Şimdi Ara

55-250 mi 18-200 mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

Orijinalden alıntı: neodyum

Dostum gece çekimi için bu iki lens de uygun değil bence. Çünkü diyafram değerleri uygun değil. Yani verdiğin 18-200 lensin f/3,5 diyaframı biraz daha uygun gibi ama bence yeterli değil.

Ha ama eğer iso zorlarım diyorsan 18-200 kullan derim. Sonuçta 18mm daha çok ışık alacaktır 55mm'ye göre.

Ve hayır, 55-250 tak/gez lensi değildir.

Hatta eğer zoom takılacağım diyorsan Canon EF 100mm F/2.8l IS al derim. Bütçen bir hayli yüksek görünüyor çünkü.

Gece çekimlerinde diyafram ne alaka? Hadi az ışıkta tripodsuz çekilecek olsa neyse ne diyecem ama tamamen gece çekiminden bahsediyoruz ki 1.8 diyaframlı lens bile yemez kolay kolay.

Gece çekimlerinin temel prensibi zaten tripoddur ve tripodla istediğiniz objektifle çekim yaparsınız bu kadar basit...

Konuyu açan arkadaş gezerek fotoğraf çekmek istiyor tripod kullanma niyetinde olduğunu sanmıyorum. Ha ama tripod kullanacaksa fark etmez tabii.

Ama açık diyafram düşük alan derinliği demek onu da unutmamak lazım. Manzara çekimlerinde kapalı bir diyafram gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neodyum -- 26 Ağustos 2013; 16:09:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz geç olsa da herkese cevaplar için çok teşekkürler
    Yurtdışında uygun fiyata bulduğumdan bodyi de değiştirip 18 135 lens ile birlikte aldım, memnunum tak gez için işimi görüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS Macro daha mantıklı, performans'ı üst seviyede gözünüz kapalı rahat bir şekilde alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.