Arkadaslar 1024 ddr2 sdram 2 tane var biri 533 biri 667 mhz.Simdi bunlar ikisi çalışıyorki yazı yazıyorum burda.Ama arada bilgisayar sapıtıyor.Bunlar sorunsuz çalışırmı yoksa bisiyler yapmam gerekiyomu.
Frekansı farklı birden fazla bellek bilgisayara takıldığında bellekler, arasındaki en düşük frekansa sahip belleğin hızında çalışır. Şu anda bilgisayarınızdaki RAM'ler 533 MHz'te çalışmaktadır ve hiçbir ayar yapmanıza da gerek yoktur.
Bilgisayardaki 'sapıtma', başka nedenlerden dolayı olabilir.
tek ramle sapıtma olmuyo 2 si birden olunca sapıtıyo .Yani sorun kaynagı ramler oldugu kesin.
up
quote:
Orjinalden alıntı: tech_türk
Frekansı farklı birden fazla bellek bilgisayara takıldığında bellekler, arasındaki en düşük frekansa sahip belleğin hızında çalışır. Şu anda bilgisayarınızdaki RAM'ler 533 MHz'te çalışmaktadır ve hiçbir ayar yapmanıza da gerek yoktur.
Bilgisayardaki 'sapıtma', başka nedenlerden dolayı olabilir.
Böyle bişey duymamıştım. Doğru yada değil bilemiyorum. Farklı frekanstaki ram'ler her zaman sorun yaratır. 1 (667 mhz) + 1 (533 mhz) = 2 gb ram bile bazen , tek başına 1 gb bir pc den bile daha kötü performans verebilir. Frekansların uyuşmaması halinde doğabilecek sorunlar biraz da anakarta bağlı sorunlardır. Bütün anakartta aynı sorunları doğurmaz. Kimi anakartlar ikisini birlikte taktığımız zaman bilgisayarın bile açılmamasına sepep olurken , kimi anakartlarda şu anda sizdeki gibi arada sırada sorun olması gibi durumlar ortaya çıkarmaktadır. Herhangi bi ayar yada buna benzer bi çözümü yoktur. Tek çaresi birini feda etmektir. Feda edilecek olan da 533'lüktür tabiiki.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme