Şimdi Ara

55-250 mi 18-200 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlangıç seviyesinde fotoğraf makinesi kullanıcısıyım.
    Canon d 600 18-55 lensim var. 18-55 lens özellikle zoom eksikliği yüzünden artık yetersiz gelmeye başladı.
    Bu doğrultuda lens alacağım, daha çok tak gez şeklinde kullanırım lens değiştiremeyebilirim.

Birinci seçenek caNON ef-s-55-250mm-f/4-5.6 IS II telephoto zoom lens
    İkinci seçenek Canon ef-s 18-200mm f/3.5-5.6 IS standart zoom l
    ens

Lensin aralığı genişledikçe kalitenin düştüğünü biliyorum, bu yüzden 18-200de tereddüt ettim, ancak lens değiştirmeyen bir amatör olduğum da göz önüne alındığında bana çok sorun çıkarır mı, farkı çok hisseder miyim bilemedim.

Bunun yanında 55-250 tak gez çekim için uygun mudur? Yani ben genelde gittiğim tatillerde çevreyi, çevremdekileri çekiyorum, daha sonra bu fotoğraflar üzerinde camera raw ve ps 'te oynuyorum.

Gece çekimi yapmayı da çok seviyorum, yani alacağım titreşim durumu ve ışıklılığı da tercihimi etkiler.

Terimleri yanlış kullandıysam kusura bakmayın lütfen öğrenmeye çalışıyorum.

Başka lens önerileriniz varsa seve seve alırım

Şimdiden çok teşekkürler

• walla tavsiye edecek bilgiye ulşatığımı düşünmüyorum ama 55 mm çok fazla zoomlu bence, 18 - 200 istediğini karşılayabilir. 18 - 105 kullanıyorum sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

walla tavsiye edecek bilgiye ulşatığımı düşünmüyorum ama 55 mm çok fazla zoomlu bence, 18 - 200 istediğini karşılayabilir. 18 - 105 kullanıyorum sıkıntı yok.
    Forumlarda 18-200ü çok kötülemişler, 55-250yi de çok övmüşler, ama 55 mm tak gez için uygun olur mu bilemedim
  • oxgee O kullanıcısına yanıt
    55-250 tak gez için uygun değildir. 55mm çok dar gelir.
  • oxgee O kullanıcısına yanıt
    18-200e baktım da, açı olarak tak gez olmakla birlikte, çekim sonrası bak çıldır tarzı bir lense benziyor . köşelere doğru çizgilerde belirgin bozulmalar ve renk sapmaları yapıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

18-200e baktım da, açı olarak tak gez olmakla birlikte, çekim sonrası bak çıldır tarzı bir lense benziyor . köşelere doğru çizgilerde belirgin bozulmalar ve renk sapmaları yapıyormuş.
    Ben profesyonel değilim, o fotoğraflardaki bozulmalar çok aşırı olmadığı sürece dikkatimi çekmez sanıyorum:)
    Belirli bir uzaklığa kadar mı sorun yaşanıyor yoksa 18'den 200'e kadar tüm mesafelerde mi?
    Aynı lensin sigma ve tamron müadilleri de var, onlar daha iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxgee

Ben profesyonel değilim, o fotoğraflardaki bozulmalar çok aşırı olmadığı sürece dikkatimi çekmez sanıyorum:)
    Belirli bir uzaklığa kadar mı sorun yaşanıyor yoksa 18'den 200'e kadar tüm mesafelerde mi?
    Aynı lensin sigma ve tamron müadilleri de var, onlar daha iyi midir?

sigma 18-250 dc os hsm macro tercih edebilirsin, her işini görür...

misal; https://www.klasfoto.com.tr/Sigma-18-250mm-F35-63-DC-Macro-OS-HSM-Lens,PR-4881.html

• Hocam 18-200 degilde 18-105 bakdiniz mi acaba yani hem daha kisa bi aralik oldugu icin kaba tabirle bozulma az olur hem de genis aci ve kismen de olsa zoom u kullanmis olursunuz. Sahsi dusuncem 18-105 in size cok daha yararli olacagidir. Bu arada 55-200 kullanmis su anda da 70-300 kullanan biri olarak kesinlikle bu lensleri tak gez kullanamazsiniz cunku baslangic acilari gercekten cok dar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carking58

Hocam 18-200 degilde 18-105 bakdiniz mi acaba yani hem daha kisa bi aralik oldugu icin kaba tabirle bozulma az olur hem de genis aci ve kismen de olsa zoom u kullanmis olursunuz. Sahsi dusuncem 18-105 in size cok daha yararli olacagidir. Bu arada 55-200 kullanmis su anda da 70-300 kullanan biri olarak kesinlikle bu lensleri tak gez kullanamazsiniz cunku baslangic acilari gercekten cok dar.
    55 250 candir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: therioca

55 250 candir.

Alıntıları Göster
    Fotoğrafçımısın kardeş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AklımdaDeliSorular

Fotoğrafçımısın kardeş?

Alıntıları Göster
    Ben sony a57 de 18-200 kullanıyorum evet lens değiştirme zahmeti yok ama,,200mm de renkler soluklaşıyor fakat lens değiştirmektense bu şekilde kullanmak şuan için işime geliyor..

örnek fotolar 18-200mm ile ilgili konunun biraz aşağısına doğru görebilirsiniz,,

http://forum.donanimhaber.com/m_78930164/tm.htm#msglink_79323132

@oxgee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykk07 -- 12 Ağustos 2013; 21:09:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ykk07

Ben sony a57 de 18-200 kullanıyorum evet lens değiştirme zahmeti yok ama,,200mm de renkler soluklaşıyor fakat lens değiştirmektense bu şekilde kullanmak şuan için işime geliyor..

örnek fotolar 18-200mm ile ilgili konunun biraz aşağısına doğru görebilirsiniz,,

http://forum.donanimhaber.com/m_78930164/tm.htm#msglink_79323132

@oxgee
    55-250 en iyi seçimdir kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakki54

55-250 en iyi seçimdir kardeşim.

Alıntıları Göster
    bende aynı ikilemdeyim ve sanırım 18-200 alarak bu ikilemi sona erdiricem;çünkü kompozisyon konusunda kendime çok güvenemiyorum ilk bakışta hangi lensi kullanmam gerektiğine karar verebileceğimi düşünmüyorum ve acemi olduğum için lensleri sürekli tak çıkar yapma endişesi taşıyorum

tabii arada kaybedilen zamanda anı kaçırma riski de olduğundan benim tercihim 18-200 den yana olacak.görüntü kalitesinden kayıp elbet olacak ama işi tamamen öğrenene kadar bu şekilde devam etmenin kendi adıma daha doğru olacağını düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Comoros

bende aynı ikilemdeyim ve sanırım 18-200 alarak bu ikilemi sona erdiricem;çünkü kompozisyon konusunda kendime çok güvenemiyorum ilk bakışta hangi lensi kullanmam gerektiğine karar verebileceğimi düşünmüyorum ve acemi olduğum için lensleri sürekli tak çıkar yapma endişesi taşıyorum

tabii arada kaybedilen zamanda anı kaçırma riski de olduğundan benim tercihim 18-200 den yana olacak.görüntü kalitesinden kayıp elbet olacak ama işi tamamen öğrenene kadar bu şekilde devam etmenin kendi adıma daha doğru olacağını düşünüyorum

Alıntıları Göster
    55-250 kullanıcısı olarak lensi tavsiye ederim. bu fiyata gayet yeterli keskinlikte görüntü veren bir lens. ağırlık olarakta hafif.
    18-200 kullanmadığım için birşey diyemem ama yorumlar negatif yönde.
    tak gez olayına gelince maalesef 55 mm dar bir açı çoğu zaman. dslr makinada iyi fotoğraf demek büyük bir çanta ve içinde bir kaç tane farklı odak uzunluğunda lens demek.

• Tele objektif bakıyorsan eğer, 70 -300 Tamron VC öneririm. Kullanıyorum ve gercekten fiyatının üstünde bir performansı var.

