Şimdi Ara

Bilgisayar siyah ekranda kaldı açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün bilgisayarım bozuldu olanları adım adım anlatıyorum.

-virtualization technology açmam gerekiyordu, daha önce de açtığım bir ayardı ilk kez açmıyorum

-biosa girdim intel virtualization technology ayarını enabled yaptım f10 yapıp save and restart dedim

-bilgisayar normal açılmadı eski bioslar gibi arkaplanı olan 3 tane falan seçenek olan N for next vs yazılar olan bir ekran çıktı. Bu hani işletim sistemi yada boot bulamayınca çıkan tarzdan gri arkaplan üzerine mavi yazılar, sonra ben enter ctrl alt del fln bastım ardından bilgisayarı yeniden başlattım

-tekrar biosa girdim default ayarlara çektim ve kaydetmeden önce tekrar ivt ayarını enable edip kaydettim f10 save and restart dedim o restart son restart oldu daha ekran gelmiyor

şimdi olanlar şunlar

-ekran sağlam başka cihazda test ettim

-klavyenin numlock capslock ve scrollock ışıkları pc kapalıyken bile yanıyor açınca da yanıyor hiç sönmüyor tepki vermiyor, sanki sadece klavyeye elektrik veriyor gibi kasa

-pc açılınca normalde anakarttan bazı tırıltılar gelirdi o ses gelmiyor dümdüz açılıyor gibi oluyor fanların hepsi çalışıyor vs ama ekrana görüntü gelmiyor tamamen siyah ekran

denediğim şeyler

-bios pilini çıkarttım taktım

-işlemciyi çıkartıp taktım

-tüm harici usb vs herşeyi çıkartıp denedim

-anakart resetleme yaptım 3 pinli soketin başlığını değiştirerek anakartın kendi rehberinde yazdığınşekilde son 2 pine geçirip 10 sn bekleyip geri aldım

-ramleri değiştirip denedim

tık yok

bios ayarından böyle olur mu

nasıl çözerim

anakart h81m-k

işlemci i7 4790

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.