları yazmak yerine 50B450'nin bağlantıları ile uğraşıyor olacaktım. Bakalım belki bir çılgınlık yapıp Hepsiburada.com'dan 2199TL / 12 taksitle alırım.

quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Pany C yide boşver!
    Diğer Pany ler içinde ya bekleyeceksin yada Samy PDP alacaksın
    Tavsiyenize uyup Panasonic 50C10E'den vazgeçtim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Pany C'yi boşverin demişsiniz. Peki rica etsem şu Panasanic Plazmaların seri no sıralamalarını yazabilir misiniz?
    İB'de S10 gözükmesine rağmen Panasonic.com'da S1 var... Nedir bu farklar?

http://www2.panasonic.com/match-maker/?/#/televisions/series/S1%28P%29
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/-PANASONIC-PLAZMA-TV,65,1407.html

• quote:

Sorularıma üşenmeden, açıklayarak cevap verdiğiniz için birkez daha teşekkür ederim Sayın Albani.
    Sayın Sadays 50" SAMSUNG 50B450'yi kaliteli bir panel olarak nitelemesine rağmen "1080p sinyali işleyemiyor" diyerek önerMEdi.
    "1080p sinyali işleyemiyor" ile kastettiği "1980x1020 çözünürlükte olmaması" mı, YOKSA "1080p sinyali, kendi çözünürlüğü olan 1366x768'e DOWN-Scale edeMEmesi" mi, tam anlayamadım.

AYRICA dün sırf SAMSUNG 50B450'yi görmeye gittim. Mediamarkt'da neredeyse tüm LCD ve Plazmalarda oynatılmakta olan HD MovieMax filminin görüntü kalitesi, Samsung 50B450'de gayet iyi ve Mediamarkt'daki fiyatı 2449TL idi.

SAMSUNG bayiisi 2300TL / 8 taksit fiyat verdi. 2250TL / 10 takit teklif ettim kabul etmediler, etmiş olsalar şu anda bu satırları yazmak yerine 50B450'nin bağlantıları ile uğraşıyor olacaktım. Bakalım belki bir çılgınlık yapıp Hepsiburada.com'dan 2199TL / 12 taksitle alırım.

quote:

Pany C yide boşver!

bu sorunun cevabını ben de rica ediyorum.. bu paneli alırsak (1365 x 768) 1080i veya 1080p yi izleyemiyecekmiyiz? yoksa az daha düşük kalitede mi izleyecegiz?

1365 x 768 çözünürlük oldugu için, sd yayını her halikarda 1980x 1020 çözünürlükte bir modele göre (yine samsung) daha iyi izletrmiyiZ?

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: creative77

quote:

Sorularıma üşenmeden, açıklayarak cevap verdiğiniz için birkez daha teşekkür ederim Sayın Albani.

quote:

Pany C yide boşver!

bu sorunun cevabını ben de rica ediyorum.. bu paneli alırsak (1365 x 768) 1080i veya 1080p yi izleyemiyecekmiyiz? yoksa az daha düşük kalitede mi izleyecegiz?

1365 x 768 çözünürlük oldugu için, sd yayını her halikarda 1980x 1020 çözünürlükte bir modele göre (yine samsung) daha iyi izletrmiyiZ?

teşekkürler

Tv'nin teknik özelliklerine bakmadım. Ama sadays hoca 1080p işlemiyor dediğine göre bunun anlamı şu şekildedir:

720p ve 1080i sinyalde sorun olmaz, gösterir. Tabi kendi çözünürlüğüne ayarlayarak. 1080p sinyali ise hiç göstermez. "Desteklenmeyen sinyal" veya benzeri bir şekilde hata verir.

Hd-ready olmasına rağmen 1080p gösterebilen modellerde bu özellik eskiden "1080p input" ile ifade edilirdi. Şimdilerde ne diyorlar bilmiyorum. Bu tip bir şey olsa evet bu sinyali gösterirdi. Downscale ederek...

• Beyler sanırım özellikle Satıcılar yanlış bilgiler veriyor yada birileri!!!

1-1080p;bu formattaki görüntüler için eski nesil panellerde "Progressive" görüntüleri paneller işliyemezdi;daha doğru tanımı ile "açamazdı"
    ilk nesil LCD/PDP lerde gerek Processor olarak gereksede panellerin pixel değerleri düşük olduğu için böyle BD/HDDVD/PS3 ten gelen 1080p
    görüntüler olduğu zaman;ya hiç görüntü gelmezdi yada Panelde şöyle bir uyarı çıkardı>>> "Desteklenmeyen Çözünürlülük"

2-Ancak yeni nesil yada daha doğru bir ifadeyle günümüzde gördüğünüz bütün paneller(PDP/LCD) artık 1080p görntüleri "açmaktadır"!!!
    Kaldıki gittiğiniz Marketler/Mağazalar v.s yerlerdede izlediğiniz bütün paneller 1920x1090pixel değilki!!!!
    LCD/PDP olarak HDReady formatta da bir sürü panelde HD FilmlerAnimasyon v.s olarak hemde 1080p den ki bunların çoğunda BD/HDDVD/PS3 gibi
    kaynaklardan ve yine Üreticilerin 1080p de olabilen bir sürü DEMO görüntüleri her formattaki panelden izleyebiliyorsunuz!!!

3-Geçmişte ise 1080p leri "İşleyemiyor" olayında panel her ne kadar 1080p yi açsada bunu adam gibi işleyemiyordu ve çeşitli sıkıntılar oluyordu v.s
    Ama bunlar geçmişte kaldı,o zaman sorun hem "işleyememek" hemde "açamamak" idi,bugün ise bunlar aşıldı, "işleme problemleri"* ortadan kalktı,
    aynı şekilde "açamama" diyede bir sorun yoktur!!!

*İşleme problemi nedir???(1080p için sadece)>>>sanırım bazı kişilerin yada birilerinin diyelim!!! açma ile işlemeyi karıştırıyor olabilirler yada Processor teknik
    olarak bazı durumlarını bilemiyorlar olabilirler v.s

Örneğin 1080p ler günümüzde pratikte sadece HDDVD/BD/PS3 gibi cihazlardan ve bunların medyalarından izlenmektedir;her ne kadar günümüzde bazı bu
    konularda çok ileri gitmiş ülkelerde(USA/Canada/Korea/Japan gibi)1080p Stream-Media olsada bizim için hatta çoğu bu ülkelerdeki insanlar içinde yine bugün
    için fazla bir önemi yoktur!

Kısaca,1080p ler bazı panellerde ister LCD ister PDP olsun güzel/doğru/stabil v.s işlenemiyor!!! 1080p ler çekim olarak 24fps dirler ve panelerin günümüzde
    bunu işleme kabiliyetleri vardır 1920x1080p/24fps olarak bu işleme özelliğide zaten Chipset içindedir!!! siz bunu panelde değiştiremezsiniz!!!!yani sistem
    otomatik olarak 24fps yi algılar,açar vede işler!!!

Bu işlemi günümüzde ister FULLHD olsun ister HDReady olsun;LCD olsun veya PDP olasun hepsi açıp işlemektedir,ama işleme oalyı genel bir kavramdır ve yine
    örneğin 24fps farklı vede zor bir format olduğu için çeşitli sıkıntılar olabilir panelde ama ayrı bir konudur,yani açmak ayrı,işlemek ayrıdır ve gördüğünüz Bluring dahil;
    Judder/Stutter/Flicker/Ghosting/Smearing gibi bir Motion sıkıntıları ise her panelde olur/olabilir v.s

Sonuç olarak siz 1080p leri açarmı diye soruyorsanız elbette açıyor,gidin satış yerlerinde bunu gözlerinizle görün,zaten görüyorsunuz ama sanrım farkında
    değilsiniz oalyın teknik olarak

4-Gelelim Upscale/Downscale olayına;

Downscale işlemi>>>>örneğin elinizdeki panel 1366x768/1024x768/1024x1024pixel gibi değerlerden birisiyse ve gelen kaynak örneğin 1920x1080i/p ise burada
    panel "pixel-perception-processing" işlemini çalıştıracak ve kendi Native pixel değerine düşürüp görüntüyü açacaktır! buradaki işlemde de sorun yoktur,ama bunu yaparken
    başarılı olur/olamaz v.s bunlar diğer teknik işlemlerdir,ancak sistem bunu kendi Native pixel değerine düşürerek size görüntüyü açacaktır!

5-Diğer bazı sorduklarınız ise bir mantık çerçevesinde zaten kendiniz bulursunuz,örneğin SD yayınlarda pixel değeri max.720x576i dir ve elinizdeki panelin pixel değeri
    buna ne kadar yakın ise SD ler güzel olacaktır ne kadar bu sizin panelin pixel değerinden büyük ve uzakta ise o kadar SD ler daha başarısız olacaktır buda bir Fizik kuralıdır

Ancak burada panellerin "internal-video processing" işlemi devreye girecek ve her panelde bu sistem farklı çalışacaktır!!
    A Markada(FULLHD LCD olsun) farklı bir kalitede olacaktır ama B Markada(FULLHD LCD olsun)daha iyi veya çok daha kötü olacaktır!!!

Yine PDP lerde SD ler 1024x768 de çok iyi olurken;1920x1080 lerde ise kötü olacaktır yada idare eder cinsinden olacaktır!!!

