Bildirim
500px e üye olanlar niklerini buraya yazsın lütfen.... (11. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Aynen denilen oldu. 500px'i de bir zamanlarin isim yapmis sitesine cevirmisiz nerede ise kendi eksenimizde. Tabi yalniz olmadigimizi da goruyorum bazen. Yabanci kisilerin de garip puan almis fotograflarina denk geliyorum nadiren. Bir de su olay var "Birileri puan vermis demek ki iyi bir fotograf" seklinde bakanlar mevcut. Bu sitede pek hoslanmadigim olay bu. Begenenin var ise cektigi fotograflari gormek iyi olurdu bence. Mesela bu ulkede daha sesli, sessiz harfin ne oldugunu bilmeyen insanlari begenen binlerce insan var. Sizin fotografinizi da benzer turde biri(leri) begendiginde sizce bu begeni sizin yaptiginiz isin degerini gosterir bir begeni mi olmaktadir ? Yaptigi isin begenilmesini beklemek dogal bir beklenti. Fakat bunun olmasini yapay bir sekilde saglamak akli-mantigi yerinde bir insan icin su goturmez bir yanlistir. Kendine saygisi olan ve yaptigi isi onemseyen kisi tanidik diye, ben begeneyim o da benim isimi begensin diye, hatta ve hatta milli duygulari bile katarak goruntude bir avantaj saglamak cabasina girmez. Boyle seyler yerinde bir tabir ile "şike" olarak tanimlanabilir bence.
-
Misal vatandas yorum yazmis, bak oy verdim sen de benim yeni yukledigim fotolarima bak demis !
"awesome work!! i love.it. check out my latest upload :-) "
-
Bu da başka bir uyanık
"Awesome Account
Ayat Safwani
Beautiful works keep it up
Fav. and Like (Bak bak baaaak)
Please support ma Page by Follow, Fav and like ma works (Çüşşş görgüsüz :) )" Sanki bağış kurumu ! Online dilenci olmuş herif resmen !
Hee buradaki hareket ne ? Fotografciyi gebe hissettirmek, borclu hissettirmek, duygu somurusu ile 1 oy alabilmek harketi !.. E, verdik oy hadi. Gercekte yaptigin bu entrikayi en derinden cok net bilmektesin. Bu mudur seni mutlu eden ? Kendi nefesinle, kendi ufurmenle kendini sisirdigin bir balon olmak !
Ben olsam bu basligi kaldiririm. Olmuyor mu, 500px linkimi kaldiririm yazmis isem! Bu baslik altinda kendi calismalarinizi en ama en azi ile "Ya bu arkadas da bizim forumdan, su fotografi da fena degil hadi vereyim oy ne olcak ki" yada "bu gavurlarin yapmadigi ne malum, elbette veririm oy adamima" seklindeki dusunceler ile alabileceginiz bir oy bile size zarar verir. Cunki gercekte fotografinizin iyi oldugu icin almamissinizdir o puani. Neden ileride iyi bir fotografci olabilmek sansinizi, cabanizi, calismalarinizi bu sekilde baltalayip intihar etmek istersiniz? Boyle seyleri zaten forumda gerek makina modeline ait basliklarda olsun gerek sergilerimizde olsun birbirimize yapiyoruz bolca. Kimse kirilmasin uzulmesin diye, bol yagli balli yorumlar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Temmuz 2012; 22:42:35 >
-
@jiddi
hocam yakında facebook gibi beğen geç yazcaklar fotoğrafların altına -
Henüz fazla yükleme yapmamış olsam da:
http://500px.com/RKAMARI -
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Aynen denilen oldu. 500px'i de bir zamanlarin isim yapmis sitesine cevirmisiz nerede ise kendi eksenimizde. Tabi yalniz olmadigimizi da goruyorum bazen. Yabanci kisilerin de garip puan almis fotograflarina denk geliyorum nadiren. Bir de su olay var "Birileri puan vermis demek ki iyi bir fotograf" seklinde bakanlar mevcut. Bu sitede pek hoslanmadigim olay bu. Begenenin var ise cektigi fotograflari gormek iyi olurdu bence. Mesela bu ulkede daha sesli, sessiz harfin ne oldugunu bilmeyen insanlari begenen binlerce insan var. Sizin fotografinizi da benzer turde biri(leri) begendiginde sizce bu begeni sizin yaptiginiz isin degerini gosterir bir begeni mi olmaktadir ? Yaptigi isin begenilmesini beklemek dogal bir beklenti. Fakat bunun olmasini yapay bir sekilde saglamak akli-mantigi yerinde bir insan icin su goturmez bir yanlistir. Kendine saygisi olan ve yaptigi isi onemseyen kisi tanidik diye, ben begeneyim o da benim isimi begensin diye, hatta ve hatta milli duygulari bile katarak goruntude bir avantaj saglamak cabasina girmez. Boyle seyler yerinde bir tabir ile "şike" olarak tanimlanabilir bence.
-
Misal vatandas yorum yazmis, bak oy verdim sen de benim yeni yukledigim fotolarima bak demis !
