Şimdi Ara

Donanımhaber'de Siyasi İçerikli Reklam İstemiyoruz !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar , benim şikayetim/önerim son zamanlarda gördüğüm bir reklam Donanımhaber gibi sağlam , güvenilir ve güncel bir teknoloji sitesinde siyasi içerikli reklam istemiyoruz...siteye giriş yaptığımızda ne sağ'da sene sol'da nede başka yerde teknoloji haberi ve reklamı dışında başka bişi olmazsın lütfen...neyse bu benim görüşüm dikkate alınırsa sevinirim , tekrar iyi forumlar ve saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karayell -- 23 Mayıs 2011; 14:09:05 >

• malum reklama bakınız..
    reklamın tek bir cümlesi var..
    bir ton vaad arasından DH için o seçilmiş..
    hedef kitle genç neferler..
    reklamda vaad edilen konunun muhattapları bu seçimde ilk defa oy kullanacak kişiler zaten sitede kullanıcı sayıları da hayli fazla..verilen vaadin uygulanabilirliği sonucları vs bızım işimiz değil fakat malum konu ile daralmış bunalmıs öğrencileri çok kolay cezbedebilecek(doğru yada yanlıs vaad olabılır onu tartısmıyorum) bir hususa bizim dediğim o kadar benimsediğim 6 yıldır üye olup tek uzaklaştırma almadığım sitemiz nasıl alet olur,nasıl çizgisinin dışına çıkar, ticari çıkarları için nasıl bir partinin (a parti b parti c parti farketmez) reklamını alabilir?

şimdi adı üstünde DONANIM HABER'ya nasıl böylesi bi reklama izin veriliyor bizim sayfalarında siyaset tartışamadığımız sitede siyasi reklamın işi nedir ? bu bütün siyasi partiler için geçerli görüşümdür.

çoğu bölmü teknoloji(tüm içerikleriyle) geri kalanı sosyo-kültürel olan bu site.. tek kelime siyasi konu açsak silinmesi 1 dakika sürmeyen bu site nasıl siyasi reklam alır neden alır ? sadece paramıdır duruş görüş çizgi?

gerçekten yetkili olan bir yetkiliden benim gibi düşünen forumdaşlarım ve kendim için bir izahat talep ediyorum

• lütfen bir yetkili bizimle muhattap olurmu ? tek tek yetkililere mesaj mı atmam lazım ?
  • Ben bu konuda(http://resim.donanimhaber.com/m_49089685/tm.htm ) forumda bulunduğum süre zarfında edindiğim tecrübelere dayanarak, bu durumun sebebini ve bize düşeni, yapmamız gereken hareketi yazmıştım fakat kimse oralı bile olmadı.
  • tamamen katılıyorum, destek veriyorum
  • Merhaba ;

Bundan önceki seçimde de aynı şey oldu yine reklam aldık yine benzer eleştiriler geldi.
    Donanımhaber doğall olarak bir yarı kamusal bir kuruluş olduğundan bir tutumu bir çizgisi bir görüşü olamaz, tek amacı üyelerine hizmet etmek ve sahiplerine verimli bir yatırım aracı olarak para kazandırmaktır.

Bizim siyasi konulara neden izin vermediğimize de girmiyorum çünkü sanırım onla alakalı bir şikayet en azından bu konunun açılış ve genelinde yok. Ancak inanın en çok olmasını isteyen insanlardan biriside benimdir keza öyledi ama sonradan kaldırdık.

Öncelikle reklam ile konuların birbirinden farklı şeyler olduğunu belirteyim. Yani reklamı varsa konusu olmalı, konusu varsa reklamı da olmalı gibi bir şey yada tersi söz konusu değil.

Biz reklam alırken sadece aldığımız reklamın bir firma olmasına ve diğer genel reklam kurallarına dikkat ediyoruz. Ayrıca illegal içerikli bir konuyla ilgili iş yapanlardan yada onla alakalı reklamları kabul etmiyoruz bunun içinde TC kanunlarını sonrasında da genel ahlak konularını dikkate alıyoruz. (Bunun sayesinde yurt dışı kumar sitelerinin reklamları yasaklanmadan öncede de donanımhaber'de de yoktu ki ciromuzu katlayacak miktarlar önerdikleri halde).

Siyasi reklam yapma şekli kanunlarımızca belirlenmiş olup demokratik süreçte kanımca güzel bir şekilde işlemektedir. Bu sürece hizmet etmek bizimde bir görevimizdir. Yani bize gelecek reklamları almak ve yayınlamak demokrasimizin düzgün işlemesi açısından her yayın kuruluşunun üstünde bir sorumluluktur.

Bilmem anlatabildim mi ?

• Aslında arkadaşlar biraz da farklı düşünmek gerekiyor;

Nasıl ki televizyon kanallarında kısa filmler halinde siyasî partilerin reklamlarını görebiliyoruz, forumda da bu bağlamda olağan karşılanmalı diye düşünüyorum.

Şu bir eksiklik keşke diğer siyasî oluşumlardan da eşit oranda reklam alınabilse... Ancak hak verirsiniz ki bu internet şirketinin üstlenebileceği bir görev ya da işleyiş değil. Yani şu parti bize reklam verdi siz de vermeyi düşünür müsünüz, eşitlik olsun denilemez diğer partilere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akıl Dolu Reklam Sloganları
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Merhaba ;

Bundan önceki seçimde de aynı şey oldu yine reklam aldık yine benzer eleştiriler geldi.
    Donanımhaber doğall olarak bir yarı kamusal bir kuruluş olduğundan bir tutumu bir çizgisi bir görüşü olamaz, tek amacı üyelerine hizmet etmek ve sahiplerine verimli bir yatırım aracı olarak para kazandırmaktır.

Bizim siyasi konulara neden izin vermediğimize de girmiyorum çünkü sanırım onla alakalı bir şikayet en azından bu konunun açılış ve genelinde yok. Ancak inanın en çok olmasını isteyen insanlardan biriside benimdir keza öyledi ama sonradan kaldırdık.

Öncelikle reklam ile konuların birbirinden farklı şeyler olduğunu belirteyim. Yani reklamı varsa konusu olmalı, konusu varsa reklamı da olmalı gibi bir şey yada tersi söz konusu değil.

Biz reklam alırken sadece aldığımız reklamın bir firma olmasına ve diğer genel reklam kurallarına dikkat ediyoruz. Ayrıca illegal içerikli bir konuyla ilgili iş yapanlardan yada onla alakalı reklamları kabul etmiyoruz bunun içinde TC kanunlarını sonrasında da genel ahlak konularını dikkate alıyoruz. (Bunun sayesinde yurt dışı kumar sitelerinin reklamları yasaklanmadan öncede de donanımhaber'de de yoktu ki ciromuzu katlayacak miktarlar önerdikleri halde).

Siyasi reklam yapma şekli kanunlarımızca belirlenmiş olup demokratik süreçte kanımca güzel bir şekilde işlemektedir. Bu sürece hizmet etmek bizimde bir görevimizdir. Yani bize gelecek reklamları almak ve yayınlamak demokrasimizin düzgün işlemesi açısından her yayın kuruluşunun üstünde bir sorumluluktur.

Bilmem anlatabildim mi ?

öncelikle cevap için teşekkürler Gün

Kurumsal açıdan yaklaşmış kendince haklı sebeplerini açıklamışsın kanunlara ahlak değerlerine uyduğu sürece her reklamı alırız para kazanıyoruz demişsin ki bunda yalnış bişey de yok fakat ülkenin en büyük forum sitesinde bir reklam var siyasi içeriği ve forumun yaş ortalaması göz önüne alındığında çok manidar.. bunun etik olmadığını ifade etmeye çalışmıştım.Biz sözleşmeyi yaptık reklamı koyduk demek doğru değil diye düşünüyorum içeriğinden tamamen donanımhaber sorumludur.Bu site herşeyden önce bir yayın kuruluşudur halka kullanıcılarına karşı sorumlulukları vardır. reklam almak felan bunlar sizlerin ticari politikaları olabilir olaya biraz da duygusal bakıyor olabılırım kabul ediyorum siyaset gerçekten şu sitede reklamını görmeyi istediğim son şeydir. uzatmaya gerek yok en yetkili olarak kendinizce haklı sebepleriniz var bu reklamlar biz bakıyoruz dıye alınıyorsa benımde bundan muzdaripliğim vardı dile getirdim. teşekkürler tekrardan

• Siz de haklısınız. Neticede reklamda yer alan bir cümleye bakıpda oy vereceğimiz partiyi/kişiyi değiştirecek değiliz. Biz istemiştikki dh siyasetle temas bile etmesin. Fakat @nymphea7'nın da dediği gibi biraz fazla duygusal yaklaştık olaya galiba.

