Şimdi Ara

++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
6
Favori
22.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

F11 - 1/250 - Iso 100 - Flaş

++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++
  • Şu simage olayını kullansanız öyle büyük sevap işleyeceksiniz ki anlatamam
  • +1
  • F11 - Iso 100 - 1/250

Canon 7D - 50Mm F1.8 II

• konu ölmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synchro -- 29 Haziran 2011; 2:28:43 >

• çok güzel kareler.

sabah sabah çok iyi geldi. herkese tebrikler

aklıma takıldı : 50 mm fotoları niye bu kadar güzel görünüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 29 Haziran 2011; 8:49:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

çok güzel kareler.

sabah sabah çok iyi geldi. herkese tebrikler

aklıma takıldı : 50 mm fotoları niye bu kadar güzel görünüyor?

Adaş güzel olmasının sebepleri :)

1)Prime lens ... yani sabit odaklı lens... Sürekli 50mm :)

2)Sabit odaklı lenslerin hepsi normal aralıklı (18-55mm , 17-70mm , 16-45mm , 16-80mm , 18-105mm , 18-250mm vb...) lenslerden daha kaliteli sonuçlar verir...

3)Diyaframları açık olduğu için ışığı daha iyi toplarlar...

4)Çok daha keyifli derinlik (Bokeh ganidir :D ) verirler fotoğrafa...İstenirse yumuşak istenirse keskin olurlar...

Örnek: ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++

5)İmaj kaliteleri yüksek olur :) Ama sabittir işte.. 50mm ise 50mm , 85mm ise 85mm gibi :)

Örnek:  ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++

6)Makro lensler misal neden aralıklı değildir ? 100mm , 105mm , 50mm , 180mm gibi :) Aynı zamanda daha çok detay verirler :)

Ör: 50mm makro lens'den :)

İşin özü Prime lens olmasıdır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 29 Haziran 2011; 10:01:01 >

• Canon 7D - 50Mm F1.8 II

F11 - Iso 100 - 30 Saniye

• İmportant,

daha keskin olmasını beklerdim 1.8'in, MTF değerleri f/5.6 için en yüksek gözüküyor, eğer mümkünse 5.6'da da deneyip paylaşırsanız güzel olur.
  • 45cm uzaktan çekip Ps ile yakınlaştırdığım için keskinlik kalmadı. F5.6 ile aynı uzaklıktan çektim ve sonuç bu.

F11'e göre keskinliği daha az gibi geldi.
  • Konu çok güzel lakin, insanın giresi gelmiyor açıkçası :(

Eklenilen bazı fotoğraflar "simage" içinde olmadığı için yüklenmesi çok uzun sürüyor malesef. Arkadaşlar mesajları düzenlerlerse konunun seyri daha iyi olur kanısındayım.

Bir karede benden;

Pentax K20D 50mm f:1,7

• 50mm 1.8 ile 1.4 arasındaki fark nedir ?
  • fuji 55 1.8 de bu guruba girer herhalde...550d
     ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++ ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++ ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++ ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++

•  ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++
  • Canon 600d + EF 50mm f/1.4 USM alıcaktım fakat aklıma birşey takıldı ve tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim...

Şimdi ben bu lensi alırsam 1.6 crop nedeniyle gerçekte 80mm kullanıcam yanlış mı düşünüyorum? Bu nedenle Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM alsam gerçekte 50mm'ye yakın bir görüntü elde edicem ve bu mantıklı geldi bana, sonuçta 50mm lens full frame de 50mm...

cevaplar için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StormBird -- 2 Temmuz 2011; 15:17:48 >
  • mm olarak doğru oluyor fakat fullframe deki 50mm ile sendeki 30 dan 50mm herhalde farklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

45cm uzaktan çekip Ps ile yakınlaştırdığım için keskinlik kalmadı. F5.6 ile aynı uzaklıktan çektim ve sonuç bu.

F11'e göre keskinliği daha az gibi geldi.

hocam sonuç enterasan gözüküyor, sol daha keskin gözükürken sağ daha dağınık 5.6da.
    belirgin kontrast farklılıkları var.
    bir de cam üstündeki lekeler çok farklı, 2.cisini karanlıkta flaş ile mi çekildi, iso aynı mı ikisinde de?

• quote:

Orijinalden alıntı: StormBird

Canon 600d + EF 50mm f/1.4 USM alıcaktım fakat aklıma birşey takıldı ve tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim...

Şimdi ben bu lensi alırsam 1.6 crop nedeniyle gerçekte 80mm kullanıcam yanlış mı düşünüyorum? Bu nedenle Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM alsam gerçekte 50mm'ye yakın bir görüntü elde edicem ve bu mantıklı geldi bana, sonuçta 50mm lens full frame de 50mm...

cevaplar için teşekkürler :)

Sadece odak uzakligi icin kullanacaksaniz 30mm alin ama 50mm'lik lensin bokeh ve depth of field gibi ozelliklerini kullanmak istiyorsaniz 50mm alin.

50mm lensi kullandiginizda yine 50mm lens kullaniyorsunuz ama full frame de gordugunuz fotonun croplanmis halini goruyorsunuz, Gorus aciniz 80mm gibi oluyor.

detayli bilgi..

http://www.stevehuffphoto.com/2010/02/07/the-bokeh-files-featuring-the-leica-m9-olympus-e-p2/

• quote:

hocam sonuç enterasan gözüküyor, sol daha keskin gözükürken sağ daha dağınık 5.6da.
    belirgin kontrast farklılıkları var.
    bir de cam üstündeki lekeler çok farklı, 2.cisini karanlıkta flaş ile mi çekildi, iso aynı mı ikisinde de?

Herşey aynı, diyafram f5.6 hocam. F11'den aşağısıda yukarısıda yalan. F11 ile devam.
  • Eveeeeet bugün tekrar dan 50mm lensim oldu ve hemen fotoğraf çekmeye başladım lensi test etme amaçlı biraz da :) :) Ulan arkadaş seviyorum Pentax'ı :) 5TL'ye sokaktaki eskiciden aldım hemen çekmeye başladım :D :D

++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++  ++50MM FOTO PAYLAŞIM NOKTASI++

Pentax KX + Pentax 50mm A 1.7f

NOT:ARKADAŞLAR LÜTFEN S İMAGE ile fotoğraflarınızı ekleyin...
    NOT 2 : BU ARADA S IMAGE ile eklenen bazı fotoğraflar belirli bir süre sonra kendi kendine büyüyor bazen :) Akıl sır erdiremedim ? ? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 15 Ağustos 2011; 1:31:48 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.