Şimdi Ara

~5000 TL sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Intel işlemciye iyi bir konfigürasyona ihtiyacım var. Kullanım alanı dengeli olarak; oyun, adobe ve autodesk ürünleri olacak. Zaten bütçem yeterli olduğu için herhangi bir parçadan kısmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Intel i7 işlemciye sahip iyi bir sistem önerirsenzi sevinirim. Fiyata monitör dahil değil, onu dell 2713hm almaya karar verdim gibi.

Dolayısıyla sadece kasa istiyorum sizden, 5000 lira civarında aşağısı yukarısı olabilir.

Teşekkürler,

• Intel i7 4770K
    Anakart Z87
    CM RC 1200 Kasa
    Silent Pro Hybrid 1050W
    240 GB Intel SSD

düşündüm ama fikirlere açığım
  • Jr.Gamer J kullanıcısına yanıt
    Gigabyte GA-Z87X-UD3H
    Intel Core i7-4770K
    Gigabyte GTX 770 WindForce OC
    G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz CL9 16GB (2x8GB) DUAL (9-9-9) 1.5V
    Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s
    Corsair Force GS Series 2.5 128GB SSD
    Corsair Vengeance C70
    SEASONIC SEA-M12II-750W Modüler
    Corsair H80i Sıvı Soğutma Sistemi

Bu sistem Toplam 2.900 Lira yapıyor. Ekran Kartını koymadım, çünkü 1 hafta 10 gün içinde özel soğutma GTX770 gelecek.

1 hafta 10 güne kadar Gigabyte GTX 770 WindForce OC diye ekran kartı gelecek, o kartı almanızı öneririm. İsterseniz sistemi toplayıp ekran kartını bekleyin, isterseniz ekran kartıyla beraber alın.

O kart da 1.100 Lira falan olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 10 Haziran 2013; 1:11:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Gigabyte GA-Z87X-UD3H
    Intel Core i7-4770K
    Gigabyte GTX 770 WindForce OC
    G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz CL9 16GB (2x8GB) DUAL (9-9-9) 1.5V
    Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s
    Corsair Force GS Series 2.5 128GB SSD
    Corsair Vengeance C70
    SEASONIC SEA-M12II-750W Modüler
    Corsair H80i Sıvı Soğutma Sistemi

Bu sistem Toplam 2.900 Lira yapıyor. Ekran Kartını koymadım, çünkü 1 hafta 10 gün içinde özel soğutma GTX770 gelecek.

1 hafta 10 güne kadar Gigabyte GTX 770 WindForce OC diye ekran kartı gelecek, o kartı almanızı öneririm. İsterseniz sistemi toplayıp ekran kartını bekleyin, isterseniz ekran kartıyla beraber alın.

O kart da 1.100 Lira falan olacak.

Olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o sisteme 850W psu yeterli olur mu sizce? Bir de CoolerMaster'ın High Tower kasalarını çok beğeniyorum ama siz çok daha ekonomik bir model önermişsin.
    benhttp://www.sanalmarketim.com/urun/8d5ac47bd29a3e258b6ee826e7f361c2/COOLER-MASTER-RC-1200-KKN1-COSMOS-II-Siyah-Full-Tower-Kasa-(PSU-Yok) buradaki ksaayı alsam
    gereksiz bir para mı harcamış olurum?
    Hocam o kasalardan birini kesinlikle almayın Şu kasayı alın bana dua edeceksiniz bence

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-942-kkn1-gp-haf-x-942-black-edition-full-tower--pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=51398

Yapılan yorumlara bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • hocam aceleniz yoksa 2 hafta hatta bekliyebilirseniz 1 ay falan bekleyin derim.

