Şimdi Ara

500-750-1000-1250-1500-1750-2000 liraya alınabilecek en iyi oyun bilgisayarları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
15
Favori
13.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Propecia

AMD x4 640 bulamayanlar şu işlemciye bakabilir. 40 lira daha pahalı; fakat iyi bir şeye benziyor.
    Amd Athlon II X4 740
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5981

x4 740 ve phenom2 955 de güzel işlemcilerdir, uygun fiyata bulunursa tercih edilebilir. Yalnız şunu gözardı etmemek lazım x4 740 fm2 işlemcidir. Yani bu işlemci kullanılacaksa anakartın da değiştirilmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 16 Ağustos 2013; 9:22:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaş bu fiyatlara oyun bilgisayarı olmaz, ps3 alın demiş. O arkadaşa şunu söylemek isterim; Bu bir zevk meselesidir. Ben hem bilgisayar hem de playstation 3'e sahip birisi olarak şahsen bilgisayardan daha çok haz alıyorum. Hatta playstation'a bir arkadaşım pes oynamaya gelmediği sürece elimi sürmüyorum desem yeridir. O yüzden bırakalım kim ne isterse onu alsın
  • spectecular S kullanıcısına yanıt
    Selam, öncelikle yorumları ve konuyu iyice okuduğumu belirtmek isterim, benim bir iki sorum olacaktı.

Ben de kasayı değiştirip 'battlefield 2-3' 'dota 2' 'lol' 'wow' 'knight online' 'fifa, pes' 'command conquer serileri' genelde bu tarz oyunlar oynamak ve nette rahat şekilde takılmak için bir kasa toplamak istiyorum. Topladığım kasa işe şu şekilde;

GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM

MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KART

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

WD 3.5" 1TB CAVIAR BLUE SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE HARDDISK

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA

ACER S235HLBbmii 23'' IPS monitör = 450 TL

Bu ürünlerin toplamı bana 1800 liraya çıkıyor.

Ben günde 3-4 saat oyun oynarsam oynarım, onun dışında günlük kullanımım taş çatlasın 8 saat. İş güç var, fakat yine de elimdeki kullanışsız olduğu için bi kasa toplama derdindeyim.

Sence bu sistemden kısabileceğimiz, 'onun yerine bunu alabilirsin' diyebileceğin ürünler var mıdır? Hatta elimdeki eski kasadan PSU'yu çıkartıp yerine PSU alıp kullanabilirim, sonuçta metal yığını kalıyor geriye, temizlerim herşeyide yerinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Vavienist

Selam, öncelikle yorumları ve konuyu iyice okuduğumu belirtmek isterim, benim bir iki sorum olacaktı.

Ben de kasayı değiştirip 'battlefield 2-3' 'dota 2' 'lol' 'wow' 'knight online' 'fifa, pes' 'command conquer serileri' genelde bu tarz oyunlar oynamak ve nette rahat şekilde takılmak için bir kasa toplamak istiyorum. Topladığım kasa işe şu şekilde;

GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM

MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KART

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

WD 3.5" 1TB CAVIAR BLUE SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE HARDDISK

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA

ACER S235HLBbmii 23'' IPS monitör = 450 TL

Bu ürünlerin toplamı bana 1800 liraya çıkıyor.

Ben günde 3-4 saat oyun oynarsam oynarım, onun dışında günlük kullanımım taş çatlasın 8 saat. İş güç var, fakat yine de elimdeki kullanışsız olduğu için bi kasa toplama derdindeyim.

Sence bu sistemden kısabileceğimiz, 'onun yerine bunu alabilirsin' diyebileceğin ürünler var mıdır? Hatta elimdeki eski kasadan PSU'yu çıkartıp yerine PSU alıp kullanabilirim, sonuçta metal yığını kalıyor geriye, temizlerim herşeyide yerinde...

