Şimdi Ara

55 ekran ( tv 2255 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim televizyon arçelik 55 ekran ( tv 2255 ) televizyonda sürekli bir dınlama sesi var. uyduyu yada dvd yi pal/bg den ntsc ye alınca sesi kesiyor fakat bu seferde görüntü akrana sığmıyor.bu rahatsız edici sesin sebebi nedir acaba

• yüksek voltaj devresinde soğuk lehim var devredeki ayakların lehimleri tazelenirse düzelir. tabiki buişi bir bilene yaptır.
  • bilader o cihazın osilatör devresi bozuk büyük bir ihtimalle
    en iyisimi bi tamirciye götür
  • quote:

Orjinalden alıntı: iboruc

bilader o cihazın osilatör devresi bozuk büyük bir ihtimalle

osilatör devresi bozuk olsa o tv çalışmaz, sürücü transistör,sürücü trafo ve yüksek voltaj transistörünü, vs,vs, yakar!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: bay_x

quote:

osilatör devresi bozuk olsa o tv çalışmaz, sürücü transistör,sürücü trafo ve yüksek voltaj transistörünü, vs,vs, yakar!!!

AKILLI KARDEŞİM OSİLATÖR DEDİĞİM FARKLI BİR OLAY
    OSİLATÖR ENTEGRESİNİN VİDEO SÜRÜCÜ ÇIKIŞINDA Bİ PROBLEM OLMASI BÜYÜK Bİ İHTİMAL DEDİM
    HEM BEN PHİLİPS SERVİSİNE ÇALIŞIYORUM
    MESLEĞİ BİLMESEM HADİ NEYSE
    AMA OSİLATÖRÜ Bİ BÜTÜN DEVRE OLARAK ALDIM ZATİ

• quote:

quote:

quote:

OSİLATÖR ENTEGRESİNİN VİDEO SÜRÜCÜ ÇIKIŞINDA Bİ PROBLEM OLMASI BÜYÜK Bİ İHTİMAL DEDİM

mademki serviste çalışıyorsun ve bu mesleği biliyorsun arkadaşın yazdığı arızayla osilatör devresinin uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını bilirdin +http://forum.donanimhaber.com/m_2337899/tm.htm yazmış olduğun yazıyıda linke tıklarsan 2, sınıf olduğunu görürsün
    bir sorum daha olacak bu phılıps tv lerde servis kodu nedir?(servisin bunu bilmesi gerek istersen ben sana pm atarım)

• Kardeşler Bende Çok Gördüm Serviste Çalışanları... Genelde Birşey Bilmeselerde İşte Serviste Çalışıom Oluyor. Buradada Var Öyle Dandik Elemanları Yanında Çalıştıran Bir Servis. Adama Soruyor Ehliyetin Var MI ? Var. Gel Abim. Aha Bende Mi ? Serviste Çalışıorum Şimdi. ( İstisnalar Kaideyi Bozmaz. ) Ama bay_x Benim Müzik Setleri - Dijital Kamera - Mp3 Çalar - Her Türlü TV Konusunda Tüm Bilgilerini Benimle Paylaşan İyi Bir Ustadır. Servis Konusunda Tek Destek Aldığım Ustamdır. Ayrıca Bu İşin Piridir. Kısacası A'dan Z'ye Bir Serviscidir. Konuşmalarınıza Dikkat Edin. Forumun Böyle Kişilere İhtiyacı Var. Herkese İyi Çalışmalar...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mademki serviste çalışıyorsun ve bu mesleği biliyorsun arkadaşın yazdığı arızayla osilatör devresinin uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını bilirdin +http://forum.donanimhaber.com/m_2337899/tm.htm yazmış olduğun yazıyıda linke tıklarsan 2, sınıf olduğunu görürsün
    bir sorum daha olacak bu phılıps tv lerde servis kodu nedir?(servisin bunu bilmesi gerek istersen ben sana pm atarım)

KARDEŞİM BANA BU İŞİ ÖĞRETME

062596 İ+

İSTERSEN BAŞKA ŞEYLERDE SÖYLEYEBİLİRİM SANA

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

KARDEŞİM BANA BU İŞİ ÖĞRETME

062596 İ+

İSTERSEN BAŞKA ŞEYLERDE SÖYLEYEBİLİRİM SANA

servisçiliğin nasıl olduğunu ben çokiyi bilirim allah kimseyi servislerin eline düşürmesin

GÜZEL MESLEKTAŞIM BİZ BURADA BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRMEK İÇİN BULUNMUYORUZ.BİZİM AMACIMIZ AZDA OLSA ARKADAŞLARI BİLGİLENDİRMEK.AMA ONA VERECEĞİMİZ EN İYİ CEVAP "O CİHAZI SERVİSİNE GÖTÜRMEK" OLMALI.ÖYLE DEĞİLMİ SENCE.
    HEM BİZ BURADA SOĞUK LEHİMİNİ GEÇ,OSİLATÖRÜ KONTROL ET DEMEKLE ARKADAŞIMIZ KESİN BİR SONUCA ULAŞAMAZ.
    HER HALUKARDA ARKADAŞIMIZIN ONU BİR MESLEKTAŞIMIZA GÖNDERMESİ GEREKİYOR
    ŞU HALİMİZE BAKSANA.BİZ ÇÖZÜMÜ ARAMAKTAN ZİYADE.BİRBİRİMİZLE TARTIŞIYORUZ.ŞU SAYFAYA BAKSANA.BİRBİRİMİZE ALINTI-CEVAP HALİNDE MESAJ ATIYORUZ.
    ARKADAŞIMIZ SORUNU SÖYLEDİĞİ İÇİN UMARIM PİŞMAN OLMUŞTUR.
    AMA SANA YİNEDE HAYIRLI İŞLER.BAŞARILAR MESLEKTAŞIM
    EGE BÖLGESİ MERKEZ PHİLİPS SERVİSİ 33500
    İZMİR-ÇANKAYA 1372.SK NO:17
    Bİ ARA İZMİRE UĞRARSAN YANIMA UĞRADA ÇAYIMI İÇ DİYE ADRESİMİDE VEREYİM DEDİM

• arkadaşlar yaptığınız bence çok yanlış birşey. Buraya mesleği bilende bilmeyende geliyor. Ve onların yani bizlerin tek bir amacı var. Yardımlaşmak.. Gelin görünkü napıyoruz burada.. Ben daha iyi elektronikçiyim, hayır ben daha iyiyim..

Yapmayın böyle şeyler. Bende EML mezunuyum. Bende çok uzun süre servislerde çalıştım. Servisinde servisçininde ne şekillerde çalıştığını gelen arızaların ne şekillerde sonuçlandığını biliyorum.

Burada kritik arızalarda kesin sonuçlar üretemeyiz. Zaten gerçek elektronikçiysek burada asla kesin bir arıza söyleyemeyiz. Daima olasılıklarla ilerleriz..

Sizlerde bilirsiniz, ki mutlaka sizinde başınıza gelmiştir. Bir azıra gelir karşınıza eminsinizdir nerden olduğuna ama sonuçlara bakınca hiç olmayan bir yerdedir arıza..

Elektronikçiler olarak bilgi paylaşımına açık olmalıyız.. Yanlışlarımızı görürsek düzelticez tabi. Ama uygun bir dilde.. Küçük düşürücü veya kınayıcı şekillerde değil..

Kalın sağlıcakla

Saygılarımla

• bu site bir bilgi paylaşım sitesiyse bizde burda bilgi vermekiçin üyeisek bu bilgiyi isteyen herkişiye seve seve sunurım.
    izmire geldiğimde mutlaka sana uğrayacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: NT_TeaM

arkadaşlar yaptığınız bence çok yanlış birşey. Buraya mesleği bilende bilmeyende geliyor. Ve onların yani bizlerin tek bir amacı var. Yardımlaşmak.. Gelin görünkü napıyoruz burada.. Ben daha iyi elektronikçiyim, hayır ben daha iyiyim..

Yapmayın böyle şeyler. Bende EML mezunuyum. Bende çok uzun süre servislerde çalıştım. Servisinde servisçininde ne şekillerde çalıştığını gelen arızaların ne şekillerde sonuçlandığını biliyorum.

Burada kritik arızalarda kesin sonuçlar üretemeyiz. Zaten gerçek elektronikçiysek burada asla kesin bir arıza söyleyemeyiz. Daima olasılıklarla ilerleriz..

Sizlerde bilirsiniz, ki mutlaka sizinde başınıza gelmiştir. Bir azıra gelir karşınıza eminsinizdir nerden olduğuna ama sonuçlara bakınca hiç olmayan bir yerdedir arıza..

Elektronikçiler olarak bilgi paylaşımına açık olmalıyız.. Yanlışlarımızı görürsek düzelticez tabi. Ama uygun bir dilde.. Küçük düşürücü veya kınayıcı şekillerde değil..

Kalın sağlıcakla

Saygılarımla

+1
    GÜZEL YAZMIŞSIN KARDEŞİM
    BİZ MESELEYİ bay_x İLE ÇÖZDÜK ZATEN
    ARAMIZDA PROBLEM YOK

• Problem olmamasına sevindim... 2 yıl kadar bir servis deneyimim oldu ve maalesef servislerin birçoğu çok iyi durumda değildi... aklıbaşında sanatkar artık pek yok... Bu yüzden kalanlar da zaman zaman birbirini idare etmeli diye düşünüyorum. Az olanlar da birbirini kaybetmesin... Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.