"awesome work!! i love.it. check out my latest upload :-) "
-
Bu da başka bir uyanık
"Awesome Account
Ayat Safwani
Beautiful works keep it up
Fav. and Like (Bak bak baaaak)
Please support ma Page by Follow, Fav and like ma works (Çüşşş görgüsüz :) )" Sanki bağış kurumu ! Online dilenci olmuş herif resmen !
Hee buradaki hareket ne ? Fotografciyi gebe hissettirmek, borclu hissettirmek, duygu somurusu ile 1 oy alabilmek harketi !.. E, verdik oy hadi. Gercekte yaptigin bu entrikayi en derinden cok net bilmektesin. Bu mudur seni mutlu eden ? Kendi nefesinle, kendi ufurmenle kendini sisirdigin bir balon olmak !
Ben olsam bu basligi kaldiririm. Olmuyor mu, 500px linkimi kaldiririm yazmis isem! Bu baslik altinda kendi calismalarinizi en ama en azi ile "Ya bu arkadas da bizim forumdan, su fotografi da fena degil hadi vereyim oy ne olcak ki" yada "bu gavurlarin yapmadigi ne malum, elbette veririm oy adamima" seklindeki dusunceler ile alabileceginiz bir oy bile size zarar verir. Cunki gercekte fotografinizin iyi oldugu icin almamissinizdir o puani. Neden ileride iyi bir fotografci olabilmek sansinizi, cabanizi, calismalarinizi bu sekilde baltalayip intihar etmek istersiniz? Boyle seyleri zaten forumda gerek makina modeline ait basliklarda olsun gerek sergilerimizde olsun birbirimize yapiyoruz bolca. Kimse kirilmasin uzulmesin diye, bol yagli balli yorumlar :)
hocam %100 haklısınız. ben fotoğraf çekmeden inanın soğudum
Birde adamla kafa bulan adamlar var benim duvara bir ara adamın biri gavurca yazı yazmış okuyunca iyi kötü ne dediğini anladım pesss yani dedim .
==
Photonic Agent 3 months ago
Hi Prof Macit. I love your photographs, especially "Ova" and I'd love to feature your work in Photonic, a digital publication by ArtBook Archive focused on innovative photographic fine art. Please visit ArtbookArchive.com/Photonic for more information and to submit.
==
adam ciddi ciddi kafa bulmuş. resimde resim olsa açıkcası pc den sileli yıllar oldu
foto işini bu yüzden rafa kaldırdım video çekeceğim artık
dilenci gibi bak sana oy verdim sende bana oy ver diyen deli dolu
ben beğendiğim fotonun altına genelde pek bir şey yazmıyorum sadece +++++++++++++ koyuyorum anlayan ne anlarsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 23 Temmuz 2012; 12:09:08 >
-
Evet bu ara bu tipler benide rahatsız ediyor.Adam fotoğrafıma sırf kendi sayfasına gireyim diye yorum yapıyor.Sanki yüksek dğerede para veriyor site -
Bu başlığın ilk sayfasında 3'üncü mesaj benim ve orada demiştim bu iş yaş diye... Bizbize haricinde de böyle yabancılar da bizim gibi puan derdine düşmüş ve milliyetçi hislerle takılmıyorlar demek ki :) Daha geniş çaplı düşünüyorlar, bu onun göstergesi .
-
Açacaksın tanınmayacak bir üyelik, koyacaksın sadece orada olacak fotoğraflar, bulaşmayacaksın böyleleri gibi puan dilenmeye ve göreceksin gerçekte aldığın puanı ! Fakat bu da doğruyu göstermez ama yine de yanlışından iyidir. Çünki insan sosyal bir hastalıktır ! İlle bulaşır, ruhumuzda var birbirimize bir şekilde iyi/kötü bulaşmak :) Bazı fotoğraflar var mesela insan çekeni bi tebrik etmek istiyor. E ettin mi de bu sefer acep yanlış anlaşılır mıyım şüphesi ile kalıyorsun... "Eeeh amma çok kastın be, altı üstü eğlencelik bir site, sanki 99.9 puan alsam noluyor ki satan-alan, iş bulan olmadıktan sonra puanın çok olsa az olsa ne olur ki ?!" deyip yazıveriyorum bazen. Aslında bazı fotoğraflar da tam bir oha yani, çüşünüz dedirtecek kadar berbat. Onlara da yorum yazmak lazım "Hocam sen n'aptın?" diye inadına Türkçe :) anlamazsa anlamasın :)
-
http://500px.com/kenanbey
bence yanlış düşünüyorsunuz illa ekleyince herkes beğenecek diye bir kaygı yok maksat forumdaki arkadaşalrın 500px adresşne göz atmak diyelim -
tabiki maksat o. ama arkadşlar da çok haklı. ben 500px hesabı açtığım günden beri her fotoğrafımın altına kopyala-yapıştır yorum yazan bir takım insanlar var. bıkmıyorlar yorumların sonuna "benim sayfaya da gir" diye eklemek daha sonra moda oldu galiba.
pek takılmamak lazım. 500px'de doğru büyümenin yolu bana göre, sürekli ilgilendiğiniz kategorilerde fotoğraf aramak ve beğendiğiniz fotoğrafların altına, o fotoğrafa özgü bir yorum yazmak. övgü veya eleştiri olabilir. en değerli yorumlar bunlar. tabi her fotoğrafa yazması zor olabilir. en azından fotoğrafları size ilham veren kişilere ulaşırsınız, onların da bir kısmı geri döner. ama yani, sırf hit almak için günde 500 tane fotoğrafa seri şekilde "very nice photo" yazmak bana göre değil malesef. belki de tanınmanın daha iyi bir yoludur, bilemiyorum.