Dostum almak istediğin parçaların hepsi güzel parçalar ve oynamak istediğin oyunlar için çok fazla bile. Burada sana tavsiyem eğer Ips takıntın yok ise şu monitöre bir bakman. 27" ve tepki süresi sadece 3ms, fiyatı da % 25 indirimle seninkine yakın.
    http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/viewsonic-vx2703mh-led-27-vx2703mh-led-genis-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=62365

Ben evde 27"asus led (ips degil) işyerinde 27" philips Ips kullanıyorum. Fark ne dersen, o kadar para vermeye değer mi bilmiyorum. Yani adobe illustrator falan kullanmayacaksan çok da gerekli değil ama zevk işi neticede, sana kalmış

Valla film oyun ve internette gezinmek dışında bir şey yaptığım yok. Çok film izlemiyorum ama, arkadaş ortamı falan iyi olacağını düşündüğüm için, bir de açı kaybı olmadığı için IPS düşündüm sadece.

Yine IPS olmazsa;

ACER 24" S240HLBD = 343 TL indirimle.

bunu düşünmüştüm, bunda HDMI yok, fakat çokta gerekli olacağını düşünmemiştim fakat sonradan şöyle bir fikir oluştu kafamda;

42'' 3D tv'ye bilgisayar bağlamak...

Şuanda bütçem müsait olmasa da 3-4 ay sonra ya da bilemedin seneye alabileceğim bir ürün bu da, hem odam için ideal bir şey olur gibilerinden 500 lira monitöre vereceğime 1500 lira vererek dev ekran alma fikri... :

Hatta dediğim IPS ekranı bu seneliğine alıp, seneye iş yerine TV olarak kurup dev ekranıda pcye bağlarım düşüncesinden, hem ekran, hem TV olur, IPS ve HDMI'lı seneye TV olarak kullanmaya başlarım dedim. Şimdi senin dediğin 27'' de cazip geldi, oda HDMI'lı ve 27'', sadece IPS değil. TV olarak çok farketmezse onu da alabilirim görüpte test edemedim ekranları malesef. ne dersin?

Bir de dediğim 42'' 3D tvye hd7850 ekran kartlı pc'yi bağlasam nasıl olur? Görüntüde çok fark eder mi ghosting gibi şeylerde?

Düzenleme: viewsonic 27'' şuanda stokta yok, internette diğer sayfalarda ürünün fiyatı oldukça yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vavienist -- 15 Ağustos 2013; 21:17:59 >

• Bence en güzelini yaparsın tv almakla. Hatta şimdi bile 700 liraya samsungun 32" 1080p 200mhz led tvsini alabilirsin
    eğer oyunlarda sorun olmazsa; satış linki var mı? (1080P)

En azından 32'' + 42'' 3D yaparım en kötü seneye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vavienist -- 15 Ağustos 2013; 21:55:41 >
  • Çok yararlı konu Teşekkürler .

Fakat AMD Athlon x4 640 3-4 senemi götürecek ? Ne günlere kaldık 4670k 8-10 sene götürür ozaman . Öyle düşünmek yanlış olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJR11

Çok yararlı konu Teşekkürler .

Fakat AMD Athlon x4 640 3-4 senemi götürecek ? Ne günlere kaldık 4670k 8-10 sene götürür ozaman . Öyle düşünmek yanlış olur .

Dostum x4 640 iyi bir ekran kartıyla, yani 7790 veya 7770 ile 3 sene çok rahat oyunları oynatır. Şöyle düşün ben fx4100 ü 2 sene önce aldım ve seneye de kullanamaz mıyım? Elbette kullanırım. Hatta bir sonraki sene bile kullanabileceğime eminim. X4 640 da yabana atılacak bir işlemci değil. Elbette bir 6300 değil ama bugün crysis 3ü bile 7790 veya 7850 ile gayet güzel oynatan bir işlemci. Herkes 8350 veya 6300 alacak ve full ayarda oyun oynayacak diye bir şart yok. Bu bütçe meselesi birazda. Adam öğrencidir 500 lira denkleştirmiştir, eski monitörünü de kullanıp pes, bf3, gta4 falan oynayacaktır, oynatmaz mı? Paşalar gibi de oynatır. Seneye ve sonraki sene oynatmaz mı? Yine oynatır. 5 senelik işlemcisiyle oyun oynayan birsürü insan var forumda. Lütfen bütçesi kısıtlı arkadaşlara biraz pozitif yaklaşalım
    Ha tabi haklı olduğun en önemli nokta şu, paran varsa 6300 ve üstü bir işlemci alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 15 Ağustos 2013; 23:18:36 >

