Şimdi Ara

500px edepsizliği...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 yıldır 500px üyeliğim var. Geçtiğimiz Ağustos ayında ücretli üyelik satın almıştım. Sokak Fotoğrafçılığı, Mimari Çekim çok az miktarda portre çalışıyorum. Bir yıldır problemsiz fotoğraf yüklüyordum. Fotoğraflarım da genelde 99 ve üzeri alıyor. Son olarak 7000 takipçi seviyesine ulaşmıştım. 1-2 hafta önce Sultanahmet Camii' nin avlusunda 8mm balıkgözü ile çekilmiş bir fotoğraf yükledim. Hatta fotoğraf 99.4 seviyesine de çıktı. Derken Hindistan' lı olduğunu düşündüğüm bir eleman islamofobik bir yorum yaptı. Cevap bile vermeye gerek görmeden yorumu moderatörlere bildirdim ve 5-6 saat içinde silindi. Daha sonraki yüklediğim fotoğraflara (herhangi bir dini öğe içermeyen fotoğraflar) yine saçma sapan yorumlar geldi ve yine dalaşmadan yorumları şikayet edip sildirdim. Derken dün fotoğraf yükledim 1-2 saat diğer fotoğraflara baktıktan sonra "Beklenmedik bir hata oluştu lütfen yöneticilere başvurun" gibi bir uyarı çıktı ve sayfayı yenileyince hesabımın yasaklandığını öğrendim. Gönderdikleri mailde akla mantığa sığmayacak dahi bir açıklama yok. Yardım mailine sebebi sordum 24 saattir cevap alamadım.5 gün (toplamda 1 hafta) daha bekleyeceğim. Sonuç alamazsam ya da mantıklı bir cevap alamazsam ;

Madem edepsizlik dönecek ortada bana para karşılığı sağlamayı taahhüt ettikleri 1 yıllık üyelik var. Kullanım şartlarını okudum ihlal ettiğim bir konu yok. Ödeme karşılığı yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için ödeme yaptığım bankaya ve bağlı bulunduğu Visa' ya Fraud / Dolandırıcılık bildiriminde bulup chargeback talep edeceğim. Zira yapabileceğim bir şey yok. İşin ucu az bucuk 500px' e ulaşırsa yani taciz edebilirsem biraz rahatlarım. Para umrumda değil.

Dün konu ile ilgili araştırma yaparken daha çok yeni açılmış şu konuya ulaştım ;https://petapixel.com/2017/05/25/beware-500px-now-sells-photos-fotolia-without-credit/ ( Beware: 500px Now Sells Your Photos on Fotolia Without Credit ) Zaten az çok hırsızlıkları / dolandırıcılıkları ifşa edilmiş. Yakında daha kötü kokular da ortaya çıkar.

• Yeni bir gelişme varmı acaba merak ettim.
  • insan güvenini sarsıyor bu olaylar geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönüş yaptılar. Sokak fotoğrafçılığı üzerine az çok çalışıyorum. Bir fotoğrafımda az buçuk gözüken bir reklam fotoğrafı ile ilgili telif hakkı ihlali şikayeti gelmiş Yani başka bir fotoğrafın fotoğrafını çekerek telif hakkı ihlali yaptığımı iddia ederek hesabımı yasaklamışlar -li bahsedilen reklam görseli tamamen fotoğrafımda gözüküyor ama kurgu tamamen onun üzerine değil. Çok afedersiniz "çüşşşş" diye cevap vermeme fırsat vermeden hesabımı yine açtılar. Bu hintli arkadaşın derdi neyse sanırım o ya da tayfası şikayet etmiş. İşgüzar moderatörlerden biriside sazan gibi atlamış. Bu hintli arkadaşın facebookta "photography" sayfası ve 1x'de hesabı vardı. Oradan gerekli cevapları aldı :) Yalnız derdi neydi, neresine bastım onu halen çözemedim.

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Twitter üzerinden hakaret
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.