Şimdi Ara

245 45 18 yerine 215 55 18 olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar saygı ve sevgilerimle bir konu hakkında soru sormak istiyorum. 2011 insignia sports tourer sahibiyim. Genelde kırsal kasıtlı bir yerde ikamet ediyorum. (Foca) 245 45 18 lastikler beni hayli zorlamakta. Bunun yerine 215 55 18 takabilirmiyim. Araç hem daha az yakar hemde yanaktan dolayı yumuşar diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yanlış hatırlamıyorsam kitapçıktaki uygun ebatlar arasında böyle bir ebat yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yok 235 50 18 ve 245 45 18 var özellikle baktım. Ama benim isteklerimi karşılamıyor. Asfaltta ve otobanda kullanmıyorum aracı

• Sanırım 225/50R17 diye seçenek vardı. Bu daha konforlu olacaktır. ( 245’e göre ) Jant değişimi de olacağından sac jant alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 30 Kasım 2022; 15:33:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • flyer kullanıcısına yanıt
    O zaman jant alıp 225 55 R17 ye geçmek gerekir. Hem taban daralacak hem yanak büyüyecek. Teker çapı da neredeyse değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 30 Kasım 2022; 15:35:2 >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim ancak butcem yeni bir jant almaya yetmiyor. Hesaplamalarıma göre yüzde 2 büyüyor lastik çapı. Yuzde 3 e kadar zaten limitler dahilinde diye biliyorum.

Yüzde 2 değil 0.2 olması lazım. Dedigim gibi tekerlek çapı değişmeyecek neredeyse.

Bu arada 18 janta yeni lastik almak yerine çıkma 17 jant (lastikli şekilde) yine aynı paraya gelebilir. Edition paket jantı alırsanız pek pahalı değil diye biliyorum.

Bir daha kullanmayacaksanız 18 jantları da satabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    225/50/17 vs 235/50/17
    11 yıl önce açıldı
    225/45/17 yerine 215/50/17
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jantın inç olarak genişliğine de bakmak lazım. 245 ile 215 arasında büyük fark var bana göre. Janta uymama ve lastiğin kenarlardan genişleme olasılığı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225 taban aracı 245'e göre oldukça rahatlatacaktır. Böyle bir dönemde hem yakıt hem performans için tabanı mümkün mertebe en azından çekiş lastiklerinde düşürmekte fayda var. Üstelik yol sesi de azalır.

• 5 yılda verilen bir para için olmadık işlere girişmemek lazım. 215 tabanla insignia leylek gibi kalır.

• Önceki aracim 2011 passat variant 1.6 tdi comfortline idi. Aynı güzergahta kullanmaktaydık. 215 60 16 lastikleri ile darbeleri çok güzel sonumlendirebiliyordu. Passat ile 50 kmh ile gectigim kasislerde insignia ile 30 ile bile geçemiyorum. Zamanında satış politikası yüzünden bence Türkiyeye gelmemesi gereken jant lastik paketini seçmiş opel Türkiye.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Passat variant leylek gibi kalmiyorsa bence insignia da kalmaz diye düşünüyorum

Opel araçları genel olarak konfordan ziyade sürüş ve yol tutuşa önem verir, o yüzden kendi sınıfındaki araçlara göre daha geniş taban kullanır. Sizin seçiminiz yanlış.

• Tolerans aralığında olsa bile lastikler çamurluk boşluğuna sigmayabilir. C5a aracımın lastik ölçüsü 225 55 R18. Sen suv lastiğini sedana yerlestirmeye çalışıyorsun

• İnsignia altında 215 lastik bisiklet lastiği gibi kalır.

• 225 55 17 cıkma insignia edition kljant lastik takımı alınarak sorun çözülmüştür çok teşekkür ederim.

• A1 kasada 17 inçler konfor için iyidir. Doğrusunu yapmışsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.