Şimdi Ara

500W PSU'ya uygun ekran kartı arıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre önce aile içinde kullanılması için bir bilgisayar toplamıştım. Vatan'dan aldığım bilgisayar kasasının Power Supply'nin de özellikle 80+ olup olmadığını sormuştum. 80+ olduğunu söyleyen yetkilinin yüzünden şimdi tuhaf bir durum içerisindeyim. Çünkü PSU, Cooler Master'ın 500W ve %70 verimle çalışan bir modeli.

Sorum ise; bu PSU ile yaklaşık 3-4 yıl kadar orta ve üst seviyede oyun oynamamı sağlayacak bir ekran kartı arıyorum. Aklımda R9 270X var ancak PSU 80+ olmadığı için bu durum bana biraz riskli geliyor. Sizce R9 270X ve yeni bir PSU mu almalıyım yoksa R9 270X yerine beni 3-4 yıl idare edebilecek başka bir ekran kartı mı almalıyım? Eğer ikinci seçenek ise önerilerinizi bekliyorum

PSU Modeli: cooler master rs-500-pcap-i3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laboral -- 10 Ekim 2014; 18:27:15 >

• %70 verimli olması 270x'i kaldırmayacağı anlamına gelmez fatura ile ilgili bir olay biraz daha fazla gelir farkedilmeyecek derecede.işlemcin yeterliyse güç kaynağı masrafı yapmak yerine amd 280 alabilirsin.
  • hocam senin psu 12v kanalından 360w veriyor yanlış hatırlamıyorsam.işlemcinide yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 10 Ekim 2014; 18:44:52 >
  • Evet hocam aynen dediğin gibi bir verim sağlıyor. İşlemcim ise AMD FX X4 4100 modeli. Cevaplar için teşekkürler bu arada :)
  • hocam bence o sistem en uygun kart gtx 750ti
  • Evet fena bir kart değil ancak önceliğim aslında 256bit bir ekran kartı almak ve bu kart ile 3 veya 4 yıl devam edebilmek. GTX 750TI belirli ölçülerde isteğimi karşılıyor ama diğer seçenekler de varsa yardımları bekliyorum.
  • monitör analog değil dvi veya hdmı ile bağlıyorsan ve 256 bit olsun diyorsan 265 modeli uygun olur sistemine.yine 750 ti ayarındadır.270x biraz fazla gelir işlemci yetersiz kalabilir.güç kaynağı da değiştirmene gerek kalmaz.

http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağol dostum monitörü dvi bağlıyorum. PSU'da sorun çıkmazsa eğer bu tercih daha uygun gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laboral

Sağol dostum monitörü dvi bağlıyorum. PSU'da sorun çıkmazsa eğer bu tercih daha uygun gibi duruyor.

güç kaynağında sorun olmaz ayda 3 lira fazla fatura ödersin sabah akşam başından kalkmadan oyun oynamıyorsan.265 tam sana göre bir kart memnun kalırsın.
  • Peki son bir sorum daha olacak 265 yerine 270 olma ihtimali? Sanırım işlemci yüzünden olmaz değil mi? İleride bir PSU değişimi ile daha iyi verim alabilmek için soruyorum bunu.
  • 270 de alırsın ama işlemci yüzünden verim alamazsın yine aynı şekilde oynarsın.dersen ki makineyi seneye değiştireceğim o zaman 270 değil 280 al ama işlemci değişmez diyorsan 265 uygun olur olayın güç kaynağı ile alakası yok mesele işlemci.güç kaynağındaki verim ile ekran kartından alacağın verim farklı şeyler.80+ nedir şebekeden 130w çekersin sana içeriye 100w olarak verir hesaplamadım atıyorum.%70 verimli olursa 140w çekersin içeriye 100w verir yani 10w fazla çeker verim dedikleri bu.şebekeden çektiğin gibi kasa içine aktaramıyorsun.bronze silver gold platin titanyum titanyum bile %93 verimli yani %7 kayıplı 107w çekip 100w veriyor içeriye yine hesaplamadım anla diye yazıyorum.
  • Sağol dostum güzel bi tecrübe oldu ufak bir detayı yanlış biliyormuşum. Bilgilendirdigin için teşekkürler. Ayrıca cevap veren herkese tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laboral -- 11 Ekim 2014; 2:19:53 >
  • Bende t9 280x ekran kartı var tam yükte 210 w cekiyo. işlemci 90 w cekiyor yani 300 watt her türlü yeter bütce yi belirtmemişsin ama iyi karttır. İyi forumlar.
  • Gerçi işlemci darboğaz yapabilir. İşlemciyi görmedim. İyi forumlar.
  • Gtx 970 sorunsuz kaldırır, 800tl civarı ama en son çıkan ekran kartlarındandır.

(Psunda 8 pin bağlantı varsa tabiki )
  • quote:

Orijinalden alıntı: laboral

Merhabalar,

Bir süre önce aile içinde kullanılması için bir bilgisayar toplamıştım. Vatan'dan aldığım bilgisayar kasasının Power Supply'nin de özellikle 80+ olup olmadığını sormuştum. 80+ olduğunu söyleyen yetkilinin yüzünden şimdi tuhaf bir durum içerisindeyim. Çünkü PSU, Cooler Master'ın 500W ve %70 verimle çalışan bir modeli.

Sorum ise; bu PSU ile yaklaşık 3-4 yıl kadar orta ve üst seviyede oyun oynamamı sağlayacak bir ekran kartı arıyorum. Aklımda R9 270X var ancak PSU 80+ olmadığı için bu durum bana biraz riskli geliyor. Sizce R9 270X ve yeni bir PSU mu almalıyım yoksa R9 270X yerine beni 3-4 yıl idare edebilecek başka bir ekran kartı mı almalıyım? Eğer ikinci seçenek ise önerilerinizi bekliyorum

PSU Modeli: cooler master rs-500-pcap-i3

Bence biraz daha bekleyip gtx 960 alın az kaldı çıkacak hem dx12 tam destekli hemde r9 270x den hızlı bir kart 900 serisi hariç hiçbir kart dx12 ye tam destek

vermiyecek onun için yeni kart alınacaksa 900 serisi kart almak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.