Bunlarda hem Fizik hemde Matematik(Algoritmik değerlerin işlenmesi/başarısı v.s durumu söz konusudur)devreye girmektedir

++++
    Sonuç olarak günümüz panelleri(LCD/PDP ler)her türlü görüntü formatını açıyor vede işliyor!!!
    Ama iyimi açıyor kötümü işliyor v.s v.s bunların panelin kalitesi ve teknik bir takım işlemleri ile ilgilidir!!!

Selamlar

++

Sitenin ağır çalışması durmadan Reklma v.s çıkması beni sinir etti 2/3 gündür yaw

• Sayın Albani, uzun ve açıklayıcı cevabınız için bir kez daha teşekkürler. Elinize, kolunuza, emeğinize ve bilginize sağlık
  • Albani üstad, diline sağlık harika açıklamışsın.

Diğer arkadaşların da diline sağlık.

tek soru kaldı.

samsung B4x en düşük olanı ise, 2400 limite kadar plazma öneriniz nedir? Hd ready olması tercih sebebidir.

(CAGLARR arkadaş kusura bakmasın, konusunun dışına çıkmadım umarım.konu tam istedigim yerde diye müdahil oldum, alacagımız cevap onun da işine yarıyacaktır)
  • Kardeşim piyasada PDP seçeneğimi var!!

Ya Samy alacaksın yada İB den Pany,LGE yi ise itele gitsin

++
  • Sitenin ağır çalışması durmadan Reklma v.s çıkması beni sinir etti 2/3 gündür yaw

Ne oldu bu siteye arkadaşlar?
    Ya giremiyoruz
    Girsekte önümüze bir reklam sayfası dayıyorlar (çokda lazımmış gibi)
    Sayın site yöneticileri nedir bu durumun sebebi?
    Selamlar.
  • Para kazanmak istemeleri tabiki çok doğal ve burası "Kızılay" değil;ancak site genel olarak bir kere ağır veya çok ağır!
    ayrıca zaten her taraf "Reklam/Banner" v.s dolu,birde örneğin msg gönderiyorum,ülen sayfa açılıyor karşımda "Noel Baba"
    birde illet olduğum "Hepsiburada" Sitesi çıkıyor

++
  • Merhaba;

Caglarrr bey aynı durumdayız. Bende bu 50b450 için fiyat kolluyorum. Çok araştırdım hatta cnet editörüne bu konuyla ilgili mail attım. Sitelerindeki 50b650 testini referans alabileceğimizi, panelin genel olarak aynı olduğunu sadece (Hd ready olması dışında) çeşitli ek özelliklerin (network, hdmi sayısı gibi) az olduğunu yazmış. Sd yayınlarda hd ready olmasının avantajlı olacağını bildirmiş. Açıkçası 50b650 de testlerde oldukça iyi değerler almış. Çeşitli mağzalarda da 50b450 yi inceleme ve karşılaştırma şansım oldu. Oldukça tatmin oldum. Gerçekten özellikle Sd yayınlarda hiç rahatsızlık duymadım. Tek sıkıntı anladığım kadarıyla ses problemi. Bir süre sonra bazı kullanıcılar bu konuda şikayetlerde bulunmuş.

Fiyat olarak en uygun metroda buldum (2.090TL). Ancak ertesi gün almaya gittiğimde fiyat 2.260TL ye çıkmış. Almadım ve şu anda da en uygun siznde belirttiğiniz gib hb de.

Hayırlısı olsun bakalım.

• Bekleyişim hala devam ediyor. Bana gerçek native çözünürlüğü=720p olan bir plazma / LCD TV lazım !
    Gerçi HD1080p AMA "Panasonic Türkiye Garantili" 50X10 veya 50V10 piyasaya girmedi veya tükendi

SAMSUNG 50B430 veya 50B450 (1366x768pixel), ile Panasonic 50C10 (?1366x768?) veya Panasonic 50X25 (1024x768) arasında kaldım. İkisi yaklaşık olarak aynı fiyat. EĞER Panasonic 50C10 ("G12HD thoughpanel"MİŞ, ne demekse?) gerçekten 1366x768 değil ise çözünürlük SAMSUNG'da bariz daha yüksek.
  • quote:

Bekleyişim hala devam ediyor. Bana gerçek native çözünürlüğü=720p olan bir plazma / LCD TV lazım !
    Gerçi HD1080p AMA "Panasonic Türkiye Garantili" 50X10 veya 50V10 piyasaya girmedi veya tükendi

SAMSUNG 50B430 veya 50B450 (1366x768pixel), ile Panasonic 50C10 (?1366x768?) veya Panasonic 50X25 (1024x768) arasında kaldım. İkisi yaklaşık olarak aynı fiyat. EĞER Panasonic 50C10 ("G12HD thoughpanel"MİŞ, ne demekse?) gerçekten 1366x768 değil ise çözünürlük SAMSUNG'da bariz daha yüksek.

