Şimdi Ara

50' ve uzeri TV Onerisi olan var mi? (LED ya da LCD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Siz bir konuda danismak istedim. Ben 2 ay icinde 50" ve uzeri bir TV alicam. butcem 5.000 civari ama cok begendigim bir urun olursa 7.000'e dahi cikartabilirim. Uzun zamandir Samsung LED TV'leri inceliyorum. Gercekten goruntulerini cok begendim ve MKV oynatmalarida cok hosuma gitti (Tabi MKV'de sorun yaratiyor mu bilmiyorum). Daha sonra Teknosa'da falan gezerken sony 52Z5500'u gordum. Onunda goruntusu cok cok iyiydi.

Samsung 55" 7 serisi LED TV ile sony 52Z5500 hemen hemen ayni fiyat ama tam benim fiyat sinirimda. Eger daha ekonomik ve kaliteli baska bir urun bulamazsam bu ikisinden birini alicam. Siz nedersiniz?

Temel olarak istegim HD filmleri mkv formatinda izlemek ve gercege yakin bir goruntu gormek ve mumkunse bu isi ekstra bir mkv oynatici (WD yada popcornhour gibi) almadan halletmek.

Bu iste uzman olan pek cok arkaddas var. Bu standartlara yakin kaliteli urun tavsiyelerinizi bekliyorum.

(Yaklaisk 2 ay surem var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatft -- 16 Ekim 2009; 13:52:22 >

• Hic onerisi olan yok mu?:(
  • Başlıkta Led ya da LCD yazmışsınız ama ben yine de Pioneer LX-5090 ı da listenize alın derim, tabi bulabilirseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Başlıkta Led ya da LCD yazmışsınız ama ben yine de Pioneer LX-5090 ı da listenize alın derim, tabi bulabilirseniz.

sn.amf23'e sonuna kadar katılıyorum bulursan kap bi tane ama çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Başlıkta Led ya da LCD yazmışsınız ama ben yine de Pioneer LX-5090 ı da listenize alın derim, tabi bulabilirseniz.

sn.amf23'e sonuna kadar katılıyorum bulursan kap bi tane ama çok zor.

ben kullanıyorum Pioneer LX-5090 vede oldukça ii tavsiye ederim
  • Bende uzun süredir araştırıyordum en son bu gün sony 52w5500 aldım..Mkv oynatmıyor belki ama popcornum var pc tv ye bağlı olucak o yüzden önemli değildi..Samsung 55B7000 düşünürken aradaki nerdeyse 3 bin liralık fark yüzünden sony aldım..Çok da kasma bence evde samsungun 3000:1 kontrastlı nerdeyse 3 yıllık 32 lcd tvsi var eleştirisel gözle bakıpta hata aramazsan gayet güzel görüntü veriyor..Ben niye sony aldım ödeme kolaylığı ve 5 yıl garantiden dolayı..Tv elime geçince izlenimleri bildiririm...
  • TV'yi alinca Sony 52W5500 konusndaki yorumlarini yazar misin? artilarini eksilerini birde MKV oynaticisinda sorun var mi diye bakabilir misin? Ben de WD ya da popcorn almayi dusunuyorum ama TV'deki MKV oynatici idare eder moddaysa bana yetebilir. Sony'nin 5 yilgarantisi gercekten iyi bir +. Samsung LED tv'lerdeki goruntu cok hosuma gitti o yuzden samsunga yonelmistim ama 52W5500'e mutlaka gidip bakicam, 52z5500 samsung Led'den nerdeyse daha iyiydi.

Pioneer LX-5090 bazi elektronik magazalarinda arastirdim ancak bulamadim.

Baska onerilerinizide bekliyorum. Cok sgolun.
  • Tv bugün geldi ve kullanmaya başladım..Tahminimden de büyük bir televizyon acaba çok mu büyük aldım diye başta biraz tereddüt ettim ama filmlerde büyük ekran çok çok iyi..Yaklaşık 4 m den seyrediyorum gayet güzel..Mkv leri oynatmıyor sadece sony kameraların formatı olan avchd ve mpegleri oynatıyor..Bende popcorn olduğundan tvde öyle bir beklentim yoktu zaten..PS3 popcorn masaüstü bilgisayarım ve d smart bağladım..d smart için altın uçlu scart almıştım gerçekten görüntü olarak fark ediyor..HD yayınlarda gerçekten süper görüntü..sd yayınlarda yayının kalitesine göre 700 mb lık divx filmlerde küçük ekrana göre daha rahatsız edici görüntü var..artık en az 720p çekicem 1080p ile daha denemedim..internete bağladım ağ üzerinden pcimdeki müzikleri görüyor sadece deneme amaçlı kullandım her hangi bir sorun çıkmadı bana göre gereksiz bir şey bilgisayar tvye bağlı nede olsa..Menüleri ps3 gibi alışınca çok kolay ayarlamalar yapıyorsunuz..kumandasın da keşke kısa yol tuşları olsaydı resim modunu bile değiştirmek için menude gezmeniz gerekiyor..Siyah başarısı çok iyi siyahı siyah olarak gösteriyor..Ben renklerini ve görüntü kalitesini gerçekten sevdim..3-4 saatlik ilk kullanım izlenimlerim bunlar her hangi bir sorunla karşılaşırsam tekrar yazarım..

• yorumlar icin cok tesekkur ederim bunyo1974 gercekten cok faydali oldu. Bugun gibip bir elektronik magazasindan mutlaka 52w5500'e bakicam. MKV oynatmamais cokda sorun deigl Goruntusu cok kaliteli olsun yeter. 1080p'de de bir deneme yapip yorumlarini yazarsan cok sevinirim. Birde bende digiturk var d smart'tan cokda farkli degildir ikiside dijital yaiyin sonucta. Herhangi bir rahatsizlik yok dimi o goruntudede. Bir arkadasimda sony'nin 46 inci vardi normal HD filmlerde falan super ama digiturk yayinlarinda web cam giib goruntu veriyrodu ama onunki 2,5-3 yillik bir sony. Bunda oyle bir sorun yok di mi?

Birde 52W5500 icin tepkime suresi 8ms yaziyor. Tepkime suresi hic gozunu rahatsiz etti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatft -- 18 Ekim 2009; 16:41:28 >
  • bende en son samnsung b6000 ile sony w5500 arasinda kalmistim, ama pioneer 5090 aldim, cok cok fark atiyor pioneer japon mali ve kalitesiyle super , ama piyasada uretimi durdu artik kalmadi sayilir, cok acele edersen birtane alabilirsin belki ama fiatida suan 5500-6000 bile bulamazsin sanirim, piyasada yok diye 6-7 bine satiyorlar olanlarda, ben 4850 tl ye almistim 2 ay once
  • Normalde hiç maç seyretmememe rağmen denemek için açıp biraz maç seyrettim hiç bir sorun göremedim..ps3 tede tepki süresi ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım..8 ms tepki süresi siyahtan siyaha imiş galiba o yüzden değer böyle çıkıyormuş diğer firmalar griden giriye ölçtüklerinden daha kısa süreler çıkıyormuş(forumda okumuştum ne derece doğru bilmiyorum ama benim gözümü rahatsız eden bir gecikme olmadı)
    Sd olarak beni tatmin etti rahatsız etmiyor ama mkv gibide değil..altın uçlu skart kablo ile görüntü kalitesi arttı benim için yeterli seviyeye çıktı ama sizin beklentinizi karşılarmı bilemicem..
    Mkv lerde doğru ayarlarla inanılmaz güzel sonuçlar çıkıyor..1080p yi daha deneyemedim bluray 1080p filmi ps3 ile seyredicem o zaman sonucu yazarım..
  • Aynen katılıyorum 5090 bulursan ok ... olmadı LG 50PS6000 modeli var buda çok iyi makinedir cam çerçeveli çok şık bir makine ...

50' ve uzeri TV Onerisi olan var mi? (LED ya da LCD)
  • Arkadaslar kusura bakmayin uyelikte bir problem vardi yanit atamadim birturlu yeni cozdum.

Plazme dunyasindan uzak kalali epey oldu. Eskiden tam bir plazma'ciydim. Fiyatlarida cok uygun ama dediginiz modeller yok piyasada bulamiyorum. Birde LED tv'leirn goruntu kalitesi gercekten beni cok etkiledi. Aslinda bneim hep aklimdan 50" civari bir TV geciyrodu o yuzdende butcemi 5.000 TL civarnda hazirladim. Hani LED'leri gorunce birazda disimi sıkıym pesin fiyatina 5.800 civarina Samsung 55B6000 var onu aliym demeye basladim.

Gecenlerde Sony 52W5500, Sony 52Z5500 ve Samsung 55B7000 i yanyana bir elektronik magazasinda gordum. Yanyana gormesem hepsi birbirinden muhtesem goruntu veriyor ama yan yana koyunca Samsung kesinlikle sıyrılıyor. (Tabi parasida oyle:(. ).

Plazma'larada bakmaya karar verdim. Artik fazla vakitte kalmadi. Piyasada bulabilecegim onerileriniz var mi? LCD ya da Plazma?
  • http://whathifi.com/Reviews/TVs-Reviews/TVs-Reviews/Rule-Screen-Size-50in/Rating/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 26 Ekim 2009; 2:34:36 >
  • 52w5500 çok iyi ve kaliteli bir cihazdırçç artı olrakta 5 yıl garanti yabana atılacak bir durum değil bence incelemelisin çok para vermene değecek bir işlem değil ledler güzel ama çok parlak ve bir miktarda yansımaya sebebiyet veriyorlar. sony bu işte daha başarılı tavsiyem sony den yana 52z4500 bu cihazıda bir incele derim çok iyi fiyatlar var piyasada
  • ARKADASIM yanyana baktin ama renkleriyle oynadinmi, adamlar satis yapmak istedikleri mali dah aiyi gostermek icin digerlerinin goruntuyu bazen kotu yapiyor, sana acikca soliyeyim ben cok arastirdim,

%80 sd yayin izliyeceksen plazma al , pioneer 5090 bulabilirsen , bulamazsan diger plazmalari arastir,

sd yayin izliyeceksen ama lcd istiyorsan 50 alla bence , en buyuk 46 almani oneririm, ama sd yayinlarda bence lcd cok kotu , plazmadan sonra bana ole geliyor en azindan kendi yorumum ,
  • Saticilarin o taktigi kesin dogrudur ona inaniyorum. bu dunyanin her yerinde boyle. Hicbiride color setting'lerle oynamamiza izin vermez zaten.

29 ekim tatilinde ve onumuzdeki haftasonu elektronik magazalarina gidicem ve plazmalair ozellikle inceliycem. Birde Sony 52z5500 ve 52w5500 arasindaki farki bilen varsa ayzaiblrise sevinirim.

Birde Pioneer LX5090 hicbiryerde yok keske olsada baksam. Surda bulursun diyebilen var mi?
  • media markti ara subelerini , hangisinde elimizde var derse git gor
  • Arkadasların magazalardaki satıs taktiği konusuna katılıyorum. kasıtlı olmasada bazen farklı ayarlar ve yayının tv lere giris sırasına göre tv lerde görüntü farklı olusabiliyor. Yurtdısında götürdüğün bir dvd ile görüntü karsılastırması yapmana olanak saglıyorlar ama tr de böyle bir uygulama oldugunu sanmıyorum . Siz yinede sansınızı deneyin

Ben her zanan marka takıntısına karsı biri olarak fiyat kalite oranına bakılmasından yanayım .. illa samsung diyorsanız
    aşağıdaki link e bir bakın

http://www.insertbak.com/dt06.html

Ama bence fiyat kalite oranı olarak bir sonraki sayfadak 52" philips cok üstün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.