yoksa

3930k 1200

saphire 7970 6 gb lık model arıyacaksınız 1100

750 watt cooller master haf 92 haf kasa 350

ssd hakkında pek bilgim yok 300

1600 mhz cl 9 16 gb ram alın-soğutucuları iyi olsunda marka pek farketmez 300

1 tb 64 mb ön bellekli bi hdd 150

anakart x79 asus pro 600 civarı

bide sıvı soğutucu alın tamamdır. 300

+ monitörü 2 adet alın kaan bütçe ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Frozee neden 1 ay bekleyeyim? Yeni bir teknoloji mi geliyor?
  • konuya girerken "1150 soket almaz umarım" diyerek girdim açıkçası paranıza yazık etmeyin. şu aşamada bütçeniz kullanım alanınız dikkate alındığında sizin için en ideali 2011 soket. 3930K veya 3970x tavsiye ederim. anakart olarak da rampage 4 extreme. (sistem yetersiz gelmeye başlayınca OC yapacağınızı düşünüyorum) iki işlemci arasında yaklaşık 1000TL fark var. ben 3930k kullanıyorum ve oldukça memnunum. kullanım amacımız da aynı. ekran kartı olarak 700 serisi hakında net bilgiye sahip olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem. ben 680 4gb kullanıyorum. asus. soğutması ve performansı gerçekten harika. hem oyun hem viewport işlemlerinde hiç zorlanmıyor ve fazlasıyla tatmin ediyor. soğutma konusunda da h100i veya noctua nhd14 tavsiye ederim. ancak nhd14 alırsanız onu sığdırabilcek bir kasa bulmanız zor olacak. ben imzamdaki sistemi kullanıyorum ve o kasaya yandaki fanı sökünce sığıyor ancak. ama h100i ile aralarında sadece 3-5 derece fark oluyor. fiyat da yarı yarıya hemen hemen. karar sizin yani psu olarak da 1000w ideal diye düşünüyorum. ssd olarak da samsung veya corsair olabilir. ben ocz vector kullanıyorum. fiyatı biraz pahalı diğerlerine göre ancak ben çok memnunum bekleme kısmına gelecek olursa da bence şu günlerde beklenmesi mantıklı olacak tek şey doların düşmesi olur ralarinizi de 2133mhz tercih etmenizde fayda var. 16gb ya da 32gb size kalmış. ben 32gb kullanıyorum ve iyi 32gb almışım diyorum soğutucu konusunda son bişey daha söylemek istiyorum. ben olsam aradaki fiyat farkı beni zorlamayacaksa h100i tercih ederim. çünkü ram seçeneği artıyor ve kasaya sığdırma derdi kalmıyor. ancak daha iyi soğutsun amacı ile hareket edip de h100i alırsanız fiyat farkı karşısında hayal kırıklığına uğrarsınız. kolay gelsin

• öncelikle arkadaş haklı bekleyın derım bende aynı hal içerisindeyim 500 tl bütçe ile aynı şekilde monitör dahil olmayacak sekilde kasa topluyorum bende tercihen 4770 k alma taraftarıyım ve ekran kartı konusunda ise kararım nvıdıa dan yana özellikle 770 gibi bir kart almayı dusunuyorum fakat söyleki haswell mimarısı ve 7xx serisi yeni çıktlar belki 5 beldi 6 gun oldu tukıyde satısa sunulalı henuz turkıyede kullanan yok kımbılır belkı bır sorun vardır atıyorum h100 gibi pompasında sorun vardı h100lerın başta herkez araştırmadan aldı ılk kullananlar magdur oldu o yuzden emın olmadan almamakla beraber fiyat konusunda ise şu fıkırdeyım eğer şimdi alırsam kazıklanma gıbı bır durum soz konusu ucuzlama ıhtımalı var bileşenlerin ve yahut bileşen çeşitliliği de artacaktır f/p oranı yuksek olan bileşenler de çıkabılır :) bu nedenlerden oturu ben bekleme taraftarıyım işlemci ve ekran kartı kısmında :) sonuçta yenı cıktılar :) yavaş yavaş yaygınlaşsın oyle almayı dusunuyorum :) yarın veya obur gun kasa almaya gıdıyorum bı aksılık olmazsa vengeance c70 in beyaz modelını almayı dusunuyorum :) gerisi gelir zaten bıraz bekleyıp emın olunca 4770k ile z87 çipsetli performanslı bır anakartı satın alacagım :) bence sız de beklemelısınız :) beklersenız magdur olmazsınız :) magdur olma ıhtımalınız de var yada pişman olma ihtimalınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

konuya girerken "1150 soket almaz umarım" diyerek girdim açıkçası paranıza yazık etmeyin. şu aşamada bütçeniz kullanım alanınız dikkate alındığında sizin için en ideali 2011 soket. 3930K veya 3970x tavsiye ederim. anakart olarak da rampage 4 extreme. (sistem yetersiz gelmeye başlayınca OC yapacağınızı düşünüyorum) iki işlemci arasında yaklaşık 1000TL fark var. ben 3930k kullanıyorum ve oldukça memnunum. kullanım amacımız da aynı. ekran kartı olarak 700 serisi hakında net bilgiye sahip olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem. ben 680 4gb kullanıyorum. asus. soğutması ve performansı gerçekten harika. hem oyun hem viewport işlemlerinde hiç zorlanmıyor ve fazlasıyla tatmin ediyor. soğutma konusunda da h100i veya noctua nhd14 tavsiye ederim. ancak nhd14 alırsanız onu sığdırabilcek bir kasa bulmanız zor olacak. ben imzamdaki sistemi kullanıyorum ve o kasaya yandaki fanı sökünce sığıyor ancak. ama h100i ile aralarında sadece 3-5 derece fark oluyor. fiyat da yarı yarıya hemen hemen. karar sizin yani psu olarak da 1000w ideal diye düşünüyorum. ssd olarak da samsung veya corsair olabilir. ben ocz vector kullanıyorum. fiyatı biraz pahalı diğerlerine göre ancak ben çok memnunum bekleme kısmına gelecek olursa da bence şu günlerde beklenmesi mantıklı olacak tek şey doların düşmesi olur ralarinizi de 2133mhz tercih etmenizde fayda var. 16gb ya da 32gb size kalmış. ben 32gb kullanıyorum ve iyi 32gb almışım diyorum soğutucu konusunda son bişey daha söylemek istiyorum. ben olsam aradaki fiyat farkı beni zorlamayacaksa h100i tercih ederim. çünkü ram seçeneği artıyor ve kasaya sığdırma derdi kalmıyor. ancak daha iyi soğutsun amacı ile hareket edip de h100i alırsanız fiyat farkı karşısında hayal kırıklığına uğrarsınız. kolay gelsin

bence 2011 soket şu durumda alınması hata olur çünkü ıvy bridge-e çıkıcak bnce ıvy brıdge-e mimarisinin çıkması beklenmeli eğer f/p oranında buyuk bır gelısme var ise ivy bridge e alına bılır fakat şuan ıcın sandy brıdge e alınmamalı pişmanlık olur hemde yenı geliştirilmiş bir jenerasyonun çıkması arıfesındeyken(ivy brıdge e )

• iyi güzel de sürekli yeni bişeyler çıkyıor. 1 ay beklesek beklediğimiz çıkacak bu sefer 2 ay da mı beklesek başka bişey daha çıkacakmış vs.. durumları olacak. yeni teknolojiyi bekleme taraftarı değilim o yüzden. ihtiyacım varken en iyisi neyse onu alırım konu kapanır. ayrıca arkadaş iş için de kullancak. bu yüzden iki ay sonra işlemci değiştireyim vs.. bunlarla uğraşçağını sanmıyorum. yetersiz gelmeye başlayınca o sistem emekliye ayrılıp yenisi alınır. prof olarak kullanılan sistemlerde genelde bu işleyiş böyledir.
  • Aslında kaaan'ın söylediklerine hak veriyorum ama sorun şu ki senin önerdiğin sistem nerden baksan +1500 lira daha ekliyor üstüne bu sefer de 5000 TL'yi fazla fazla geçmiş oluyorum. Yinede herkes öyle derse alacağım tabi ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

iyi güzel de sürekli yeni bişeyler çıkyıor. 1 ay beklesek beklediğimiz çıkacak bu sefer 2 ay da mı beklesek başka bişey daha çıkacakmış vs.. durumları olacak. yeni teknolojiyi bekleme taraftarı değilim o yüzden. ihtiyacım varken en iyisi neyse onu alırım konu kapanır. ayrıca arkadaş iş için de kullancak. bu yüzden iki ay sonra işlemci değiştireyim vs.. bunlarla uğraşçağını sanmıyorum. yetersiz gelmeye başlayınca o sistem emekliye ayrılıp yenisi alınır. prof olarak kullanılan sistemlerde genelde bu işleyiş böyledir.