• Ben X4 640 çöp demedim ki . 3-4 sene götürebileceğinin garantisi yok . Öyle bir bütçem olsa bende alırım ama 3-4 sene her oyunu açacak diyede kafaya koymam . 640 ile 7850 kullanılır darboğaz felan yapmaz zaten . Ama crysis 3 gibi aşırı kasıntı oyunlar çıktıkça yüksek ekran kartları istiyecek hayliyle daha yüksek kart takıldıkça 640 bunu kaldıramamaya başlıyacak . İşlemcinin oyuna yetmemesinden bahsedmiyorum, maksimum çıkabileceği ekran kartı ne olur onu diyorum ki 7950 ile sistem toplayan birine bile 3-4 sene garanti verilmiyor oyunlar için . Bilgisayar işlerinde uzun süreli düşünemezsin .

Ama ben adama 500 Liran vardıda niye gittin 640 aldın demem o bütçeye en iyi f/p işlemcidir .

@spectecular
  • quote:

eğer oyunlarda sorun olmazsa; satış linki var mı? (1080P)

En azından 32'' + 42'' 3D yaparım en kötü seneye :D

Dostum mobildeyim, yarın sana 1-2 tv linki yollarım. Benim evde 2 kasam var, birisi odada internette takılmak için kullandığım,(x4 640 ve 6670) diğeri de salonda 50" led tv ye bağladığım oyun, film amaçlı kullandığım (fx4100 ve 7790). Tv'nin keyfi başka tabi. Hayalim Samsung'un 65" tvsini almak, tabii bu fiyatla uzunca bir süre hayal olarak kalacak sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: NJR11

Ben X4 640 çöp demedim ki . 3-4 sene götürebileceğinin garantisi yok . Öyle bir bütçem olsa bende alırım ama 3-4 sene her oyunu açacak diyede kafaya koymam . 640 ile 7850 kullanılır darboğaz felan yapmaz zaten . Ama crysis 3 gibi aşırı kasıntı oyunlar çıktıkça yüksek ekran kartları istiyecek hayliyle daha yüksek kart takıldıkça 640 bunu kaldıramamaya başlıyacak . İşlemcinin oyuna yetmemesinden bahsedmiyorum, maksimum çıkabileceği ekran kartı ne olur onu diyorum ki 7950 ile sistem toplayan birine bile 3-4 sene garanti verilmiyor oyunlar için . Bilgisayar işlerinde uzun süreli düşünemezsin .

Ama ben adama 500 Liran vardıda niye gittin 640 aldın demem o bütçeye en iyi f/p işlemcidir .

@spectecular

İkimiz de aynı şeyi söylüyoruz aslında. Elbette yarının bile garantisi yok bilgisayar sektöründe ama senin de dediğin gibi bu bütçeye alınabilecek en iyi f/p işlemcisi bu. Özellikle aynı fiyatlardaki x2 270 ve g2020-30 a nazaran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 16 Ağustos 2013; 0:40:10 >

valla oyunlarda öyle dediğin gibi sorun olmazsa çok kral olur, gerekirse 5 ay sonra alırım monitörü ama 42'' ya da 32'' alırım, hem 3D olur. Hatta sen bana en iyisi öyle bir şey önerebilirsen öner ben direkt ona yelteniyim hiç uğraşmıyım diğer şeylerle. Yine bi bütçe koyacaksak 3D için 32'' 1100, 42'' için 1500 üst limit olabilir. Bir de acelesi yok, eylül gibi piyasa düşebilir, o sırada alırım bir tane diyorum, çok benzer ürün var o yüzden gözüme pek kestiremedim,

LG 32LA620S 32'' 1000TL

bir tek bu dikkatimi çekti.
  • quote:

valla oyunlarda öyle dediğin gibi sorun olmazsa çok kral olur, gerekirse 5 ay sonra alırım monitörü ama 42'' ya da 32'' alırım, hem 3D olur. Hatta sen bana en iyisi öyle bir şey önerebilirsen öner ben direkt ona yelteniyim hiç uğraşmıyım diğer şeylerle. Yine bi bütçe koyacaksak 3D için 32'' 1100, 42'' için 1500 üst limit olabilir. Bir de acelesi yok, eylül gibi piyasa düşebilir, o sırada alırım bir tane diyorum, çok benzer ürün var o yüzden gözüme pek kestiremedim,

LG 32LA620S 32'' 1000TL

bir tek bu dikkatimi çekti.

Bakırköyde oturuyorsan gel sana birgün 50"te bf3 oynatayım da gör nasıl oluyor:) Youtube da kurcala göreceksin dev ekranda nasıl oyunlar oynuyor insanlar. Tabiki telefizyonun kalitesi, 1080 desteği, mhz si de çok önemli. Bir lg, samsung ile vestel, sunny vs muhakkak farkediyor:)

istanbuldaki ev yakın sayılır bakırköye de malesef antalyadayım :D ama dediğine inanırım en iyisi öyle bi ekran alayım
  • quote:

istanbuldaki ev yakın sayılır bakırköye de malesef antalyadayım :D ama dediğine inanırım en iyisi öyle bi ekran alayım

Dostum youtube'tan aç izle. Hatta kasayı aldığında git evdeki led veya lcd televizyona hdmi kablo ile bağla ve oyun aç. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın

• Usta merhaba. Birinci sistemi almayi dusunuyorum fakat soyle bir sorunum var bu parcalari bulabilecegimiz yer var mi hepsini toplu sekilde alalim? Birde ekran karti yerine biraz daha verip ddr5 almak daha mantikli degilmidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Coming

Usta merhaba. Birinci sistemi almayi dusunuyorum fakat soyle bir sorunum var bu parcalari bulabilecegimiz yer var mi hepsini toplu sekilde alalim? Birde ekran karti yerine biraz daha verip ddr5 almak daha mantikli degilmidir

Dostum bu konuda çok talep geldi arkadaşlardan. Herkesin sıkıntısı x4 640 işlemciyi bulamamak. Ben de şu an o konuda araştırma yapıyorum bakalım nerelerde bulunabilir. Sayfayı takip etmeye devam edersen hangi parçalar nerede var ve ne fiyata paylaşacağım.
  • Islemcide uc bes oynama yapabiliriz max 600 civari toplayabilirseniz alacagim kasa :) tamam beklemedeyim tesekkurler

• Arkadaşlar fiyat ve linkleri sırayla paylaşacağım, ilk olarak 500-600 liralık 2 ayrı pc ile başlıyorum. Parçalar hepsi vatandan veya eksen bilgisayardan olmak üzere iki ayrı sistem oluşturulabilir. Ram kesinlikle gold dan alınmalı zaten montajı çok kolay bir parça olduğu için kendiniz de takabilirsiniz. Not: X4 640 nereden bulunabilir hala araştırıyorum, sizler de bulabilirseniz burada paylaşın lütfen.

Amd X2 270 3,4 ghz işlemci 111TL - 119TL
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90734
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-adx270ocgmbox-athlon-ii-x2-270-am3-34ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=55460

Msi 760g-p21 Anakart 92 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-760gm-p21-%28fx%29-760gm-p21-%28fx%29-am3+-amd-760g+sb710-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60005
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asrock-n68-vs3--fx-7025-amd-am3-ddr3-1600mhz-anakart.aspx (Alternatif bir anakart 85TL)

4gb Hi Level 1600mhz ddr3 ram 54TL
    http://www.gold.com.tr/hi-level-4-gb-ddr3-1600-mhz-sogutuculu_u

Hd5670 dx11 ekran kartı 102TL - 108TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/powercolor-ax5670-1gbk3-hv5-hd5670-gddr3-1gb-128bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62843
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/powercolor-radeon-hd5670-1gb-ddr3-128-bit-ekran-karti.aspx

Toshiba 500gb harddisk(vatan) 128TL veya Samsung 320 gb harddisk 99TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/toshiba-dt01aca050-35-500gb-sata-30-32mb-onbellek-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=63530
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/samsung-spinpoint--hd322gj--35-320gb-sata-dahili-disk.aspx

350 watt kasa 71TL - 67TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/frisby-fc-5836b-350-fc-5836b-350w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53011
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/hiper-4022bs-350w-usb-ses-siyahgumus-kasa.aspx

Eksen bilgisayar toplam: 524 TL (Anakartı asrock olması dezavantaj) (işlemci fx 4100 olursa 110 lira daha eklenecek)
    Vatan bilgisayar toplam: 566 TL (Harddiski 500gb olması avantaj) (işlemci fx 4100 olursa 116 lira daha eklenecek)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.