Şimdi Ara

512 MB - 1 GB ve 128 bit - 256 bit karmaşası :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle kendini ifade etme özürlüsü başlığım için kusura bakmayın dostlar :) Eski ekran kartımı değiştirmek istediğimden, mustakbel kart adaylarımı sizlere danışmak istedim. (Bunun için farklı bir konu vardıysa affola)

Öncelikle PC de oyun oynayan biri değilim bunu belirtmek istiyorum. xbox 360 kullanıcısıyım. Yinede ekran kartı almışken dandik bi kart almak istemiyorum. Ekran kartı alma sebebim eski kartımı değiştirmek istemem ve bu arada orta seviye iyi bir fiyat / performans kartı almak istemem.

Şimdi gelelim asıl çetrefillli soruya;

-ATI HD4770 512MB (128 bit) DDR5 (3200 mt/s)
    -Nvidia 9600GT 1GB (256 bit) DDR3 (1800 mt/s)

Arkadaşlar kartların fiyatları ortalama 200 TL civarı, yalnız ikisinide kendine göre üstünlükleri var. 1 gb ve 256 bit olan bir nvidia 1800 mt/s iken, 512 mb ve 128 bit olan bir ati 3200 mt/s vaat ediyor. Bu kavram kargaşasını bir kenara bırakırsak ekran kartı alırken hangi değerlere dikkat edilmeli ve bu iki karttan birini almak isteseniz hangisini seçerdiniz ? Neden ?

Şimdiden cevaplarınız ve okuma sabrını gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Capricorn57
    ekran kartı alırken hangi değerlere dikkat edilmeli

bu sorunun cevabı çok uzun.. kestirmeden gitmek için güvenilir donanım sitelerinin oyun testlerini inceleyin..

quote:

bu iki karttan birini almak isteseniz hangisini seçerdiniz ? Neden ?

4770 daha üstün bir kartır..çünkü gpu su daha güçlüdür..
    9600gt nin 1gb olması pek bişey ifade etmez..512mb olsada aynı performansı verir..
    4770 ise 9600gt nin bir üst modeli olan 9800gt ye rakip bir karttır..
  • Donanım sitelerindeki incelemelerde HD 4770 muazzam fark atmış gördüğüm kadarıyla. Tercihim HD 4770 yönünde olacak. Teşekkürler
  • gts 250 yi de arastirabilirsin...
  • Bit önemlidir.64 bit 5890 ekran kartın olsun görüntü kötü olur yinede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.