Merhabalar, Öncelikle belirteyim 470bin aslında kesin olmak gerekirse. Ben bu parayı 2 şekilde değerlendirmek arasında kararsız kaldım.
Öncelikle bir sepet yaptım ve şimdilik para TL'de durmasın diye bu sepeti satın aldım: - 139.993 ₺ 40.6 gr ALTIN - 104.568 ₺ PPF - 90.000 ₺ AFT Fon - 90.000 ₺ AFA Fon - 50.000 ₺ ADP Fon Şimdilik bu üstteki sepet halinde duruyor ancak bu sepeti öyle dümdüz tavsiyeler üzerine aldım çünkü iş yoğunluğu sebebiyle fon araştırma zamanım yoktu, all-in PPF'de girmek istemedim açıkcası. Ev seçeneği ise şöyle, 470 bin ile ev alınmıyor ama bulunduğum şehrin ücra köşelerindeki TOKİ'lerde 850-1m arası satılık 1+0 1+1 evler var. Fena da durmuyorlar, bazıları kiracılı bile. Daha önce ev almadığım için ilk ev kredisi olark bankadan 300-350 bin çekip üzerine biraz daha TL koyup bunlardan almak mantıklı mı diye de düşünüyorum ama bölge merkezden 20km uzak, arabayla 40dk mesafede ve internette hakkında hoş olmayan şeyler de yazılmış ama ben google maps'ten falan baktım fena bir yer gibi durmuyor. Aylık gelirim 25 bin, aylık sabit giderim 12-13 bin. Kredinin bir kısmını ben bir kısmını kiracı öder diye düşündüm. Ancak emin olamadım. Bana bu parayı nasıl değerlendirmem gerektiği konusunda fikir ve motivasyon verecek varmı acaba? Ev gerçekten almak istiyorum ama cesaret edemiyorum. |
Bildirim