Şimdi Ara

500 Mbps Hız Gelmiş (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
16.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bu uplink değerinin düşmesi cihazın total band genişliğini de düşürüyor mu?

Ben kullanım yapmıyorken bile ping sıçraması oluyor. Benden kaynaklı olmayıp apartmanın genel kullanımından kaynaklı bir darboğaz olabilir mi diye düşünüyorum. FTTB gigabit switch bizimki de. Geçen yaz yapıldı.

• Zooe kullanıcısına yanıt

şikayet kaydından dönüş yaptılar mı?

• thelordof kullanıcısına yanıt
    Detaylı inceleme yapılıcak mış...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

500 Mbps Hız Gelmiş 

• 500 mbps hız var statik ip de alıyorum.Youtube da internet gidiyor whatsapp sorun o sorun bu sorun illallah ettirdiler.Arıyoruz ekip gönderelim diyorlar para tuzağı binada sinyal her şey normal.En sonunda patladım kopmalar düzeldi 1-2 gün sonra ancak yine de bağlantı yavaş youtube da.Köyde 50 mbps türk telekom vdsl var çok daha tepkisel,pingler desen fiberle aynı.Fiber fiber diye yeniliyoruz tahahüdü düzeltmiyolar sıkıntıları.Vdsl e geçeceğim seneye tahahüt bitince.

• ibcg1995 kullanıcısına yanıt
    YouTub da tam nasıl sorun yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, ben en son 1080p de video izlerken, ya donuyor yada 480p ye düşüyordu.. Bu sorun son Aylar da olmaya başlamıştı. Özellikle Akşamları.
    Sözleşme bitti. Tamamen İptal ettirdim.
    Modem :Huawei Hg255s

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam kurtulmuşsunuz.Turknet bizim bölge 2022 fiber planlaması içinde yer alıyor ancak tam tarih veremiyoruz deyince yeniledik yine düştük batağa.Bakalım daha ses seda çalışma yok gelirse geçeceğim.

• Senseight S kullanıcısına yanıt

E tabi uplink ne kadar az olursa kişi başına düşen band genişliği de o kadar az olur. Darboğazı ancak network birimi görebilir şikayet kaydı oluşturursanız bakarlar.

• ibcg1995 kullanıcısına yanıt

Evet hocam benzer sorunlar ve biraz daha fazlasını aynı belirttiğiniz şekilde bire bir yaşıyorum. İstanbul Kadıköy Göztepe Mahallesi, rezalet bir internet gerçekten nereden düştüm bu bataklığa diye düşünüyorum. Kablosu fiber gerisi tepkisiz net.

Büyük hayal kırıklığı yarattı bende iyice çözülmediğine görüş getirirsem 24 ay taahüt falan dinlemeyeceğim iptal edip vdsl vs. artık bakacağım. Üzücü Superonline Fiber falan değil bu hizmet başka bir şey.

• Ben de 500/20 mbit tarifeye geçtim. Daha önce yazdığım üzere zte h267a modem var, değiştirmediler. Zaten destekliyorlarsa hızı değiştirmeyin modemi demiştim.

Tarifeye geçtikten sonra baktım kablolu olarak 100 mbit üstünü alamıyorum, arıza kaydı bıraktım, problem görünüyor, bakalım vs dediler. Sonra aklıma geldi, g-pon modem arası kablolara baktım cat5 kablo. Aradım söyledim arızayı aramayın, kablolar kaldırmıyor diye, mh'deki kız pek anlamadı olayı, ekliyorum ben şikayetinize dedi. Arayan soran yok.

Hadi kablosuz deneyelim dedim, modem ile wifi 6 destekli notebook ile 802.11ac protokolü ile 866 mbps çift yönlü bağlantı kurulmasına rağmen 370 mbps lerin üstünü göremiyorum. Hem de speedtest sitesinde.

Bu tarifeyi kullananlar net 500 mbit alıyor mu?

• thelordof kullanıcısına yanıt

Evet Gpon altyapı yapılıcak ama uzun uğraşlar sonucu hallettim.. 15/20 güne Altyapı değişiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba tekrardan birazda senin sayende ilerledim. Süperonline altyapıyı değiştiriyor. Bayiye Altyapının değişmesi konusunda bilgi gitmiş olumlu karşılanmış. 15/20 güne değişiyor

• greentooth kullanıcısına yanıt

Ben 200 mbit paketteyim 380 mbit görüyorum.. Speedtestte

Aynısı TT de olsa daha uzun sürerdi gibi düşünüyorum.

Muhtemelen modemden kaynaklı.

• 500/20 paketi kullanmaktayım, kablosuz cep telefonu ile yaptığım test sonucu bu şekilde, sizce değerler iyi mi

500 Mbps Hız Gelmiş

• Bu superonline'ın hizmet kalitesi gitgide düşüyor. Benim kendimce akıl ettiğim şeyi akıllarına getiremiyorlar. Cat5 kablo ile gönderdikleri modeme 500 mbit abonelik satıyorlar.

Neyse, konuya döneyim.

Bugün ikinci gün olmasına rağmen gelen giden olmadı. Ben de her ihtimale karşı cat 6a kablo sipariş etmiştim, bu akşam geldi.

G pon-modem ve modem router arasındaki kabloları yeni gelen cat 6a kablolar ile değiştirdim. Ve evreka. Benim dahili kablolarım zaten cat 6 idi, değişikliği yapınca 700 mbit pik değerler ile 520 mbit ortalama değerler aldım.

Kablosuz testleri yapamadım, onunda yarın yapacağım.

• alphi3458 kullanıcısına yanıt

İyi bence. Diğer wifi li cihazlarınızda da deneyin.

Hocam modemin kutusundan cat5 kablo çıktığını bilmiyorlardır. Modem kutularından cat6 çıkana denk gelmedim.

Değişmeden önce max kaç görüyordu ?

• Değişmeden önce kablolu bağlantı 95 mbps seviyesinde, kablosuz da 250 mbps civarı görüyordu.

Ben telefon edip mh'ye söyledim durumu, buna rağmen birşey yapmadılar. Cat5 kablo hızına takılıyorum, arıza aramayın dedim. Hımm not alalım dediler.

Kutudan cat6 çıkmıyorsa,daha doğrusu herkeste cat5 çıkıyorsa kimse 100 mbps üstü hızları kablolu kullanamaz hocam. Hadi cat5e çıkması lazım en azından.

Neyse şimdilik sorunu çözdük, wifi 6 modemi kolay/ücretsiz vermediklerinden başkalarının da başına gelebilir diye paylaşayım dedim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.