Saturn mağazasında samsung ps50b450 1999tl idi..İstanbul bilişimdede 1750 civarı idi sanırım ama kaldımı bilemiyorum..Fiyat olarak bu kadar büyük bir tv için çok uygun bence..

• Brave sen düşüne düşüne,bir nesil panel daha eskittin kardeşim

Herifler 6 ayda bir Seri/Model v.s çıkarıyorlar(laf aramızda hemen hepsi aynı ama çaktırma manzarayı sen)

SD izleyeceğin için git 1024x768 panel al otur mis gibi izle;bekle-bekle neyi bekliyorsun kardeşim,bu iş dipsiz bir kuyu

+
  • Reklam görmek lstemiyorsanız benim gibi cepten girin kurtulun :) ama o reklamlar sayesinde bu platforma sahıbız o ayrı bır konu.

Azonce 42x20 yi inceledim biraz renkler güzel, doğal, lcd ye göre ama fullhd g15 kadarsevmedım. Ayarlarını baya bir kurcaladım siyah seviyesi iyi ama detaylar kayboluyordu. Bu viera 5 iyi birseymı yoksa malıyetı dusuk bırseymıdır anlıyamadım. Panel bana s10 ile aynı gibi geldi. Bu gözlemler mağaza ortamındadır. Tavsiyem x20 için acele etmeyin. Araştırmak lazım iyice. Tasarım olarak internetteki kadar kötü durmuyor son olarak :))
  • bende samsung 50b430 var , darty den 1800'e almıştım, çoook memnunum..
  • quote:

Brave, sen düşüne düşüne,bir nesil panel daha eskittin kardeşim

Haksız sayılmazsınız, düşüne düşüne, ünlü düşünür olacağım

quote:

SD izleyeceğin için git 1024x768 panel al otur mis gibi izle;bekle-bekle neyi bekliyorsun kardeşim,bu iş dipsiz bir kuyu

ASLINDA düşünmekten değil de, sizin "Panasonic'in şu 1366x768 HD-READY modeli iyidir, alabilirsin !" diyeceğniz bir plazma çıkarmasını veya Türkiye'ye getirmesini beklemekten sıkıldım. Bu çözünürlükte Panasonic 50C10 modeli ("G12HD Toughmodel" plazma) var ama bunu siz pek önerMEMİŞtiniz. En sonunda SAMSUNG 50B450'yi alacağım galiba. Onun da AYNA gibi fazla yansıma yapmasında endişe ediyorum. Kurcağım duvarın tam karşısında geniş bir pencere var ÇÜNKÜ

• Kardeş sen pixel ölçüsüne fazla kafanıda takma ve bahsettiğin Samy B4x oldukça güzel bir paneldir+
    Anladığım kadarıyla fazla arpa bağlamak istemiyorsun panele ve haklısın,dolayısıyla F/P panel olarak B4x ler gayet iyidir+
    Kaldıki bunu alsan bile kaç sene kullanacaksınki!!2/3 sene sonra gelsin yeni bir panel

++
  • quote:

Kardeş sen pixel ölçüsüne fazla kafanıda takma ve bahsettiğin Samy B4x oldukça güzel bir paneldir

İşte böyle demeniz, 50B450 için olumlu referans vermeniz çok öenmli benim için
    Anladığım kadarıyla Samsung B450 ayarında 50" ve 1366x768 bir Panasonic Plazma TV yok, "oldukça güzel bir paneldir" diyebileceğiniz.
    En azından "Panasonic 50C10 veya 50X25, Samsung 50B450 kadar iyi performanslı değil" sonucunu çıkarıyorum.

quote:

Anladığım kadarıyla fazla arpa bağlamak istemiyorsun panele ve haklısın, dolayısıyla F/P panel olarak B4x ler gayet iyidir

EVET, ayırdığım bütçenin hem alabileceği en büyük ebatlı TV'yi almak, hem de kullanım amacıma (720p veya 1080i'ye upscale edilen SD DVD filmleri, SD uydu yayınları seyretmeye) en uygun, performans/fiyat oranı en yüksek TV'yi almak istiyorum. Hal böyle olunca tip olarak PLAZMA TV'ler, çözünürlük olarak da HD READY olanlar öne çıkıyor.

Bütçem max 2.500TL olsa, bu parayı hakedecek, Samsung 50B450'den daha iyi performans gösterecek olan 50 ve HD Ready bir Panasonic YOK İSE 1.800 - 2.000 TL fiyat aralığında olan Samsung 50B450'yi alacağım.
    İtirazı veya önerisi olan ya şimdi konuşsun veya sonsuza dek sussun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 22 Nisan 2010; 19:03:08 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.