acer 5520g notebookum var.bugun sabah pcyı acarken acer yazan ekran geldıgınde bıraz fazla bekledı cdroomu gormedı dıe dusundum f2 ye basarak bios a girdim sonra biostayken cdroomu acma dusgmesıne bastım acıldı sonra ekran gıttı.tekrar pcyı acmak ıstedıgımde basıyorum power tusuna fanı calısıo makınanın 3 sn ıcınde fan duruo ekran gelmıo power ısıgı yanıp sonuyor.bayagı bı actım kapattım olmadı biraz bekledım sonra denedım acıldı makına tekrar kapattım tekrar acmayı denedıgımde makına acılmadı aynı sekılde power ısıgı yanıp sonuyo acaba ne oldu makınaya bırısı yardım etsın lutfenn :S
ayrıca cd roomdan tık tık dıe ses gelıyo cd okuomus gıbı bı ses cd roomunda ısıgı yanıp sonuyor
aynı sorun bende de var.anakartta kuzey köprüsü diye bi yerde parça yanmış dediler bana..hadi geçmiş olsun kardeş
aynen. birisi yardım ederse sevinirim..
Arkadaşım aynı problem bugün bende de çıktı. 5520G internette dolaşıyorken birden dondu. Kapatınca bir daha açılmadı. Başka bir makineyle internete baktım. Bu problemi Asus ve Acer da yaşayan çok. Birisi çare olarak şöyle yazmış. Güç kablosunu ve pilini çıkar sonra güç düğmesine 20 saniye basılı tut, güç kablosunu ve pilini takıp başlat. Bazıları bu şekilde çalıştırmış. Ben de çalışmadı. Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Makineyi darmadağın ettim bios pilini resetlemek için. Söktüm taktım yok. Bu Acer ın yıllarca ürettiği her laptop un sol menteşesi aldıktan 1 sene sonra sertleşip ekran çerçevesini kırıp dağıtırdı. Servise götürüp tamir ettirmek istediğinde 140 usd yi kitlerlerdi adama. Yıllarca bu bir sürü farklı modelinde aynı problemi gördüm. Hatta bir keresinde bir dostum laptop almak için bana danıştı. Bu hıyar Acer ın o sırada yeni çıkardığı bir model her zamanki gibi albenili ve diğer markalardan 100 usd kadar ucuzdu. Ucuz istediği için bunu alabilirsin ama 1 sene sonra sol menteşe problem çıkarabilir, dikkatli kullan ekranı fazla açıp kapama dedim. Peki deyip aldı. Tam bir sene sonra da arayıp aynen dediğin gibi oldu ne yapacağız diye sordu. Lanet olası Acer 100 usd ucuza verip fazlasıyla parça ve servis ücretiyle karı yerine koyardı. Şimdi menteşe işini bıraktılar, artık dandik anakart koyma işine girdiler demekki. Bu sefer kar marjı daha yüksek. Çünkü 200 usd den aşağı anakartı vermiyorlar. Lanet olasıca tayvanlı herifler börtü böcek yemekten düzgün birşey yapmayı beceremezler zaten. Bir daha Acer alırsam ne olayım. Bedava verseler kullanmayacağım artık. İşimizden gücümüzden olduğumuza değmiyor...
Şu rezilliğe bakın ya... Aynı günler içinde birçok kullanıcıda aynı problem. Her acer topiğinde bu problem var artık. Sanki şerefsiz Acer bios ları programlamış herkesinki aynı zamanda bozulsun servise gelsinler kitleyelim yüzlerce doları diye... Bu Acer a o kadar kızgınımki artık bu mesajı ve yıllardır Acer larda karşılaştığım pislikleri artık her bilgisayar forumuna yapıştırıp intikam almak istiyorum. Hatta şu anda bir de web sitesi açmayı düşünüyorum.www.rezilacer.com bu rezil aletlerini yazarız da millet görür bizim durumumuza düşmemek için almaz hiç olmazsa. Bu firmayı sanayi bakanlığı gibi bir yere şikayet edip Türkiye de satılmasını da yasaklatmak lazım hatta. Milli servet heba oluyor. 2 sene bile ömrü olmayan dandik Acer lara milyonlarca dolar veriliyor bu ülkede. Yazık...
Bizdede Acer Aspire 9302AWSMI, açılmama sorunu 1.de garantiden anakart değiştirmişler. Aradan iki-ya da üç ay geçti geçmedi ki, yine aynı açılmama sorunu... Bilgisayarcının dediğine göre ekran kartı yanmış, anakart değişmesi gerekiyormuş, masraf 500-600 TL laptop'un yarı parası... Yaptırsaaan dünya para, yaptırmasaaan iki senede 1300 TL'yi gelde çöpe at.