Şimdi Ara

led tv de çıtlama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
54.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 4 AY ÖNCE LG 42 LV3550 LED TV ALDIM YAKLAŞIK 20 GÜNDÜR YANİ EN AZINDAN BEN 20 GÜNDÜR FARKEDİYORUM.. TV İZLERKEN 10DK 20 DK BAZEN 1 SATTE BAZEN DE 2 SAATTE BAZEN DE YARIM SAATTE 2 DEFA BİR ÇITLAMA SESİ GELİYOR ÇITÇITLI DÜĞMELER OLURYA AYNEN ONLARIN ÇIKARDIĞI BİR SES GİBİ SES GELİYOR ACABA BU BİR ARIZA SEBEBİ MİDİR ? HAZIR GARANTİSİ DEVAM EDERKEN SERVİSE Mİ GÖSTERSEM ÇIKARDIĞI SES BENİ RAHATSIZ EDİYOR CANIMI SIKMAYA BAŞLADI.AKLIMA GENLEŞME SESİ OLABİLİR Mİ ACABA GELDİ AMA EMİN DEĞİLİM...ARKADAŞLAR BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELEN VARSA VE BENİMLE PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM.SİZLERDEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Televizyondan Çıt Çıt Ses Gelmesinin Nedenleri ve Çözümleri

Televizyonunuzdan çıt çıt sesler gelmesi yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu rahatsız edici ses, televizyon izleme keyfinizi bozabilir. Bu metinde, televizyondan çıt çıt ses gelmesinin olası nedenlerini ve bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz adımları inceleyeceğiz.

Nedenleri:

• Elektriksel Girişim: Çıt çıt sesleri, televizyonun elektrik prizinden aldığı güçteki dalgalanmalardan kaynaklanabilir.
    • Dahili Bileşen Sorunları: Televizyonun içindeki anakart, güç kaynağı veya hoparlörler gibi dahili bileşenlerdeki arızalar da bu sese neden olabilir.
    • Harici Kaynaklar: Çıt çıt sesleri, yakınlarda bulunan başka elektronik cihazlar veya kablosuz sinyaller gibi harici kaynaklardan da gelebilir.
    • Kablo Sorunları: Televizyona bağlı kablolar gevşek veya hasarlıysa, bu da ses sorunlarına yol açabilir.
    • Sinyal Kalitesi: Zayıf sinyal kalitesi, özellikle dijital yayınlarda çıt çıt seslerine neden olabilir.

Çözümleri:

• Elektrik Kaynağını Kontrol Edin: Televizyonun bağlı olduğu prizi değiştirin ve farklı bir elektrik kaynağı deneyin.
    • Dahili Bileşenleri Kontrol Edin: Televizyonun arkasını açın ve gevşek veya hasarlı bileşenleri arayın. Gerekliyse, kalifiye bir teknisyene başvurun.
    • Harici Kaynakları Kaldırın: Televizyonun yakınındaki diğer elektronik cihazları kaldırın ve kablosuz sinyallerini engelleyen herhangi bir nesne olmadığından emin olun.
    • Kabloları Kontrol Edin: Kabloların sıkı ve sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Gerekirse, kabloları değiştirin.
    • Sinyal Kalitesini İyileştirin: Anteninizi veya kablo bağlantınızı kontrol ederek sinyal kalitesini iyileştirmeye çalışın.

Diğer İpuçları:

• Televizyonu yeniden başlatın veya fabrika ayarlarına sıfırlayın.
    • Televizyonun yazılımını güncelleyin.
    • Televizyon üreticisine başvurun veya kalifiye bir teknisyen çağırın.

Televizyonunuzdan çıt çıt ses gelmesi sorunu yaşıyorsanız, bu adımları takip ederek nedenini belirleyebilir ve sorunu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için üreticiyle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım aynı sorun nedeniyle d5000 serisi tv yi servise göndermişti ama sorun evdeki elektrik prizindenmiş...
    Tam ayrıntısını bilmiyorum ama başka bir yerde tv yi deneyebilir veya elektrik tesisatınızı kontrol ettirmeniz yerinde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alone18

Arkadaşım aynı sorun nedeniyle d5000 serisi tv yi servise göndermişti ama sorun evdeki elektrik prizindenmiş...
    Tam ayrıntısını bilmiyorum ama başka bir yerde tv yi deneyebilir veya elektrik tesisatınızı kontrol ettirmeniz yerinde olur.
    başka bu konu hakkında bilgi fikir sahibi olan arkadaşlar var mı acaba ? lütfen bilgi paylaştıkça güzeldir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tan sel

başka bu konu hakkında bilgi fikir sahibi olan arkadaşlar var mı acaba ? lütfen bilgi paylaştıkça güzeldir...

Alıntıları Göster
    bu cıtlama sesi cıt diye mi geliyor yoksa cıt cıt cıt vs şeklinde uzun mu sürüyor.
    eğer cıt diyorsa elektrik kaçağı vardır elektrik direk boşalır , toprak hattlı bir prizde deneyin veya ups bulup deneyin.
    ses cıt cıt cat gibi geliyorsada genleşmeden kaynaklanıyordur. esname düzelene kadar 2-3 kez ses yapar. diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

bu cıtlama sesi cıt diye mi geliyor yoksa cıt cıt cıt vs şeklinde uzun mu sürüyor.
    eğer cıt diyorsa elektrik kaçağı vardır elektrik direk boşalır , toprak hattlı bir prizde deneyin veya ups bulup deneyin.
    ses cıt cıt cat gibi geliyorsada genleşmeden kaynaklanıyordur. esname düzelene kadar 2-3 kez ses yapar. diye tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    çıkan ses tek çıt şeklinde çıkıyor çok nadir 2 kez arka arkayada geldiği oldu...
    evimdeki prizden tv ye gelene kadar olan aparatı anlatayım önce...
    prizde topraklama yok öncelikle...
    prize akım koruyucu priz taktım.bu prize bağlı olan 12 metrelik 6 lı priz.ona bağlı olan 2 metrelik 3 lü priz...
    ve ona bağlı olan 3 metrelik 3 lü mandallı priz takık ve onada led tv nin kendi çıkış prizi takık..
    yani arada bayağı bir ekleme kablolar vs.prizler var..bunlar acaba çıtlama sesi ile alakası olabilir mi acaba???
    bu hafta sonu led tv nin çıkış prizini direk akım koruyucudan sonra gelen prize takıp deniyeceğim...
    sonucu ki eğer ses kesilirse siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım...inşallah bu ara kablo çokluğundan yapıyordur yada genleşmeden ama 4 aydır yaklaşık böyle ses duymuyordum yada farkında mı olmadım bilmiyorum ama neyse...herkese çok teşekür ederim...yine bu konu ile alakalı bir bildiği olan varsa paylaşırsa çok sevinirim...

• quote:

çıkan ses tek çıt şeklinde çıkıyor çok nadir 2 kez arka arkayada geldiği oldu...
    evimdeki prizden tv ye gelene kadar olan aparatı anlatayım önce...
    prizde topraklama yok öncelikle...
    prize akım koruyucu priz taktım.bu prize bağlı olan 12 metrelik 6 lı priz.ona bağlı olan 2 metrelik 3 lü priz...
    ve ona bağlı olan 3 metrelik 3 lü mandallı priz takık ve onada led tv nin kendi çıkış prizi takık..
    yani arada bayağı bir ekleme kablolar vs.prizler var..bunlar acaba çıtlama sesi ile alakası olabilir mi acaba???
    bu hafta sonu led tv nin çıkış prizini direk akım koruyucudan sonra gelen prize takıp deniyeceğim...
    sonucu ki eğer ses kesilirse siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım...inşallah bu ara kablo çokluğundan yapıyordur yada genleşmeden ama 4 aydır yaklaşık böyle ses duymuyordum yada farkında mı olmadım bilmiyorum ama neyse...herkese çok teşekür ederim...yine bu konu ile alakalı bir bildiği olan varsa paylaşırsa çok sevinirim...

Alıntıları Göster
    megapas usta cevabını bekliyorum ustam...

• quote:

megapas usta cevabını bekliyorum ustam...

Alıntıları Göster
    Yüzde 90 elektrik kaçağı var. Tabi yazdığınız gibiyse çıkan ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Yüzde 90 elektrik kaçağı var. Tabi yazdığınız gibiyse çıkan ses.

Alıntıları Göster
    bu hafta sonu denedim 2 tane 3 lü prizi iptal edip korumalı prizden sonra gelen ara kablosuna taktım led tv mi ve bütün bağlantıları tekrar kontrol ettim ki herşey normaldi... çıtlama sesi malesef yine geliyor... sanırım demek ki elektriksel bağlantısal bir sorun yok çünkü çıtlama sesini yine duydum.....sonra led tv nin çerçevesine biraz dokundum biraz elimle bastırdım ve biraz da sağa sola oynattırdım...ve duyduğum şu çıtlama sesine çok çok yakın sesler çıkardığını fark ettim...dolayısıyla sanırım led tv im açıkken ısınmadan ve ortam sıcaklığından dolayı genleşme ile alakalı olarak bu çıtlama sesini çıkardığına kanaat getirdim ... şimdi artık led tv nin üniteye alışana kadar bu seslerin geçmesini bekliyeceğim...zaten mantıken evlerimize yeni bir elektronik veya koltuk veya ahşap parke ünite sandalye masa vs. birşeyler aldığımızda da belirli bir süre ses çıkardıklarını fark etmedik mi buda öle her yeni olan bir eşya gibi ses çıkarması bir nebze de olsa sanırım normal...herkese çok teşekür edrim ama yine de yorumlarınızı bekliyorum takip edeceğim...

• quote:

bu hafta sonu denedim 2 tane 3 lü prizi iptal edip korumalı prizden sonra gelen ara kablosuna taktım led tv mi ve bütün bağlantıları tekrar kontrol ettim ki herşey normaldi... çıtlama sesi malesef yine geliyor... sanırım demek ki elektriksel bağlantısal bir sorun yok çünkü çıtlama sesini yine duydum.....sonra led tv nin çerçevesine biraz dokundum biraz elimle bastırdım ve biraz da sağa sola oynattırdım...ve duyduğum şu çıtlama sesine çok çok yakın sesler çıkardığını fark ettim...dolayısıyla sanırım led tv im açıkken ısınmadan ve ortam sıcaklığından dolayı genleşme ile alakalı olarak bu çıtlama sesini çıkardığına kanaat getirdim ... şimdi artık led tv nin üniteye alışana kadar bu seslerin geçmesini bekliyeceğim...zaten mantıken evlerimize yeni bir elektronik veya koltuk veya ahşap parke ünite sandalye masa vs. birşeyler aldığımızda da belirli bir süre ses çıkardıklarını fark etmedik mi buda öle her yeni olan bir eşya gibi ses çıkarması bir nebze de olsa sanırım normal...herkese çok teşekür edrim ama yine de yorumlarınızı bekliyorum takip edeceğim...

Alıntıları Göster
    benzer sorun samsung tv de vardı servise gönderdim sorunu çözdüler fakat bu sefer televizyonum geldiğinde ekranıma ara sırada pembe bir görüntü gelmeye başladı 2ay içinde ikinci kez teknik servise yolluyorum ve televizyonumu bu gidişle pert edecekler yasal olarak yeni bir lcd tv talep edebilmem için ne gibi bir süreç gerekiyor tecrbüleli arkadaşlar yazabilirlermi ?

Not : Bu arada anındakapıda.com sitesinden plato garantili alınan cihazlarınızda umarım arıza çıkmaz ben dünya sorun yaşıyorum inş. sizler yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagatur -- 30 Nisan 2012; 14:40:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bagatur

benzer sorun samsung tv de vardı servise gönderdim sorunu çözdüler fakat bu sefer televizyonum geldiğinde ekranıma ara sırada pembe bir görüntü gelmeye başladı 2ay içinde ikinci kez teknik servise yolluyorum ve televizyonumu bu gidişle pert edecekler yasal olarak yeni bir lcd tv talep edebilmem için ne gibi bir süreç gerekiyor tecrbüleli arkadaşlar yazabilirlermi ?

