Arkadaşlar uzun süredir 532 li hatlara bi zaafım var.
2. hat olarak 532 li almak istiyorum.Bayilerde 532 li hat ücretsiz diyor bi türlü girip soramadım.Amacım hattı alıp 2-3 ay hiç kullanmadan kenarda dolaba koymak ve sonrasında avea ya falan geçirmek olacak.Veyahut turkcell in 19 liralık paketlerini kullanırım..
Sormak istedigim konu : 532 li hat alırsam vergi falan ne kadar tutuyor aylık hiç konuşmadığım halde 5-6 tl tutarsa aylık almak istiyorum.3 ay ödesem 15 liraya 532 li hattım olmuş olacak ?
quote:
Orijinalden alıntı: Focus447
2. hat olarak 532 li almak istiyorum.Bayilerde 532 li hat ücretsiz diyor bi türlü girip soramadım.Amacım hattı alıp 2-3 ay hiç kullanmadan kenarda dolaba koymak ve sonrasında avea ya falan geçirmek olacak.Veyahut turkcell in 19 liralık paketlerini kullanırım..
Sormak istedigim konu : 532 li hat alırsam vergi falan ne kadar tutuyor aylık hiç konuşmadığım halde 5-6 tl tutarsa aylık almak istiyorum.3 ay ödesem 15 liraya 532 li hattım olmuş olacak ?
hocam hattı ikametgah adresi yada adına kayıtlı herhangi bir fatura ile alabilirsin ve sabit ücreti en düşük tarife ile actrırsın. 1 ay faturalı kalıp 2. Ay ise tüm vergilerini ödersin bu da tarife ücreti ile sanırım 80 kusur lira ediyor. Ben de almayı düşündüm ama artık o lafa da albenisi yok 532 li hattın tabi ki tercih meselesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Focus447
Sadece 532'li hat değil, faturalı olarak 500 kaçlı hat alırsanız alın;
Hat açılış vergileri tüm operatörlerde 51.56 TL'dir. (ki bunu genelde Avea ve Turkcell 12'ye bölüyorlar ve aylık 4.29 TL ediyor.)
+
1.21 TL de telsiz kullanım ücreti vergisi var her ay ödenen.
Yani aylık toplam 5.5 TL vergi ödeyeceksiniz 1 sene boyunca.
Eğer 1 sene dolmadan hattı taşırsanız (ki hat açılışından 90 günden sonra hattı taşıma hakkınız var) kalan vergiler çıkacak olan ilk faturada toptan tahsil edilir.
@SeTha nın dediklerine ek olarak birde tarife ücreti var...Turkcellde en düşük faturalı tarife sabit ücreti Tarife saniye ve eski genç tarifede olma üzere 6,9 t l dir...Yani yatan hattın sana maliyeti 12,4 tl olacak...
532 li hatlar ücretsizdir ancaaaaak sadece ve sadece 1 yıl faturalı da kalma ve başka operatöre geçmeme şartıyla açılırlar. Abonelik yapılırken bu konuda taahhüde imza attırırlar. Yani gidip 1 adet 532 hat alayım 1 ay sonra hazırkarta geçeyim ya da başka operatöre geçeyim olmaz. Ha olur, nasıl olur, ödersin paşa paşa cezayı olur. 532 li hat prestijdir. Yedirir mi Turkcell öyle beleşe.
1 yıl süresi falan var onların sıkıntılı işler
532 li numaralar hele 200 serisiyle başlıosa dikkatettim hep mütahit,galerici,kuyumcu,üst düzey bürokrat....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme