Vasıfsız geçici meslek önerisi
Arkadaşlar selamlar,
Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum ancak alanımda tutunamadım.
DGS ile bölüm yükseltme ve KPSS puanım ile kamuya girme gibi hedeflerim var ancak bu süreçte boşta kalmak istemiyorum.
Şu anda halihazırda kuryelik yapıyorum ama kış geldi ve öyle göründüğü kadar kazançlı bir iş değil, canınız burnunuzda.
Saatleri düzgün ve sabit örneğin sabah 8-9 akşam 5-6 neyse, maaşı asgari veya asgarinin bir tık üstü, önerebileceğiniz yapılabilinir ne tür işler var acaba hızlıca başvurabileceğimiz?
Teşekkürler.
Samsung S9 ROM Kurulumu Sonrası IMEI Status NG Hatası
Merhaba,
S9 bir cihazım var koreden alınma Türkiyede imei atılmış.
Telefona herhangi bir rom kurunca, custom stok farketmez, imei status NG oluyor.
Stok olarak kore veya global rom kurup patch cert yapınca hat geliyor.
Ama custom rom'da patch cert yapınca işlem success olsa da çekmiyor. Kurduğum rom'larda *#06 çalışmadığı için imei statusu kontrol edemiyorum ama telefoncu z3x ile patch cert yaptı custom romda, işlem başarılı oldu fakat hat gelmedi. Stok roma geçip patch yapınca geliyor.
Bu ne illet bir şey telefondan soğudum bu neden böyle oluyor olabilir?
IMEI statusu değiştirmeyecek rom var mı s9 için, bu yaşadığım durum normal mi? rom kurmadan önce bir yedek falan alsam bir şey yapsam imei statusun ng olmama ihtimali var mı?
Model . SM-G960N
Bilgisayar siyah ekranda kaldı açılmıyor
Merhaba, dün bilgisayarım bozuldu olanları adım adım anlatıyorum.
-virtualization technology açmam gerekiyordu, daha önce de açtığım bir ayardı ilk kez açmıyorum
-biosa girdim intel virtualization technology ayarını enabled yaptım f10 yapıp save and restart dedim
-bilgisayar normal açılmadı eski bioslar gibi arkaplanı olan 3 tane falan seçenek olan N for next vs yazılar olan bir ekran çıktı. Bu hani işletim sistemi yada boot bulamayınca çıkan tarzdan gri arkaplan üzerine mavi yazılar, sonra ben enter ctrl alt del fln bastım ardından bilgisayarı yeniden başlattım
-tekrar biosa girdim default ayarlara çektim ve kaydetmeden önce tekrar ivt ayarını enable edip kaydettim f10 save and restart dedim o restart son restart oldu daha ekran gelmiyor
şimdi olanlar şunlar
-ekran sağlam başka cihazda test ettim
-klavyenin numlock capslock ve scrollock ışıkları pc kapalıyken bile yanıyor açınca da yanıyor hiç sönmüyor tepki vermiyor, sanki sadece klavyeye elektrik veriyor gibi kasa
-pc açılınca normalde anakarttan bazı tırıltılar gelirdi o ses gelmiyor dümdüz açılıyor gibi oluyor fanların hepsi çalışıyor vs ama ekrana görüntü gelmiyor tamamen siyah ekran
denediğim şeyler
-bios pilini çıkarttım taktım
-işlemciyi çıkartıp taktım
-tüm harici usb vs herşeyi çıkartıp denedim
-anakart resetleme yaptım 3 pinli soketin başlığını değiştirerek anakartın kendi rehberinde yazdığınşekilde son 2 pine geçirip 10 sn bekleyip geri aldım
-ramleri değiştirip denedim
tık yok
bios ayarından böyle olur mu
nasıl çözerim
anakart h81m-k
işlemci i7 4790
Kızılay'dan Evren'e Nasıl Gidilir?
+-150₺ Kulak üstü kulaklık önerisi gerekli
Arkadaşlar selam;
Kulak üstü bir kulaklık arıyorum, oyun oynamıyorum, sadece film ve müzik.
Ses çok çıksın istiyorum, dışarı taşması falan önemli değil sesin, herkes duyabilir sorun değil odamda kullanacağım zaten.
Rahat olması önemli günde 10 saatten fazla bilgisayar başındayım.
Bass Tiz denilen şeylerden maalesef anlamıyorum ama kulaklıkla bass'lı müzik denilen tarzda müzik açtığımda bangır bangır titretmesini istiyorum. Film falan izlerken de atmosferinde olabilmek istiyorum. Kimi kulaklıklar oluyor müzik tonlarını çok veriyor insan sesleri geride kalıyor, kimde de tam tersi. Bende ikisini de temizce duyabilmek istiyorum.
Şimdi diyeceksiniz bu kadar şey istiyorsun bütçe ne, bütçem 150₺ ama ben istediğim özellikleri yazdım, ona göre bütçeme en yakını önerseniz yeterli, az olduğunun farkındayım, benim istediğim kulaklık mağazada 1.000 civarında :) ama en yakın en performanslısını istiyorum bu bütçe için.
Bunda da aynı şekilde sıfır olmak zorunda değil, 2. el de olur.
Çok teşekkürler
Bu bilgisayarla MAC takas ederler mi?
Selamlar,
Elimde bir bilgisayar var;
- Anakart ASUS H81M-K
- Ekran kartı AMD R7 240 4GB
- Ses sürücü ALC887
- Ram Miktarı 8GB
- Ethernet Kartı RTL8168G/8111G
- İşlemci Intel® Core™ i7 4790 3.6Ghz
- 1TB harddisk + 120 GB SSD
+ olarak 1 adet de casper 18.5 inç monitör var led hoparörlü.
Bilgisayarımın tek kusuru, ön paneli (kasayı çalıştırdığımız düğmelerin olduğu panel) bozuldu, pc açma düğmesi biraz içine çöktü. Tek sıkıntı bu, başka bir kasa bulup şuanki dış kasayla değiştirsem hiç bir problemi yok.
Ama ben MAC kullanmak istiyorum.
Önyüz yazılımcısıyım (frontend yazılımcı) ve izlediğim videolarda hep mac kullanıyorlar, görüntü olarak akıcılık olarak hayran kalıyorum.
Bu bilgisayar ile mac takas eden olur mu?
Olursa hangi versiyonu ile olur, ona göre letgo vb. yerlerden insanlara teklif ederken mantıksız teklifler sunmak istemem.
Sizce mantıklı birşey yapmış olur muyum?
PC'ne hackintosh kur demeyin çünkü beceremiyorum, yaklaşık 5-10 kere denedim olmuyor, sürekli birşeyi tanıtamıyorum, ya ekran kartı tanınıyor ses tanınmıyor, ya ses tanınıyor ethernet tanınmıyor, aslında uzmanlar bilgisayarın tam uyumlu diyorlar ama ben beceremedim.
Teşekkürler.
Selamlar,
Yakın zamanda bir klavye aldım mekanik kahverengi switch 2. el, fakat sanırım üzerine kola dökülmüş ve zamanla sertleşme olmuş reçel kıvamına gelmiş.
Aldığımda switchler basmayacak kadar katıydı. Kaya gibiydi.
Bende komple klavyeyi anakartıyla birlikte sıcak çamaşır sulu yağ sökücülü suda yıkadım, kuruttum şuanda ilk haline göre daha iyi bir şekilde kullanıyorum fakat...
İlk yıkayıp kuruttuktan sonra tamam biraz güzel çalışıyor ama 1-2 saat sonra sanırım switch'lerin içinde de o reçel kıvamındaki şeyden var olacak ki sertleşmeye başlıyor klavye, yazarken yoruluyorum.
Evde lehim kitim var, switchleri tek tek söküp içini açıp temizlemek istemiyorum, o kadar zamanım yok, bunun daha kısa bir yolu yokmudur?
Tahminim switchlerin içinde reçel kıvamına gelmiş kola kalıntısı olduğu, bal efekti yapıyor, switchlerin içinde 1 damla bal olduğunu düşünün. Bunu nasıl çözerim?
Selamlar.
Logitech G213 kullanıyorum, gayet beğenerek kullanıyorum harika bir cihaz.
Ama, patronumda g613 vardı ve romer-g switch sesi hoşuma gitti. Basış olarak pek fark olduğunu düşünmüyorum ama o biraz daha sert sanırım.
G613 almak istiyorum çok ama pahalı (bu arada 2. el bakıyorum hep).
Elimde G213 ve INCA IKG-444 Ophira var, ikisi de ter temiz ve fatura kutu garantili. İkisini de satışa koydum.
İkisini satsam edeceği 450₺ falan. Eğer acele olsun dersem 400₺.
G613 maalesef o fiyatlara satmıyorlar.
Bende G serisinden, romer-g tadı veren tüm klavyelere bakıyorum ama hangisi daha iyidir bilemiyorum.
Yazılımcıyım, g213 harika geldi çünkü eskiden parmaklarım yorulur yazmak ağır gelirdi bir yerden sonra, klavye değiştirme hissi olurdu, 213'de olmuyor ama eminim 613 daha iyi.
Madem 613 alamıyorum bende diğer modellere bakayım dedim 2. el, onlarda fiyatı uygun olan var olmayan var vb. ama sanki her romer-g aynı değil gibi geldi.
Ben özellikle bu sağ köşede ses açma kapama, müzik geçme tuşlarını çok sevdim, onlar olsun istediğim için 413ler pek sıcak gelmedi. Onun dışında g410 ise sanki romer-g nin eski versiyonuymuş da membranmış gibi bir görüntü oluşturdu bende nedense.
Öyle, illa logitech romer-g olmasına gerek yok ama o hissi verecek, o güzellikte olacak, abi adamlar yapmış diyebileceğim ve fiyatı da karşılayabileceğim klavye arıyorum elimdekileri satarak. Tavsiyeleriniz nelerdir? teşekkürler.
|
|
Meslek: https://enderistan.com
Son Giriş: 23 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 8.670 (Bu ay: 324)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket