Şimdi Ara

555 gün boyunca karısı Büşra Meral Laleci’nin mezarını arayan ekşi sözlük yazarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ”6 şubat depremlerinde, henüz 7 aylık evli olduğum eşim meral ile hatay/antakyadaki evimizin enkazı altında kaldık. binamız henüz 4 yıllıktı ve depremin ilk saniyelerinde yerle bir oldu. binanın yıkılacağını anladığım an meralin üzerine kapaklandım ve birbirimize sarılır bir halde, büyük bir keyifle kurduğumuz evimizin betonlarının altında bulduk. sıkışmıştık ve küçük bir yaşam üçgeni oluşmuştu. ikimiz de yaşadığımızdan emin olduktan sonra yardım istemeye başladık. yardımın gelmeyeceğini anladığımızdaysa vedalaştık. muhtemelen iç kanamadan (ateşi çok yüksekti, sürekli midesinin bulandığını söylüyordu ve bir süre sonra sayıklayarak bilincini yitirdi.) 4 saat kadar sonra meral kollarımda son nefesini verdi. son nefesini verdikten 8 saat sonra da depremin 12. saatinde enkazdan yaralı olarak çıkartıldım.
    ben çıkartıldıktan sonra izmirden gelen bir arama kurtarma ekibi tarafından eşimin cansız bedeni çıkartılıyor ve üst komşumuz tarafından teşhis edilip ambulansa veriliyor.
    o günün üzerinden tam 555 gün geçti. ve halen karımın mezarını bulamadım.

dna testi alınmadan, parmak izi alınmadan ve fotoğraf çekilmeden defin işleminin yapılmadığını söyleyen savcılık, bir türlü meralin gömüldüğü yeri bulamadı.
    depremden sonra eşimin evlatlık olduğunu öğrendim. evlat alan ailesi tarafından bile bile ve oldukça geç verilen bir dna örneği ile öğrendiğimiz bu durum sonrasında, meralin saçı çok fazla döküldüğü ve biz de depremden henüz 7-8 saat önce yolculuktan gelmişken, arabada saç örneği kalabileceğini düşündük. elimize bir koli bandı alıp koli bandına yapışan saç örneklerini savcılığa teslim ettik. yapılan analiz sonucunda herhangi bir eşleşme sağlanmadı. örneğin merale ait olduğunun teyit edilmesi için bizden farklı bir örnek bulmamız istendi(her yer yıkılmışken nasıl bulacağız?)
    evlatlık alan aile, henüz meral 14 yaşındayken saçlarını kestirmiş ve bir fotoğraf albümünün arasına koymuş. ailesinin de evi yıkıldı. ve bu durum üzerine babası kendi imkanlarıyla fotoğraf albümüne ulaşıp saç örneklerini tekrar savcılığa teslim etti. artık arabadan çıkan saç örnekleri ile 14 yaşındaki saç örnekleri uyuşursa dna testi alınmadan gömüldüğünü varsayıp fethi kabir için başvuru yapacaktık.
    fakat, ne yazık ki; savcılık kanalına teslim edilen bu örnek kaybedildi. bir pençe saç, merali bulmak için son umudumuz kaybedildi.
    meralin evlat edinim süreçlerinde çok ciddi usulsüzlükler var. bu usulsüzlükler yüzünden meralin hiç bir geçmişine ulaşamıyoruz. çocuk esirgeme kurumunda herhangi bir kayıt yok. nüfus kayıtlarında bir hane ve cilt numarası var fakat defalarca savcılığa belirtmemiz ve cimere başvurmamıza rağmen bilgiyi benimle paylaşmıyorlar. bunun dışında hiç bir şey yok. ne bir tc, ne bir isim. hiç bir şey.

meralin gerçek anne babası kim bilmiyorum. belki hayattalar belki değiller. meral halen kayıtlarda sağ gözüküyor. savcılık ve idare 555 gündür kayda değer hiç bir şey yapmadı. siyasilerin kapısına dayandım seçim öncesi, kimi oralı bile olmadı; kimi de merak etme yardımcı olacağız deyip ortadan kayboldu.

eğer anne babasını bulursam dna örneği alabilir belki de meralin mezarını bulabilirim. bunun için avazım çıktığı kadar bağırmaya karar verdim.