tabikide hak verıyorum sıze teknolojı boyledır aslında fakat şunu belırtmek ısterım şimdi alınıcak sistemle 1 ay sonra alınacak sıstem arasında fark olucaktır acık ve net fakat 2 ay sonra alınaak sıstem zarara ugratıcaktır tabıkıde gerekıyorken almak en mantıklısıda burda bıraz verdıgınız parayı hakeden bılesenler de sozkonusu olmalı belırtmek ıstedıgım su ki şimdi atıyorum şuan vatan com.da 6 çeşit x87 çipsetli anakart var bu 6 sınında f/p oranı düşük şimdi satın alsanız boş yere para verıceksınız fakat 1 aysonra atıyorum 20 farklı çeşit model olacak ve 20 si arasında 10 unun F/P oranı yuksek ve bu sefer de fiyat /performans oranı yuksek olan bır model satın alıcaksınız hem butcenızı koruyup hemde paranızı hakkını vermış olucaksınız aslında sıstem onerısı almanında olayı budur "elımdekı parayla alabılecegım en ıyı sıstem" olmalıdır sistem tavsiyelerinin amacı öbür ütrlü kafaya göre verılen parayı haketmeyen sıstemler toplamak har vurup harman savurmak olur :)

• ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |ASUS GTX680 4GB |CoolerMaster Silent Pro 1000W |GSkill RipjawsZ 8x4 DDR3 2133 32GB | Noctua NH D14 |OCZ Vector 256GB |Poineer DVD RW |Xigmatek Elysium

bu bileşenlerin bana maliyeti yaklaşık 5500TL oldu. sizin işinizi de rahatlıkla görecektir. ancak beklemek istiyorsanız da bundan biraz daha iyi bir sistem toplanabilir ancak muhtemelen fiyat da birazcık daha artar. karar sizin

sizin söyledikleriniz de mantıklı ancak zamanında yeni teknolojiyi çok bekledim bir cihaz alamadan önce ve artık sıkıldım bu durumdan. sonu yok çünkü. firamaların politikası da bu. eldeki teknolojiyi yaaş yavaş satıp daha çok kazanalık. yapacak bişey yok. iyi düşünüp öyle karar vermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaaann -- 15 Haziran 2013; 16:38:55 >

hocam yeni gördüm gözümden kaçmış kusura bakmayın.

haswel tabanlı anakartlar bi yaygınlaşsın diyecektim ama hiç mi hiç gerek yok şimdilik 3930 k nında performansı ortada 3930 k alın

4770k ve diğer hasweller tamamen hayal kırıklığı oldu benim için.

daha önce belirttiğim sistemi alırsanız çokta iyi bişey olur açıkcası.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba;

Uzun bir kuluçka döneminden sonra fikir değiştirerek i5 gaming seti kurmaya karar verdim. Son olarak almayı düşündüğüm sistemi aşağıya yazıyorum. Bir hatam olduysa yada öneriniz olursa duymak isterim.

Kasa: CM HAF 912 : 375 TL
    PSU: Corsair HX 750 : 370 TL
    İşlemci: i5 4670k : 570 TL
    Soğutucu: Thermaltake Frio Advanced : 165 TL
    Anakart: Asus z87-a : 350 TL
    Bellek: 16 GB GSkill DDR3 : 330 TL
    GPU: Asus GTX 670 4GB : 1100 TL :
    HDD: WD 1 TB Black Caviar : 215 TL
    SSD: INTEL 335 240 GB : 480 TL
    DVD: Asus 24x : 55 TL
    Kasa Toplam : 4010 TL

Monitör: Dell U2713hm : 1350 TL

Total : 5360 TL
  • O sete gaming set mi diyorsun gtx 670 ile
  • bencede en az GTX770 olması lazım.
  • 5000 TL bütçeye ssd neden önermediniz anlamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.