-
Başlıktan kasıt neden illa baktığım fotoğrafı "beğenme" anlamında ele alınmış ki anlamak zor? Bir fotoğrafın çok sayıda "beğeni" alması o fotoğrafın "iyi" olduğunu gösterir mi? Kim neye göre beğeniyor?
İşin rahatsız eden kısmı fotoğrafın beğenilme hanesindeki sayısal çokluk ise evet haklı olabilirsiniz de bu sizi bağlar. İlla siz de onun fotoğrafını beğeneceksiniz diye birşey yok. Beğenirseniz yine sizi bağlar. Bir fotoğraf gözlemcisi olarak beni değil. Burada 3000 affection ı olana madalya veriliyorsa onu bilmem tabi
Şahsen ben fotokritikte takılıyorum bazen insanlara hatalarını söylüyorum ve bana teşekkür ediyorlar.Amacım benim fotolara da bir baksınlar değil. Birkaç kişi kompozisyon, ışıkla ilgili birşey öğrensin yeter .. Yoksa orası da Sulukule'ye dönmüş durumda.
Benim amacım burada " vav ne güzel açıyla çekmiş..hmm ben de buraya gidip o fotoğrafı çekmeliyim..şurda şöyle yapsa daha mı iyi olurdu? " olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 25 Temmuz 2012; 13:42:06 >
-
hocam beni fotoları şiddetle eleştirebilirsin bence herkes fotodaki açığı bulup eleştirmeli 'iyi olmuş' deyince olaya nokta koymuş oluyorlar sazan gibi aynı döngünün içinde dönüp duruyoruz (mesela ben)
foto işini beceremeyeceğim hissine kapıldım hatta 1 aydır makinayı elime bile almıyorum belki video çekebilrimiyim diye düşünüyorum açıkcası foto çekme ciddi zor iş kolay dersek yalan olur ya oturup deli gibi ne kadar kitap varsa okuyacaksin bunun içinde kafayı sıyırmış olmak lazım ki bu bana göre değil gider
donkişot okurum gerçi kitap 999 sayfa 9 yıldır oku oku bitmedi
not olarak 4 sayfa yani bu sayfadaki tüm yorumlara %100 katılıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: panasonica
hocam beni fotoları şiddetle eleştirebilirsin bence herkes fotodaki açığı bulup eleştirmeli 'iyi olmuş' deyince olaya nokta koymuş oluyorlar sazan gibi aynı döngünün içinde dönüp duruyoruz (mesela ben)
foto işini beceremeyeceğim hissine kapıldım hatta 1 aydır makinayı elime bile almıyorum belki video çekebilrimiyim diye düşünüyorum açıkcası foto çekme ciddi zor iş kolay dersek yalan olur ya oturup deli gibi ne kadar kitap varsa okuyacaksin bunun içinde kafayı sıyırmış olmak lazım ki bu bana göre değil gider
donkişot okurum gerçi kitap 999 sayfa 9 yıldır oku oku bitmedi
not olarak 4 sayfa yani bu sayfadaki tüm yorumlara %100 katılıyorum
500px deki sayısal değerler dediklerinin tam tersini söylüyorBaya yüksek puanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 25 Temmuz 2012; 16:34:02 >
-
-
Konu güncellensin hem.
http://500px.com/Ahmet10 -
http://500px.com/rizakayan
eskiden deviantart güzel bir siteydi. sonra millet tumblr gibi kullanmaya başladı bozuldu. 500px güzel bir site gibi, ama arayüzünde bazı sıkıntılar var. bir kere thumbnail olarak kare kullanmaları kötü gibi, bir çok fotoğrafa bakmadan eliyoruz bu yüzden. bir de her comment geldiğinde bize mesajla bildirse çok güzel bir site olabilir. bir sürü pro fotocu var çünkü. -
-
http://500px.com/Ahmet10 yeni fotoğraflar eklenmiştir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: sleepingawake
http://500px.com/rizakayan
eskiden deviantart güzel bir siteydi. sonra millet tumblr gibi kullanmaya başladı bozuldu. 500px güzel bir site gibi, ama arayüzünde bazı sıkıntılar var. bir kere thumbnail olarak kare kullanmaları kötü gibi, bir çok fotoğrafa bakmadan eliyoruz bu yüzden. bir de her comment geldiğinde bize mesajla bildirse çok güzel bir site olabilir. bir sürü pro fotocu var çünkü.
Bu dediğinizin ayarı mevcut.Bana her yorumda mail geliyor
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X