Açıklama için teşekkür ederiz.
  • Eğer bunun adı duygusal yaklaşmaksa ki gayet güzel bir tanım bende duygusal yaklaşıyorum bende istemiyorum siyasi reklamı. Fakat bu bir çark. Giderler karşısında gelirler olmalı ki sistem çalışsın. Bu gözden bakıldığında hepimiz gerekliliği konusunda hemfikiriz sanırım. İşte Donanım Haber'de içeriği bakımından bu tür şeyleri yine burasını sevdiğimiz için, buranın ruhuna uygun bulmadığımız için istemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Eğer bunun adı duygusal yaklaşmaksa ki gayet güzel bir tanım bende duygusal yaklaşıyorum bende istemiyorum siyasi reklamı. Fakat bu bir çark. Giderler karşısında gelirler olmalı ki sistem çalışsın. Bu gözden bakıldığında hepimiz gerekliliği konusunda hemfikiriz sanırım. İşte Donanım Haber'de içeriği bakımından bu tür şeyleri yine burasını sevdiğimiz için, buranın ruhuna uygun bulmadığımız için istemiyoruz.

Aynen katılıyorum.
  • quote:

Eğer bunun adı duygusal yaklaşmaksa ki gayet güzel bir tanım bende duygusal yaklaşıyorum bende istemiyorum siyasi reklamı. Fakat bu bir çark. Giderler karşısında gelirler olmalı ki sistem çalışsın. Bu gözden bakıldığında hepimiz gerekliliği konusunda hemfikiriz sanırım. İşte Donanım Haber'de içeriği bakımından bu tür şeyleri yine burasını sevdiğimiz için, buranın ruhuna uygun bulmadığımız için istemiyoruz.

Bende aynen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum , günde 5-10 kere DH'yi kullanan birisiyim ve burayi bilmeyen onlarca kişiye tavsiye ettim üye yaptım hatta arkadaş toplantılarında DH'ye benzer siteleri bana önerirler ben hep DH ve BSC 1 numara der site hakkında bilgi verirdim...günde 3 saat internetin başındaysam bunun 2 saat DH'dir. şimdi ne yalan söyleyim güvenim sarsıldı. neden derseniz ya daha önce böyle raklam vardı ben görmedim yada yoktu neyse garipsedim ve şaşırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karayell -- 23 Mayıs 2011; 22:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

quote:

kilit nokta bu

• Bi kaç gün önce formattan sonra haberbilmemkaçın seviyesiz reklamlarının kaldırıldığını görünce gerçekten mutlu oldum ama siyasi parti reklamı gerçekten rahatsız edici. Özelikle üyelerin birbirleri arasında siyasi konuları tartışması yasak olduğu sürece. Sanırım seçim bitene kadar ingelleyici kullansam iyi olacak bu da bizim demokratik tepkimiz olsun
  • Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Sizlerin görüşlerinizi her zaman dikkate alıyoruz ve önemsiyoruz fakat her zaman yerine getirmemiz yada görüş birliğinde olmamız mümkün olmuyor. Keza bu durumda da üzülerek durum aynı ne kadar sizin için böyle bir şey yapmak istesekte bir önceki mesajımdaki nedenler doğrultusunda isteklerinizi uygulayamıyorum.

İnternet sektörü yeni gelişen ve büyüyen bir sektör bunuda dikkate alarak ve bunun iki-üç senede bir yaşandığını düşünerek değerlendirirseniz sevinirim. Sizlerin tavsiyeleri ile büyüyen bir siteyiz ve sizler sayesinde tekrar sizlere hizmet edebiliyoruz. Bunu bu bölümdeki her türlü haklı haksız ağır eleştirilere cevap vererek yada genel uygulamalarımızlada gördüğünüze inanıyorum. Tekrar görüşleriniz için teşekkür ediyor bizim tarafımızdan bakmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla ;
    Gün Oksay

• quote:

bende katılıyorum mantık çerçevesinde bir yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Sizlerin görüşlerinizi her zaman dikkate alıyoruz ve önemsiyoruz fakat her zaman yerine getirmemiz yada görüş birliğinde olmamız mümkün olmuyor. Keza bu durumda da üzülerek durum aynı ne kadar sizin için böyle bir şey yapmak istesekte bir önceki mesajımdaki nedenler doğrultusunda isteklerinizi uygulayamıyorum.

İnternet sektörü yeni gelişen ve büyüyen bir sektör bunuda dikkate alarak ve bunun iki-üç senede bir yaşandığını düşünerek değerlendirirseniz sevinirim. Sizlerin tavsiyeleri ile büyüyen bir siteyiz ve sizler sayesinde tekrar sizlere hizmet edebiliyoruz. Bunu bu bölümdeki her türlü haklı haksız ağır eleştirilere cevap vererek yada genel uygulamalarımızlada gördüğünüze inanıyorum. Tekrar görüşleriniz için teşekkür ediyor bizim tarafımızdan bakmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla ;
    Gün Oksay

cevap için teşekkür ederiz , tabiki sizide anlıyoruz biz istedik diye biranda reklamı kaldıramazsınız ?? ama bundan sonra raklam bölümünün daha ince düşünmenizi isteriz...SAYGILAR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.