Şimdi Ara

500 TL Hp 500GB EX900 M.2 Nvme Pcıe 2100-1500MB/S 3D Tlc Nand 2YY44AA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Samsung kadar kaliteli midir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

Sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından TLC nand

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Samsung kadar kaliteli midir?

Samsung kadar kaliteli bile olsa burada bunu yazacak adam yok. hp markası olarak dandik bir ürün olacağını sanmıyorum. markasız OEM ürünlerden bile ucuz...

edit: Dram yokmuş gençler. EX920 modelinde dram varmış. Ben gözle görülür, hissedilir bir artısını, eksisini görmedim ama dram olanları almak istiyor genelde insanlar. Dolmaya yakın gıcıklık yapıyormuş.

Yine de başka indirim kupon/parapuan/kampanya varsa daha da indirilebiliyorsa alınır derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 1 Temmuz 2021; 12:46:1 >
  • Iops ve tbw değeri düşükmüş.

560 liraya dramli a2000 daha mantıklı gibi.

https://www.n11.com/urun/kingston-a2000-sa2000m8500g-500-gb-pcie-30-x4-m2-nvme-ssd-1055819?magaza=dey-elektronik

• quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

Samsung kadar kaliteli bile olsa burada bunu yazacak adam yok. hp markası olarak dandik bir ürün olacağını sanmıyorum. markasız OEM ürünlerden bile ucuz...

edit: Dram yokmuş gençler. EX920 modelinde dram varmış. Ben gözle görülür, hissedilir bir artısını, eksisini görmedim ama dram olanları almak istiyor genelde insanlar. Dolmaya yakın gıcıklık yapıyormuş.

Yine de başka indirim kupon/parapuan/kampanya varsa daha da indirilebiliyorsa alınır derim.

Alıntıları Göster

bu dram muhabbeti nedir yahu? ne fark ediyor yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

bu dram muhabbeti nedir yahu? ne fark ediyor yani

Alıntıları Göster

bende hep duyuyorum açıp araştırayım diyorum sonra unutuyorum

yeniden konu denk gelince de yine bakayım diyorum ... unutuyorum :)))

sevabına biri yazsın da (çok teknik detaya girmeden) mevzuuyu çözelim

bu arada buraya yazana kadar google yazıp arasam bitmişti konu ama :))

maksat benim gibi üşengeçlere de fayda olsun :))

• dram ssd ye eklenen eksta çiple sahip olunan bellek, yazma işlemi yaaparken datayı önce bu belleğe atar sonra ssd ye yazar, bu stabil bir hızda çok düşme olmadan sağlıklı bir transffer sağlar, dram in yokluğu büyük boyutlu transferlerde ve bir de ssd kapasitesi dolmaya yakın anlaşılır, dram yoksa transfer hızı çok düşebilir

• bulent35220 kullanıcısına yanıt

kabaca:

• Büyük dosyaları kopyalarken dramlı olanlar daha hızlı kopyalıyormuş.
    • Asıl olay gecikme milisaniyelerini düşürüyormuş. (Benim gözle bariz farkedemediğim dediğim şey bu. Teoride önemli gibi ama pratikte çok da önemli değil. SSD zaten çok hızlı bir teknoloji.)
    • Bir şehir efsanesi der ki full doluluğa doğru yavaşlama oluyormuş
    • Daha komik bir şehir efsanesi de der ki dram olmayınca daha çabuk bozuluyormuş.

En kaliteli tüm SSD'ler Dramlı. Basit mantıkla Demek ki güzel birşey. Ama elzem değil. Haftada en az 3-4 ssd takıyorum. 2 yıl dramsız m2 kullandım. Şimdi çok üst sınıf dramlı kullanıyorum. okuma yazma hızlarım 1000'lerden 3000'leri geçti ama pratikte hiç bir fark yok. Bir seviyeden sonra marjinal faydaya katkısı sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekepan

dram ssd ye eklenen eksta çiple sahip olunan bellek, yazma işlemi yaaparken datayı önce bu belleğe atar sonra ssd ye yazar, bu stabil bir hızda çok düşme olmadan sağlıklı bir transffer sağlar, dram in yokluğu büyük boyutlu transferlerde ve bir de ssd kapasitesi dolmaya yakın anlaşılır, dram yoksa transfer hızı çok düşebilir

windows kurmayın dram olmayan ssd'ye falan diyorlar hocam o ne alaka?

• Şöyle düşünün, ssd'yi bir ülke gibi düşünün ve yüklediğiniz her data bu ülkede hazine olarak kazılıp koyuluyor. Dram ise bu ülkedeki kazılmış hazinelerin haritası gibi düşünün. Haritası olan ssd ile olmayan ssd'ye dolmaya başladığında hangi verinin nerede olduğunu bulmakta zorluk çekmediği için herhangi bir hızda düşüş gerçekleşmez.

• işletim sistemi kurulu ssd de sürekli veri okuma yazma olduğu için diskte olası bir performans düşüşü sistemi yavaşlatır diye muhtemelen

ama çok dandik marka veya disk kapasitesini çok doldurmadıkça hissedilebilir bir fark olacağını zannettmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

kabaca:

• Büyük dosyaları kopyalarken dramlı olanlar daha hızlı kopyalıyormuş.
    • Asıl olay gecikme milisaniyelerini düşürüyormuş. (Benim gözle bariz farkedemediğim dediğim şey bu. Teoride önemli gibi ama pratikte çok da önemli değil. SSD zaten çok hızlı bir teknoloji.)
    • Bir şehir efsanesi der ki full doluluğa doğru yavaşlama oluyormuş
    • Daha komik bir şehir efsanesi de der ki dram olmayınca daha çabuk bozuluyormuş.

En kaliteli tüm SSD'ler Dramlı. Basit mantıkla Demek ki güzel birşey. Ama elzem değil. Haftada en az 3-4 ssd takıyorum. 2 yıl dramsız m2 kullandım. Şimdi çok üst sınıf dramlı kullanıyorum. okuma yazma hızlarım 1000'lerden 3000'leri geçti ama pratikte hiç bir fark yok. Bir seviyeden sonra marjinal faydaya katkısı sıfır.

çok teşekkür ederim

• Sadece oyun için kullanıyorsak pc yi dram a gerek varmı

• hız herşeydir biraz daha fazla verilip daha iyi birşey alınabilir

• mcake± kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Bu ssd yi alıp 2,5" adaptöre takıp laptopta kullansak hız düşermi acaba

• zeratull Z kullanıcısına yanıt

düşer...en yüksek hızı neyse onu alırsın

2,5" yuvası da malum düşük okuma yazma veriyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.