Sevgili dostlar 20 gün önce Vatan Computerdan topladığım sistemde ram 512 Mb DDR2(667 Mhz Corsair) olmasına rağmen 478 Mb olarak görüküyor.
Anakartım ,ASUS M2NPV-VM GeForce6150 Soket940
İşlemcimde ;AMD SOCKET 940 3000 bu bir sorunsa galiba sorun:) nerden ve nasıl düzeltebileceğim husunda bilgi verirseniz çok sevinirim.
E çünkü ekran kartın anakarta entegre. Ve kendi RAM'i olmadığı için sistemin RAM'inden kullanıyor. Yapabileceğin birşey yok ancak görünüşe göre 32MB RAM ayırmışsın ekran kartı için ancak o kart 128MB RAM destekliyo, biraz olsun performans için RAM takviyesi yapmanı ve BIOS'tan ekran kartı için ayrılan RAM miktarını 128MB'a yükseltmeni öneririm.
bilgi için çok teşekkeür ediyorum bu noktada o zaman en doğrusu ram takviesi olacak değil mi?Bir tane daha 512 mi almalıyım yoksa 1gb lık alırsam ciidi bir artış görürmüyüm performansta...
512MB yeterli olur, zaten ekran kartı yüzünden oyunlarda çok yüksek performansa ulaşamayabilirsin, RAM'in o noktada birşey yapamaz. Ancak tabii ki bilgisayarın genel kullanımında 1GB takviye RAM farkını hissedersin. Bütçene göre hareket et bence.
alabiliyorsan aynı ram ( marka - model ) al. ben aynı anakartı kullandım. ısınma ve ses sistemi gibi eksikleri var. ama 4 ram slotu + ddr2 dual channel desteği yeterli. 512x2 ddr 667 mhz ram le çok daha performans elde etmen ve 128mb lık ( biostan ayarlaman gerek ) nvidia geforce 6150 onboard ekr. kartı ile çoğu oyunu açma durumun var. ( giriş seviyesi düzeyde )