< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
555 gün boyunca karısı Büşra Meral Laleci’nin mezarını arayan ekşi sözlük yazarı (2. sayfa)
-
-
Aslında problem senin başka insanlara nasıl davranacağını öğretmeye çalışmanda başlıyor. Sen yaparken iyi de başkası sana yaparken mi kötü oldu? Neyse, hayat öğretir sana nasıl davranılmasını gerektiğini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu toplumsal bir histeri meselesi kisisel bir saldırı degil aynı sey degil.. Sen ise kisisel saldırıya ve ahlak sovalyeligine meraklısın..
Doğal afet olmus, insanlar ölmüs, salgın hastalıklar yayılmasın diye, apar topar birilerini defnetmisler, öyle bir hengamede, cesetlerden bazıları kaybolmus, sonra adamın biri cıkmıs, 550 gündür karımı bulamıyorum demis yetkili yerlere sikayet etmis ve ilgili yerler sorunu cözmeye de calısmıslar ancak surası oldukca komik, sanki sikayetvar'a sikayet ediyor gibi, karımın mezarı rezaleti diye internette gündem olusturmus..
Bunun üzerine yine millet tetiklenmis luzumsuz islerle ugrasıyorlar yine..
Kendinize is bulun ülke bu yüzden gelismiyor.. Bos beles muhabbetle ülke ileriye gitmez böyle antin kuntin islere harcanan zaman bilim ve teknolojiye, sanat eserleri falan üretmeye harcansa ülke saha kalkardı vesselam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 13:37:43 > -
Depremde Malatya'daydım, ilk depremde Halam ve kuzenim göçük altında kalmıştı. Enkazdan çıkarmaya çalışırken, 2. ve 3. depremler de oldu. Biz zaten kendi imkanlarımız ile çıkarmaya çalışıyorduk. Yetkili kimse yoktu. O depremlerden sonra 2 bina daha yıkıldı aynı alanda. 3. gün halama, 5. gün de kuzenime ulaştık. Tabi soğuktan donmuşlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wally-West -- 16 Ağustos 2024; 13:55:3 > -
Vay be bu yüzden ülke gelişmiyormuş, neler duyacağız daha. Bir insanın fikirleri ne kadar boş ise o kadar alakasız yerlere referans vererek çöp fikirlerini desteklemeye çalışır.
Afetlerde ölenlerin kimliklendirmesi devletin sorumluluğundadır. Burada gördüğümüz örnekte devletin işini doğru yapamaması ve bir insanın u sebepten oluşan mağduriyeti var. Şimdi sana göre devletin işini düzgün yapamamasında bir sakınca yok ama işini düzgün yapmayanlardan şikayetçi olmak gelişmişliğin önünde bir engel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 16 Ağustos 2024; 14:4:8 >
Evet yine klasik iktidar suclama seysi hıı anladım ben de akp'liyim zaten falan..
-
Bazı enkazlardan aynı günde 40-50 cenaze çıkmıştır. Ortalık zaten toz toprak, büyük karmaşa. Hastaneler mahşer yeri gibi.
İlk günler resmi görevliler dahil herkesin psikolojisi inanılmaz bozuktur. Kimsenin çok birşey hatırlama şansı yok, sağlıklı bile düşünmek zor o ağır koşullarda.
Kayıt vs ne kadar yapıldı. Kayıt olsa bile cenazeler battaniyelere sarılı, o kayıtlardan ne kadar veri çıkarılır, ne anlaşılır bilemiyorum.
Enkazdan canlı çıkıp (muhtemelen hastanede ölen) bazı vatandaşların bile cenazeleri bulunamadı.
Motosikletin arkasına cenazeyi atıp bu benim yakınım deyip gidip köyüne gömenler var. Kayıt kuyut yok.
Kim ne hatalar yaptı Allah bilir.
-
Başın sağ olsun.
Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın.
-
Acıların en zorlarından biri. Herkes bir yakınını, sevdiğini kaybetmiştir, kaybedecek zaten. Lakin düşünün çok sevdiğiniz insanı kollarınızın arasında kıpırdayamadığınız bir alanda saatler süren acı dolu bir süreçte kaybediyorsunuz. Zor, çok zor. İnsanda travma bırakır.
Ben şahsi olarak mezarlıkları manasız bulurum. Orada kimse yok biliyorum. Mezarlar ölüler için değil, arkada kalanlar için sonuçta. Ama böyle bir olay sonrası nasıl hissederdim bilmiyorum. İnsan her an imtihan içinde ve ne şartlarda olacağını bilemiyoruz.
Allah sabır versin. Umarım aradığını bir an önce bulur.
-
Başınız sağ olsun hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam şu anda eşinin cenazesinin nerede olduğunu bilmeyen bir insan var karşımızda. Gidip dua edebileceği, başında oturup saatlerce ağlayabileceği veya kendisini eşine yakın hissedebileceği bir mezar yok. Mezar diyip geçmeyin.
Böyle bir olay başıma gelmedi ama bu arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum. Şu anda eşinin cenazesinin sahipsiz bir şekilde bir yerlerde olduğunu bilse de kendisi buna ulaşamadığından, cenazenin sahipsiz gibi bilinmeyen bir yerde olmasından, o çaresizliği ve yokluğu iliklerine kadar yaşıyordur.
Allah yardımcısı olsun. Zaten o ölüm anında-önünde-sonrasında vs. insan kafayı yer, çok çok çok zor bir süreç.
-
Başınız sağolsun
İbret olsun diye yazıyorum, umarım kimsenin başına gelmez.
Bir yakınımız trafik kazası geçirip hayatını kaybetti.
Savcı otopsi istedi ve yanımıza 1 polis verip otopsiye gönderdi.
Ot bitti cenazeyi aldık araca koyduk.
20 km yol yaptık, telefon çaldı, arayan savcı.
Hemen geri dönün; bize nedenini söylemiyorlar.
Biz herhalde eksik evrak işidir sandık
Tekrar aradık cenaze gitsin evrak için bir kişi gönderelim dedik, yok illa geleceksiniz.
Döndürdük arabaları konvoy halinde.
Gelir gelmez hemen cenazeyi indirdiler, biz herhalde ot yi yapan dr eksik işlem yaptı sanıyoruz.
Peşine araca farklı bir cenaze tabu yüklediklerini görünce bizim jeton düştü.
Meğer cenazeleri karıştırmışlar.
Düşünün biz alıp, tabutla son defin için hazırlanacağı yere bırakacaktık.
Orada kefen ve defin olacaktı, az kalsın başkasının cenazesini defin edecektik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuyu öne çıkartalım.
Konu NTV ve Star TV’ye taşınmış.
Her şeyde olduğu gibi bu konuda çabucak unutuldu.
Benim kendisine verdiğim yanıtı silen yönetimi buradan tebrik etmek istiyorum. Bu avelin mesajı orada hala karşımızda dururken bizim ona verdiğimiz üslubu düzgün yanıt siliniyor. Yapacağınız işi diyerek sövmek geliyor içimden.
-
Ben unutmadım hocam. Elimden geldiğince bu arkadaşa destek olmaya çalışıyorum ama bu forumda bu konunun gündem yaratmaması normal. Burada iktidara sallıyorsan, belli bir markayı övüyorsan ve bir futbol takımı taraftarı isen işini her türlü yürütürsün. Maalesef forum bu hale geldi. Üzücü ama durum bu.
Ben arkadaşı Instagram üzerinden hikayeme ekleyerek, gönderilerine yorum vs. yaparak desteklemeye çalışıyorum. Şu anda Müge Anlı'ya çıkarak eşinin ailesini bulmaya çalışacak. Takibe devam, mezar bulunana kadar...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X