Şimdi Ara

55 veya 65 inch 4k tavsiye. İşin içinden çıkamadık :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
9.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun. Çoğu vesteli küçümser ama yerli firma olduğu için puhu tv sinden, tivi bu go ya kadar uygulamalara en çok vestel destek veriyor. Netflix hepsinde var zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoSSgO

Mutlaka paylaşıcam hocam. Konu linkini de buradan sizinle paylaşıcam.
    Nasıl hocam memnun musunuz tv den.

• system electronıc kullanıcısına yanıt
    TV den memnunum iki gündür evde değilim. Dönünce birkaç gün içinde daha detaylı bir izlenim yazıcam. Renkler gayet iyi, siyahlar tatminkar. Işık sızmaları hafif var alt koşelerden ancak kardeşimin evindeki Lg TV den daha az. Ses kalitesi orta direk, kötü kesinlikle değil.Ses gücü bir TV ye göre fazlaca. Menü yavaş akıllı özelliği yerine mi box s kullanıyorum. Kontrast renkler falan gayet iyi hatta ust seviye markalara yakın seviyede.4k ve 1080p görüntü kalitesi iyi ancak 720p ve altı için Samsung ve sony nin upscale yetenekleriyle kıyaslanamaz. Panel inceliği ve tasarım 10 üzerinden 10. Çoğu ust düzey markalardan daha yakışıklı. Alınır mı? Bence 65 ekranda 6300 TL fiyatla iyi bir seçenek, Ama bütçeye bence en azından bir mi box yada bir başka TV box eklemek gerekir. Akıllı falan değil bu TV :)

Daha detaylı kapsamlı ve gorseli bir kullanıcı deneyimi birkaç güne yazıcam. Bu TV piyasada yeni olduğu için henüz insanların okuyabilecekleri bir kullanıcı yorumu yok çünki.

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Hayırlı olsun. Çoğu vesteli küçümser ama yerli firma olduğu için puhu tv sinden, tivi bu go ya kadar uygulamalara en çok vestel destek veriyor. Netflix hepsinde var zaten.
    Teşekkür ederim. Aslında kucumsenecek Bir TV değil. Parasının hakkını verse de eksikleri mevcut. Ama 65 inch en yakın kaliteli TV sony xf8096 Ips panel ki 7800 TL bir de Samsung ru7400 var 7500 civarına bulunuyor. Samsung va panel fakat DTS ses formatıyla işim olmaz ve altyazılı film izlemem derseniz ancak alınabilir Bir seçenek oluyor. Ben TV box ile birlikte yaklaşık 6800 TL fiyat ve tek başına IPS panel sony xf8096 da kaldım(7800 TL) Sony nin sd gibi kalitesiz yayınları işleme yeteneğinin yanında iyi bir va panel seçeneği ile gelen orta karar bir marka seçenekleri arasından bunu seçtim. Nasılsa int siparişi beğenmezsem iade ederim diyordum ki sanırım gitmeyecek.Standart aldığımız yayinlardaki kalitede vasatın ustu kalsa da geri kalan birçok şeyde akıllı özellikleri hariç beni oldukça tatmin etti. Yüksek çözünürlüklü TV ye Samsung amblemi yapıştırsam kimse bu TV Vestel demez. İyi is çıkarmışlar. Aksine vay be Samsunga bak renkler ne kadar güzel derler. Zaten TV Samsung panel kullanıyor. Parasına göre hakkını veren bir TV.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoSSgO

TV den memnunum iki gündür evde değilim. Dönünce birkaç gün içinde daha detaylı bir izlenim yazıcam. Renkler gayet iyi, siyahlar tatminkar. Işık sızmaları hafif var alt koşelerden ancak kardeşimin evindeki Lg TV den daha az. Ses kalitesi orta direk, kötü kesinlikle değil.Ses gücü bir TV ye göre fazlaca. Menü yavaş akıllı özelliği yerine mi box s kullanıyorum. Kontrast renkler falan gayet iyi hatta ust seviye markalara yakın seviyede.4k ve 1080p görüntü kalitesi iyi ancak 720p ve altı için Samsung ve sony nin upscale yetenekleriyle kıyaslanamaz. Panel inceliği ve tasarım 10 üzerinden 10. Çoğu ust düzey markalardan daha yakışıklı. Alınır mı? Bence 65 ekranda 6300 TL fiyatla iyi bir seçenek, Ama bütçeye bence en azından bir mi box yada bir başka TV box eklemek gerekir. Akıllı falan değil bu TV :)

Daha detaylı kapsamlı ve gorseli bir kullanıcı deneyimi birkaç güne yazıcam. Bu TV piyasada yeni olduğu için henüz insanların okuyabilecekleri bir kullanıcı yorumu yok çünki.
    Teşekkür ederim hocam, dediğiniz gibi, tv nin varlığından haberdar değil kimse, işin ilginç yanı kendi mağazalarında da yok, gidip baksam canlı canlı. Sizin incelemeniz çoğu kişi için referans olacak.

• Tv yi tehşir de buldum, kasa gerçekten şık fakat oynatılan demo, ekranda takıla takıla oynuyordu, acaba mağazada ki bağlı olan kaynak ile ilgili bir sorun mu bilemedim.

• 55 veya 65 inch 4k tavsiye. İşin içinden çıkamadık :)

• Muhtemelen medya ile alakalıdır. Ama bence zaten tenin yanında başka bir cihaz kullanmak mantıklı. TV box üzerinden oynatmak daha mantıklı. TV nin kendi sistemi bana yavaş geldi.

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Kardes merhaba. Bu 65ud9000 in arka tarafinin bi fotografini yollama imkanin var mi? Tv yi duvara astirdik usb takilan yeri goremedigimden flash diski takamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cagriparlakalin

Kardes merhaba. Bu 65ud9000 in arka tarafinin bi fotografini yollama imkanin var mi? Tv yi duvara astirdik usb takilan yeri goremedigimden flash diski takamiyorum
    Merhaba. Ud9000 ile 9860 farklı TV ler hocam.Arkalari da farklıdır. Ama benyinede sabah bir foto çekip yollayayım.

• Yanlış bir tercih yapmışsınız ama hayırlı olsun yinede ne diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Yanlış bir tercih yapmışsınız ama hayırlı olsun yinede ne diyelim.
    Neden yanlış bir seçim hocam. Fiyat alınabilir seviyede değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Neden yanlış bir seçim hocam. Fiyat alınabilir seviyede değil mi

Alıntıları Göster
    Siz memnunsanız gerisi teferruat. Sadece arada kaldığınız Sony ile bu tv arasında her yönden dağ, tepe uçurum fark var. Ben olsam 55" ini alırdım bunu alacağıma. 7.000 TL para vermişsiniz medya oynatıcı ile, az bir para değil. TV uzun yıllar kullanılmak için alınan bir ürün, atsan atılmaz, satsan satılmaz birşey. Dolayısıyla benim mantığıma göre 3.000 TL daha fark verir, 10.000 bareminde 65XF9005 e yönelirdim ben olsam yada dediğim gibi almak zorundaysamda 55XF9005 alırdım bütçe sebebiyle. 65XF9005'in Samsung daki muadili Samsung'da Q70 serisidir ki fiyatı 14-15 bin TL seviyesinde.

Bu tip bir tv deneyimlemeden Vestel vs. kullanırsanız iyi gelir ama bu tip üst seviye bir panel kullanırsanız hiçbirşekilde tatmin etmez sizi diğer tv ler.

• quote:

Siz memnunsanız gerisi teferruat. Sadece arada kaldığınız Sony ile bu tv arasında her yönden dağ, tepe uçurum fark var. Ben olsam 55" ini alırdım bunu alacağıma. 7.000 TL para vermişsiniz medya oynatıcı ile, az bir para değil. TV uzun yıllar kullanılmak için alınan bir ürün, atsan atılmaz, satsan satılmaz birşey. Dolayısıyla benim mantığıma göre 3.000 TL daha fark verir, 10.000 bareminde 65XF9005 e yönelirdim ben olsam yada dediğim gibi almak zorundaysamda 55XF9005 alırdım bütçe sebebiyle. 65XF9005'in Samsung daki muadili Samsung'da Q70 serisidir ki fiyatı 14-15 bin TL seviyesinde.

Bu tip bir tv deneyimlemeden Vestel vs. kullanırsanız iyi gelir ama bu tip üst seviye bir panel kullanırsanız hiçbirşekilde tatmin etmez sizi diğer tv ler.

Alıntıları Göster
    Açıklama için teşekkür ederim. Vesteli alan ben değilim, konu sahibi arkadaş. Bende 65 inç tv alacağım, ama illaki 65 inç olsun istiyorum, dediğiniz gibi, atsan atılmaz satsan satılmaz, 55 inç alıp da sonradan pişman olmak da istemiyorum. Bu Sony 65xf9005 i önermeyen, tavsiye etmeyen yok, şuan güncel fiyatı 10 bin tl civarı, aradaki fiyat farkı da az değil, bakalım araştırmaya devam.

Vestel 65ud9860 kasa olarak çok şık, fiyat da iyi fakat paneli çok kullanan olmadığı için hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum yok, inceleme yok. Gerçi panel özellikleri, teknik veriler az çok panel hakkında bilgi veriyor ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Açıklama için teşekkür ederim. Vesteli alan ben değilim, konu sahibi arkadaş. Bende 65 inç tv alacağım, ama illaki 65 inç olsun istiyorum, dediğiniz gibi, atsan atılmaz satsan satılmaz, 55 inç alıp da sonradan pişman olmak da istemiyorum. Bu Sony 65xf9005 i önermeyen, tavsiye etmeyen yok, şuan güncel fiyatı 10 bin tl civarı, aradaki fiyat farkı da az değil, bakalım araştırmaya devam.

Vestel 65ud9860 kasa olarak çok şık, fiyat da iyi fakat paneli çok kullanan olmadığı için hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum yok, inceleme yok. Gerçi panel özellikleri, teknik veriler az çok panel hakkında bilgi veriyor ama.

Alıntıları Göster
    Hocam kasaya, yada ne bileyim ışıklarına hatta smart özelliklerine bile bakarak tv alınmaz, alınmamalı. TV için tek önemli kriter paneldir. Paneli iyi bir tv niz varsa, hiç smart olmasa bile bir mediaplayer ile işi çözersiniz.

Herkes XF9005 i tavsiye ediyor zira bu fiyat aralığında aslında Samsung'a göre ciddi daha uygun fiyatlı bir alternatif. Direct Led, Full Array Local Dimming, 100 hz, Va+10 bit panel gibi Led için çok önemli özellikleri var. Akşam film izlerken farkı anlarsınız. Buna ek olarak Android le geliyor ve her türlü uygulama desteği mevcut. Yani 7 bin TL Vestel aslında ucuz değil, pahalı. 10 bin TL bu Sony ucuz aslen. O Vestel tv 10 bit bile değil. Barındırdığı özelliğe göre değerlendirilmeli fiyat.

• quote:

Hocam kasaya, yada ne bileyim ışıklarına hatta smart özelliklerine bile bakarak tv alınmaz, alınmamalı. TV için tek önemli kriter paneldir. Paneli iyi bir tv niz varsa, hiç smart olmasa bile bir mediaplayer ile işi çözersiniz.

Herkes XF9005 i tavsiye ediyor zira bu fiyat aralığında aslında Samsung'a göre ciddi daha uygun fiyatlı bir alternatif. Direct Led, Full Array Local Dimming, 100 hz, Va+10 bit panel gibi Led için çok önemli özellikleri var. Akşam film izlerken farkı anlarsınız. Buna ek olarak Android le geliyor ve her türlü uygulama desteği mevcut. Yani 7 bin TL Vestel aslında ucuz değil, pahalı. 10 bin TL bu Sony ucuz aslen. O Vestel tv 10 bit bile değil. Barındırdığı özelliğe göre değerlendirilmeli fiyat.

Alıntıları Göster
    Hocam el birliğiyle bana Sony 65xf9005 aldıracaksınız
    Biraz daha para biriktireyim ben de Sony mi alayım bilemedim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam android işletim sistemi için çok hantal, 2-3 yıl sonra birçok uygulamayı desteklemiyor yada açmıyor diyorlar

• Hantal olduğu konusu doğru galiba. Kanal geçişlerinin yavaş olduğunu görmüştüm bi youtube videosunda. Sürekli zap yapan biri değilsen çok sorun olmaz gibi geliyor bana. Bunun dışında tv nin olumsuz bi tarafını göremedim. Ben de 55'' olanını almayı düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

Hocam android işletim sistemi için çok hantal, 2-3 yıl sonra birçok uygulamayı desteklemiyor yada açmıyor diyorlar

Alıntıları Göster
    Android işletim sistemi LG nin yada Samsung'un tv deki işletim sistemleri gibi kesin olarak değil, bu doğru. Onlara göre daha hantal, o da doğru ama iş görüyor mu? Kesinlikle görüyor. Netflix, puhu tv, blu tv, youtube, Kodi vs. ne ararsanız var ve sorunsuz çalışıyor. Arayıpta bulamadığım tek şey Digiturk Play oldu. 2-3 yıl sonra uygulamayı desteklemiyor tabiri asparagas. Bende XE9005 serisi var, 2017 üretim. XF nin bir önceki nesli yani. Her uygulama sorunsuzca çalışıyor.

• Hayırlı olsun
    Ben de vestel 65od9900 modelini merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 23 Eylül 2019; 22:43:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.