Not : Bu arada anındakapıda.com sitesinden plato garantili alınan cihazlarınızda umarım arıza çıkmaz ben dünya sorun yaşıyorum inş. sizler yaşamazsınız.

Alıntıları Göster
    Evinizin elektrik sisteminin topraklı olduğuna emin misiniz? Eğer topraklama yoksa akım koruyuculu prizler pek işe yaramayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Evinizin elektrik sisteminin topraklı olduğuna emin misiniz? Eğer topraklama yoksa akım koruyuculu prizler pek işe yaramayacaktır.

Alıntıları Göster
    evet salonumda priz topraklı değil ama bu prize takılı krumalı priz kullanıyorum...
  • quote:

evet salonumda priz topraklı değil ama bu prize takılı krumalı priz kullanıyorum...

Alıntıları Göster
    begatur arkadaşım bu çıtlama haricinde çok ender de olsa benim led tv imde de pembe bir ekran geliyor ya tv yi ilk açtığımda oluyor yada çok hızlı kanal geçişi yaptığım zaman oluyor...ben gerçi bunu digitürk var evimde bunun receiverine bağladım olayı sonuçta şifreli yayınlar olduğu için ve kanalları çok hızlı geçtiğimde kanalları açması aşamasında oluşan bir renk olarak baktım olaya o yüzden pek kafama takmadım ama bir sorun sebeb değildir inşallah...

• quote:

begatur arkadaşım bu çıtlama haricinde çok ender de olsa benim led tv imde de pembe bir ekran geliyor ya tv yi ilk açtığımda oluyor yada çok hızlı kanal geçişi yaptığım zaman oluyor...ben gerçi bunu digitürk var evimde bunun receiverine bağladım olayı sonuçta şifreli yayınlar olduğu için ve kanalları çok hızlı geçtiğimde kanalları açması aşamasında oluşan bir renk olarak baktım olaya o yüzden pek kafama takmadım ama bir sorun sebeb değildir inşallah...

Alıntıları Göster
    aynı ses bendede geliyor ama genelde televizyonu yeni açtığımda geliyor 3' lü pirizi değiştirmiştim daha doğrusu ben taktım ama doğru taktım bağlantılarını ps3, tv,uydu alıcısı bu priize bağlı televizyonu ilk açtığımda çıt sesi geliyor bazen, bir iki kerede normal yayından oyun konsolu moduna geçerken oldu. bende de elektrik kaçağı söz konusumudur ? toprakalma var evde 1 yıllık ev daha, pirize takılan akım koruyucular işe yarar mı pahalı bir şey değilse alayım bir tane diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

aynı ses bendede geliyor ama genelde televizyonu yeni açtığımda geliyor 3' lü pirizi değiştirmiştim daha doğrusu ben taktım ama doğru taktım bağlantılarını ps3, tv,uydu alıcısı bu priize bağlı televizyonu ilk açtığımda çıt sesi geliyor bazen, bir iki kerede normal yayından oyun konsolu moduna geçerken oldu. bende de elektrik kaçağı söz konusumudur ? toprakalma var evde 1 yıllık ev daha, pirize takılan akım koruyucular işe yarar mı pahalı bir şey değilse alayım bir tane diyorum.

Alıntıları Göster
    akım koruyucu priz kesinlikle şart...led veya lcd tv varsa ...fiyatı 20-30 tl arasında...

• benim televizyon da da olurmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatsuncuk

benim televizyon da da olurmu acaba
    Arkadaşlar,
    Yanılıyor olabilirim fakat;

Topraklı priz ile konunun bağlantısını kuramadım? TV'ye ve Uydu alıcısına ait fişlerde toprak ucunun olduğunu bugüne kadar görmedim? Dolayısı ile priz ne kadar topraklı olursa olsun cihazlarımızın fişleri bu duruma uygun değil?

Bende de Philips 7000 series Smart LED TV 42" var ve bende son günlerde bu sesi duymaya başladım.

Bu durumun Uydu alıcısından kaynaklandığını düşünüyorum. TV'nin kendine ait olan Uydu alıcısını kullanmıyorum. Ayrı bir HD uydu alıcım var ve HDMI ile TV'ye bağlı.

Sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını tespit etmek için önce Scart sonrada kullandığım Uydu alıcısını iptal edip TV'nin kendi uydu alıcısını kullanarak aynı sorun oluşuyormu anlamaya çalışacağım.

Konu ile ilgili tecrübesi veya gözlemi olan arkadaşların yorumları bu sorunu çözebilmemiz için çok faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercangonul

Arkadaşlar,
    Yanılıyor olabilirim fakat;

Topraklı priz ile konunun bağlantısını kuramadım? TV'ye ve Uydu alıcısına ait fişlerde toprak ucunun olduğunu bugüne kadar görmedim? Dolayısı ile priz ne kadar topraklı olursa olsun cihazlarımızın fişleri bu duruma uygun değil?

Bende de Philips 7000 series Smart LED TV 42" var ve bende son günlerde bu sesi duymaya başladım.

Bu durumun Uydu alıcısından kaynaklandığını düşünüyorum. TV'nin kendine ait olan Uydu alıcısını kullanmıyorum. Ayrı bir HD uydu alıcım var ve HDMI ile TV'ye bağlı.

Sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını tespit etmek için önce Scart sonrada kullandığım Uydu alıcısını iptal edip TV'nin kendi uydu alıcısını kullanarak aynı sorun oluşuyormu anlamaya çalışacağım.

Konu ile ilgili tecrübesi veya gözlemi olan arkadaşların yorumları bu sorunu çözebilmemiz için çok faydalı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Aynı olay bende de oluyor. TV ilk açıldığında oluyor ve sonra kayboluyor. PS3'de de oluyor aynı şekilde. Genleşmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Ciddi bir durum değildir bence çünkü bende uzun zamandır oluyor. Prizler topraklı, UPS kullanımda ve Belkin'in voltaj korumalı prizleri de var. Bütün bunlara rağmen ses çıkıyor. Bu sesi başka arkadaşlarımda da duydum.

Tabi bu benim düşüncem. Bana göre sorun değil ama sizin içiniz rahat etmiyorsa, servise bir gösterin. Sonuçta, eğer ciddi bir sorun söz konusuysa, bizim yönlendirmelerimiz yüzünden TV'nizden olmayın.

• Bende Samsung un 46 D 5500 led 47 inç modeli var.Aynı sorun bendede ne yazıkki var.Televizyonu aldığım 2 ay falan süre zarfında bu sese rastlamadım.Yada dikkatimi çekmedi.Ancak sonradan sesi farkettim.Ses eski davul tv lerde kapalıyken soğuduğunda çıkarttığı ses gibi.Hoparlörlerden kaynaklı olabileceğini düşünüp sesi kapamayı deneedim.Fakat aynı ses gene geldi.Aynı şekilde gene tv kapalıykende bu sesin arada geldiğini farkettim...

Bende sesin genleşmeden dolayı olduğunu düşünüyorum.Şahsen 84 cm bi led tv m daha var.Yalnız onda böyle sese hiç rastlamadım.Tv nin büyüklüğü arttıkça ısınmasıda bi hayli fazla olduğuna kanaat getirdim.Ne kadar doğru bilemem.Ayrıca tv yi ayaklığı üzerinde sağa sola çevirme esnasındada bu ses geliyo...

Akım koruyucu priz kullanıyorum.Akım koruyucu priz direk duvardaki toprak prize bağlı.Gerçi akım koruyucu prizi ses çıktıktan sonra aldım.Ve belkide toprak sandığım ev elektirk altyapsıda toprak değil...

Bende bi ara servise göndermeyi düşündüm.Yalnız çıt sesi normal ise tv nin servisten gitttiği gibi sapasağlam gelememesinden korktuğum için göndermekte istemiyorum açıkcası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa ÇEBİ -- 16 Mayıs 2012; 3:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa ÇEBİ

Bende Samsung un 46 D 5500 led 47 inç modeli var.Aynı sorun bendede ne yazıkki var.Televizyonu aldığım 2 ay falan süre zarfında bu sese rastlamadım.Yada dikkatimi çekmedi.Ancak sonradan sesi farkettim.Ses eski davul tv lerde kapalıyken soğuduğunda çıkarttığı ses gibi.Hoparlörlerden kaynaklı olabileceğini düşünüp sesi kapamayı deneedim.Fakat aynı ses gene geldi.Aynı şekilde gene tv kapalıykende bu sesin arada geldiğini farkettim...

Bende sesin genleşmeden dolayı olduğunu düşünüyorum.Şahsen 84 cm bi led tv m daha var.Yalnız onda böyle sese hiç rastlamadım.Tv nin büyüklüğü arttıkça ısınmasıda bi hayli fazla olduğuna kanaat getirdim.Ne kadar doğru bilemem.Ayrıca tv yi ayaklığı üzerinde sağa sola çevirme esnasındada bu ses geliyo...

Akım koruyucu priz kullanıyorum.Akım koruyucu priz direk duvardaki toprak prize bağlı.Gerçi akım koruyucu prizi ses çıktıktan sonra aldım.Ve belkide toprak sandığım ev elektirk altyapsıda toprak değil...

Bende bi ara servise göndermeyi düşündüm.Yalnız çıt sesi normal ise tv nin servisten gitttiği gibi sapasağlam gelememesinden korktuğum için göndermekte istemiyorum açıkcası...
    Topraklama yönetmelikler gereği insanları elektrik kaçaklarına karşı korumak için yapılır ve her evde, binada bulunur.Olmaması söz konusu değildir yoksa oturum ruhsatı alamazsınız.Özellikle buzdolabı, fırın vb. metal gövdeli cihazlarda meydana gelebilecek olası kaçaklara karşı can güvenliğini sağlamak için yapılır.

Yukarıdaki yazıya istineden tv, uydu alıcı, dvd player gibi elektronik cihazların toprakla alakası yoktur ve elektrik bağlantısıda bu şekilde yapılmıştır.Tv lerden gelen seste büyük bir ihtimalle ısınma ve genleşmeden dolayı ara sıra oluşan bir sestir.Bence endişe etmeyin, toprak-moprak gibi işlerede takılmayın.Binanız zaten topraklı(Kanun gereği).Yalnız bulunduğunuz yerde voltajlarda aşırı dalgalanma var ise bu durum tüm cihazlar için sıkıntı yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Topraklama yönetmelikler gereği insanları elektrik kaçaklarına karşı korumak için yapılır ve her evde, binada bulunur.Olmaması söz konusu değildir yoksa oturum ruhsatı alamazsınız.Özellikle buzdolabı, fırın vb. metal gövdeli cihazlarda meydana gelebilecek olası kaçaklara karşı can güvenliğini sağlamak için yapılır.

Yukarıdaki yazıya istineden tv, uydu alıcı, dvd player gibi elektronik cihazların toprakla alakası yoktur ve elektrik bağlantısıda bu şekilde yapılmıştır.Tv lerden gelen seste büyük bir ihtimalle ısınma ve genleşmeden dolayı ara sıra oluşan bir sestir.Bence endişe etmeyin, toprak-moprak gibi işlerede takılmayın.Binanız zaten topraklı(Kanun gereği).Yalnız bulunduğunuz yerde voltajlarda aşırı dalgalanma var ise bu durum tüm cihazlar için sıkıntı yapabilir.

Alıntıları Göster
    Aman hocam aman yanlış yönlendirme yapmayalım elektrik konularıyla ilgili. Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama özellikle İstanbul'un eski semtlerindeki (Fatih, Beşiktaş, Eyüp vs gibi) binaların bir çoğunda topraklama yoktur ve topraklama olmadan da o binalara oturma ruhsatı verilmiştir. Şimdi belediye kendisi yapıyor parayla siz topraklama için başvurduğunuzda, hatta koca apartmanı değil, tek dairenin elektrik aksamını bile topraklayabiliyorlar 20 senelik apartmanda.

Kanun gereği olan her şeye uyan bir ülke olsaydık keşke ama gerçekleri biliyoruz çoğumuz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.