Şimdi Ara

52 W 5500 için 4100 TL. normal midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony-Eurasia 5 yıl garantili, sıfır olarak bu televizyonu buldum. Bu fiyat peşin ödeme için uygun mudur?
    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
    Saygılarımla...

• Bence normal sayılabilir(sıfır ise tabiki!)+SE Garantili olması en büyük artısı

W55x ler biliyorsun 2009 Modeldir,ancak W55x serisi çıktığı günden beri tutuldu/sevildi v.s teknik olarakta
    güzel bir panel+üstünde de Samsung S_PVA Modül vardır

Ebat 52" oldumu zaten fiyat artar hatta sıfır ve yeni çıktığı zaman dahada da artar,çünkü maliyetleri(Modül olarak)
    yüksektir ve 46" ile bir oran bulmak isterseniz bulamazsınız vede yanılırsınız,dolayısıyla genelde insanlar;
    ....yaw 46" fiyatı şukadar ama neden 52" bu kadar pahalı.... derler/diyebilirler v.s bunun sebebi Modül üretiminin
    teknik durumuyla ilgilidir

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bence normal sayılabilir(sıfır ise tabiki!)+SE Garantili olması en büyük artısı

W55x ler biliyorsun 2009 Modeldir,ancak W55x serisi çıktığı günden beri tutuldu/sevildi v.s teknik olarakta
    güzel bir panel+üstünde de Samsung S_PVA Modül vardır

Ebat 52" oldumu zaten fiyat artar hatta sıfır ve yeni çıktığı zaman dahada da artar,çünkü maliyetleri(Modül olarak)
    yüksektir ve 46" ile bir oran bulmak isterseniz bulamazsınız vede yanılırsınız,dolayısıyla genelde insanlar;
    ....yaw 46" fiyatı şukadar ama neden 52" bu kadar pahalı.... derler/diyebilirler v.s bunun sebebi Modül üretiminin
    teknik durumuyla ilgilidir

++

Sn.albani,
    öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim... Burada ve TF'da yazılarınızı takip ediyorum. Arkadaşlarımıza bıkıp usanmadan doğruları anlatmaya çalışıyorsunuz ve ben de dahil olmak üzere birçok kişi tecrübelerinizden faydalanıp kafamızdaki soruları çözüyoruz... Almak istediğim panel Sony'nin resmi bayisinden ve kapalı (sıfır olacak dediler) olarak eve teslim edilecek ve ödeme nakit olarak kurulumdan sonra yapılacak. Siz de fiyat "normal sayılabilir" dediğinize göre, fiyat konusunda sorun yok demektir...
    Ancak bir süre önce bir arkadaşım aynı cihazın teşhirde olanını başka bir Sony bayisinden aldı ve bayiye sorduğumuzda "sadece 3 ay çalıştı" dedi. Gerçekten de görüntü resim ve cihaz temizliği olarak çok iyi idi. Yine de kuruluma gelen servise "acaba kaç saat kullanılmış olduğuna bakabilir miyiz servis menüsünden?" dediğimizde bize bu olayın Sony'lerde olmadığını, bunun için cihazın servise gidip orada bilgisayar ortamında bakılması gerektiğini söyledi... Tabii ki tekrardan o işe kalkışmadık ama merak da ediyoruz acaba bu söylenen doğru mu diye... Ayrıca bana gelecek olan cihazı da kontrol edebilirim en azından gerçekten "sıfır" mı diye eğer ki servis menüsüne girme imkanı varsa... Bu konudaki fikrinizi de söylerseniz memnun olacağım... Onun haricinde bu model için anladığım kadarı ile "High-End" olmasa da alınabilir diyorsunuz iç rahatlığı ile... Cevaplarınız için şimdiden tekrar teşekkürler..
    Saygılarımla...