Youtube'da ayrıntılı incelemeleri bulabilirsin-ki 70 - 200 Tamron VC ile kafa kafaya giden bir kalitesi var. Ve Canon L lensleri ayarında bir kaliteyede sahiptir. Kullanıpta memnun olmayana, henüz, rastlamadım!!
  • Bır yerde okumustum bu se nın ılk 6 ayında tamron japonyada nikondan fazlamecrek satmıs....hıc geri kalır yanı yokmus ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

Bır yerde okumustum bu se nın ılk 6 ayında tamron japonyada nikondan fazlamecrek satmıs....hıc geri kalır yanı yokmus ......
    Gece çekimi yapmayı seviyorum demişsin ama 18-200 lens ile gece çekiminden o beklediğin tadı asla alamazsın. Bir kere senin o bahsedilen köşelere doğru bozulma olayı gece fotoğraflarında daha belirgin olacak ve bu da senin canını daha çok sıkacak.

Kısacası tercihini yapmak sana kalmış;

Lensimi değiştirmeden her aralıkta fotoğraf çekmek istiyorum her şey anında elimin altında olsun diyorsan 18-200 al ama bunu yaparken kesinlikle fotoğraflarda kalite bekleme.

Ha diğer türlü iki objektif taşırım ihtiyacıma göre tak çıkar yaparım dersin ama çektiğin fotoğraflardan da zevk alırsın, işte o zaman tek tercih 55-250 olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laztronot

Gece çekimi yapmayı seviyorum demişsin ama 18-200 lens ile gece çekiminden o beklediğin tadı asla alamazsın. Bir kere senin o bahsedilen köşelere doğru bozulma olayı gece fotoğraflarında daha belirgin olacak ve bu da senin canını daha çok sıkacak.

Kısacası tercihini yapmak sana kalmış;

Lensimi değiştirmeden her aralıkta fotoğraf çekmek istiyorum her şey anında elimin altında olsun diyorsan 18-200 al ama bunu yaparken kesinlikle fotoğraflarda kalite bekleme.

Ha diğer türlü iki objektif taşırım ihtiyacıma göre tak çıkar yaparım dersin ama çektiğin fotoğraflardan da zevk alırsın, işte o zaman tek tercih 55-250 olur.

Alıntıları Göster
    canon 55-250'nin STM versiyonu yakında piyasada, daha hızlı ve daha sessiz...

http://www.dpreview.com/news/2013/08/22/canon-reveals-ef-s-55-250-f4-5-6-is-stm-kit-friendly-zoom-lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 23 Ağustos 2013; 16:40:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

canon 55-250'nin STM versiyonu yakında piyasada, daha hızlı ve daha sessiz...

http://www.dpreview.com/news/2013/08/22/canon-reveals-ef-s-55-250-f4-5-6-is-stm-kit-friendly-zoom-lens

Alıntıları Göster
    Dostum gece çekimi için bu iki lens de uygun değil bence. Çünkü diyafram değerleri uygun değil. Yani verdiğin 18-200 lensin f/3,5 diyaframı biraz daha uygun gibi ama bence yeterli değil.

Ha ama eğer iso zorlarım diyorsan 18-200 kullan derim. Sonuçta 18mm daha çok ışık alacaktır 55mm'ye göre.

Ve hayır, 55-250 tak/gez lensi değildir.

Hatta eğer zoom takılacağım diyorsan Canon EF 100mm F/2.8l IS al derim. Bütçen bir hayli yüksek görünüyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: neodyum

Dostum gece çekimi için bu iki lens de uygun değil bence. Çünkü diyafram değerleri uygun değil. Yani verdiğin 18-200 lensin f/3,5 diyaframı biraz daha uygun gibi ama bence yeterli değil.

Ha ama eğer iso zorlarım diyorsan 18-200 kullan derim. Sonuçta 18mm daha çok ışık alacaktır 55mm'ye göre.

Ve hayır, 55-250 tak/gez lensi değildir.

Hatta eğer zoom takılacağım diyorsan Canon EF 100mm F/2.8l IS al derim. Bütçen bir hayli yüksek görünüyor çünkü.

Gece çekimlerinde diyafram ne alaka? Hadi az ışıkta tripodsuz çekilecek olsa neyse ne diyecem ama tamamen gece çekiminden bahsediyoruz ki 1.8 diyaframlı lens bile yemez kolay kolay.

Gece çekimlerinin temel prensibi zaten tripoddur ve tripodla istediğiniz objektifle çekim yaparsınız bu kadar basit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 26 Ağustos 2013; 7:59:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.