Not: Son bir soru, bu televizyonun yerine üzerine biraz daha ilave ederek aynı özelliklere sahip fakat LED arka aydınlatmalı olan "KDL-52EX700" almamı önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elantra -- 16 Mayıs 2010; 15:00:35 >

• ben bir teknosada 3300 görmüştüm heralde teşhir ürünüdür
  • darty yeni bosnada 46W5500 sony lcd teşir 2300 tl
  • Kardeş ben sadece OK derken ve "sıfır" ise derken,fiyatına bakarak "bugün" için OK dedim+bu durumda "o fiyata"
    teşhir değilde "sıfır olursa OK dir" demek istedim!!

Bilmem buradaki ince farkı anlıyabildinmi kardeşim

Çünkü piyasa "Çakal" Satıcılar ile dolu maalesef
    Bayiside aynı bok,diğerleride aynı bok "maalesef"

Artık Teşhir panelleri "sıfır" diye kakalamak "trend" olmuş TR de

++
    Kardeş sen diğer bahsettiğin işleri geç ve kafanı takma,zaten sana söylenenler aslında doğru ama onlar bunu yanlış aktarmışlar sana!!!

TFT-LCD lerde kullanılmış(teşhir)olması önemli değildir teknik açıdan 500saat veya 1000saat v.s ama bunu müşteriye açıkça ve net olarak
    bildirmeniz gerekiyor ve haliyle Batı da olduğu gibide fiyatını düşürerek satmak zorundasınız!!örneğin böyle panelleri özellikle USA da insanlar
    geceden kapılarda yatarak "teşhir" alıyorlar!!! ama fiyatı çok inmiş olarak bizde ise uyanık çakallar alayını sıfır diye dehliyorlar

++

EX Serisi 2010 Model Sony Entry-Level bir modelidir,kullanıcı yorumları hala çok eksik ve bana göre yetersizdir;bunlar için bir kaç ay geçmesi gerekiyor!
    ancak kısa sürede sadece AVF den okuduğum kadarıyla sorunlu bir seri gibi geldi bana!! yada W lere göre daha fazla oranda sorunlu geldi v.s

Ancak bunlarda yeni nesil Samsung S_PVA lar olduğu için Siyahlar daha iyidir!!Contrast daha aktif!! BE olarak fark olduğunu EX/BX lerde hiç sanmıyorum,
    onlar ancak High-End panellerde anlaşılır!

EX ler kısaca W seviyesinde paneller,ama Modüller değişti ve biraz daha iyi seviye oldu,ancak bunu pratikte çok fazla yaşıyamazsın,ama Siyah çalışmasını
    daha iyi anlarsın EX lerde,kısaca ben illa EX al diyemiyorum sana,bekle dersem diğerini kaçırabilirsin,ama sen bence almadan önce EX leri biraz incele
    çeşitli yerlerde sonra bulursan 52W yi incele v.s

++

• Fiyat normaldir, sıfır(açılmamış kutu) ve yetkili firma garantili(sony için sony eurasia) olarak 4000tl civarındaki bir miktara daha iyi bir 52" lcd bulamazsınız.
    Ex500 serileri ile aynı kontrasta sahipler çünkü aynı 8000:1 native kontrastlı S-pva modül kullanılmaktadır. (46" lerde genellikle 5000:1, 37"lerde ise auo modül kullanılır)
    Albani üstad da bahsetmiş, avforumsdaki bazı üyelere göre ex serisinde modüllerde daha çok bb ve clouding problemleri görüldüğünden bahsedilmiş.
    Ama bunların panelden panele hatta aynı seri/modele sahip 2 modülde bile farklılık göstereceği unutulmamalıdır.

Açıkcası pioneer 5090/Sony x4500 serileri gibi bir panel hariç hiçbir teşhir ürüne 4000/5000 tl civarı para vermek mantıklı değil bana göre, çünkü sıfır olarak zaten alınabilir.
    Ben sizin bahsettiğiniz civara bu modeli satın aldım, şu an da gayet memnunum. Sıfır olarak alternatifi samsung'un b620 serisi fiyat açısından. Fakat ürün b650 serisine denk gelmektedir,
    hatta görüntü işlemci açısından bir miktar daha da iyi olan bir üründür. 52" lcd boyut seçeneği bütçe(4000tl) açısından modelleri oldukça kısıtlıyor, o yüzden tercih edebileceğiniz çok model olmuyor.
    İşte o modellerden fiyat/performans açısından en iyisi 52w5500'dür. Ex serisinde 52" yoktur, 55" vardır, fakat fark ne kadar 3" de olsa 52"(hatta 46") den sonra fiyatlar aşırı fırlamaktadır.
    Açıkcası home theater için de kullanacaksanız 52"/55" den başka bir boyut seçeneğiniz olmuyor, sinema için daha büyük ekran = daha iyidir. İleride(satın aldıktan epey sonra )
    ek ıvır zıvır özelliklerle zaten işiniz olmayacak, sadece ekranın büyüklüğünü önemseyeceksiniz

Peşin ödeme için o fiyata zaten pazarlıkla bulabiliyorsunuz bu arada, bence boşuna açılmış ürün almayın.
    Tv ile ilgili sorularınıza bir kullanıcısı olarak yardımcı olabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrardan merhabalar,
    arkadaşlar, soruma cevap yazma zahmetinde bulunan herkese çok teşekkür ederim... Az evvel firma ile görüştüm ve bahsettiğim fiyata sıfır (kapalı) cihaz geleceğinin teyidini aldım...Allah kısmet ederse öğleden sonra kurulum yapılacak...
    Hepinize tekrar teşekkürler...
    Saygılarımla...
  • teknosadan 2500 tl 46 w 5500 aldım 1 aylık teşhirdi 52 w 3200 tl vardı o 4100 tl fiyat çok fazla çekmisler
    tutturduklarına yerleştiriyolar işte acımadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: şamşum

teknosadan 2500 tl 46 w 5500 aldım 1 aylık teşhirdi 52 w 3200 tl vardı o 4100 tl fiyat çok fazla çekmisler
    tutturduklarına yerleştiriyolar işte acımadan

Teşhir için bahsettiğiniz fiyatlar normal, 4100 tl ise sıfır açılmamış kutudaki ürün için normaldir
    Asıl sorun başta teşhir ürüne 4100tl istemeleri imiş, ama arkadaş konuşup sıfır ürün göndermelerini istemiş sanırım.
    Hayırlı olsun diyorum.
  • Herkese merhabalar,
    dün öğleden sonra televizyon geldi ve kurulumu yapıldı... Söz verdikleri gibi sıfır (orijinal ambalajlı) cihaz yollanmış. Cihaz açıldığı zaman kutunun yerleşimindeki orijinallik, televizyonun çerçevesindeki jelatinler ve en ufak bir leke veya parmak izi olmaması bunun kanıtı idi... Şu anda herhangi bir sorun yok. 5 yıl garantisi var (2+3)... Yanlız ben bir şeyi eksik ifade etmişim herhalde... Hiç bir yerde benden teşhir cihaz için 4100 TL. istenmedi, daha evvel bir arkadaşa aldığımız teşhir cihazı 3600 /10 taksit olarak resmi Sony satıcısından almıştık... Sıfır cihaz için 4100 TL.'nin altını Sony garantili olarak bulamadığım için aldım...
    Bu arada sn.şamşum, Teknosa bana teşhirdeki cihazı 2500 TL.'ye de verse almazdım, çünkü bir kaç gün önce başka birisine televizyon almak için gittiğimizde, görevli arkadaşın, şimdi markasını hatırlamadığım bir cihazın önünde koruma paneli olmadığını göstermek için o cihazı nasıl tokatladığını görseydiniz, eminim ki sizin de fikriniz değişirdi...
    İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun...
    Saygılarımla...

• kartal teknosadaki adamda aynısını yapmıştı

sanırım samsungu tokatlıyodu

lgde var olduğunu göstermek için

tamda markaları hatırlamıyorum ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.