meral, henüz daha göbek bağı üzerindeyken bu hayat denilen şeyle mücadele etmeye başladı. evlat edinildiği aile, belki de onun en büyük şansıydı. her ne kadar gözümün içine baka baka sırf biraz daha zaman kazanabilmek için dna testi verseler de merale çok iyi bakımverenlik yaptıklarını gözümle gördüm. meralin bu durumu bildiği ve konuşmamayı tercih ettiği söyleniyor. zannediyorum ki, o aileye olan sevgisinden dolayı gerçekleri öğrenemeden gözlerini yumdu. tüm bunlara rağmen,en azından bir mezarı olmasını inanın bana en çok meral hak ediyor.

elimizdeki bilgiler; mart 1993 iskenderun demir çelik fabrikasının camisine henüz göbek bağı üzerindeyken bırakıldığı. zaten nüfus kayıdındaki hane ve cilt numarasının siteler mahallesinden geldiği yazıyor. o yüzden bu bilginin doğruluğuna güveniyorum.
    aileye yakın kişilerden biri gerçek anne babasının almanyada olabileceğini söylemişti. teyite muhtaç bilgi.
    bunların dışında hiç bir şey yok elimde. bir de çocukluk fotoğrafını paylaşabilirim. belki annesi ya da babası o şekilde tanır diye.

o dönemde o camide görev yapan müezzine ulaştık bir aracı sayesinde. pazar günü görüşeceklerini söylemişti ama henüz ondan da bir haber çıkmadı. bekliyorum. belki ordan bir ipucu çıkar...

enkaz altındayken duymadınız, bari şimdi duyun sesimizi...
    meralin mezarını bulmama yardım edin.

edit 1 : bir yazar sosyal medyadan hesap açmanın yararlı olabileceğinden bahsetti.
    instagram - @meralinmezariniariyorum

burdan da sesimi duyurmaya çalışacağım

edit 2 : adres; odabaşı mh. atatürk 10 caddesi, no 53 hasan turunç apartmanı. eski macrocenterin hemen yanı, defne çerçevenin üstü.

edit 3 : twitter - x @meralnerede

edit 4 : meralin ailesine olan sevgisine saygımdan aileye nefretim ne kadar büyük olsa da zan altında bırakacak şeyler yazmaktan kaçınmıştım fakat girilen entryler sonrasında açıklama yapma gereği duydum. babasının instagram hesabında önce bir mezardan paylaşım yapıyor "kendi ellerimle buldum, tırnağımla kazıdım" diye. sonrasında da beni ve ailemi zan altında bırakacak babamın taziye mesajını paylaşarak bizi hedef gösteriyor. üstelik bununla ilgili suç duyurusunda da bulundu. meralin eşi olarak şüpheli sıfatıyla gidip ifade verdim. çelişkili ifadeler mevcut.

edit 5 : yerel ve ulusal haber kanallarından ulaşmaya başladılar. beklediğimden çok fazla destek geliyor. destek veren herkese minnettarım...”

-Ekşi Sözlük’ten alıntıdır.-

Edit: kaybedilen saç örneği
    555 gün boyunca karısı Büşra Meral Laleci’nin mezarını arayan ekşi sözlük yazarı

Edit 2: saç örneklerinin teslim edildiğine dair evrak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 15 Ağustos 2024; 11:51:20 >

• Çok üzücü .Muhtemelen herkesi rastgele gömdüler.

• Büyük rezalet gerçekten, tanrı yardımcısı olsun.
  • koçari K kullanıcısına yanıt

Gömülmemiş bile olabilir...

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    Amin
  • Sacı alsın bir yere defnetsin is görür.. Millet kendini yaktırıp küllerini sactırıyor.. Hatıralar önemli.. Böyle antin kuntin meselelerle interneti cöplüge cevirdiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 11:0:58 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ya adam akıllı konuşun, ya da susun!

Bu tarz hayati meselelerde böyle konuşmaya hakkınız yok sizin!
  • Hala bu insan müsvettesini bloklamayanlara üzülüyorum. İnternette adam yerine konulup cevap aldıkça seviniyor buralarda trollük yaparak.

• Allah yardımcısı olsun. Muhtemelen hiçbir zaman bulamayacak. Hayatına devam etmesi gerekiyor.

En azından öldüğünü biliyor eşinin.

-------------

Aynı depremde kaybolan 300'e yakın kayıp insan var. Yine bunların büyük kısmı hiçbir zaman bulunamayacak.

Birçoğunun bedeni muhtemelen molozların arasında kayboldu gitti.

Onların durumu daha acı.

• Yaşadıkları zor çok zor Allah yardımcısı olsun.
    Komşusu teşhis edebildiğine göre, teşhis edilebilecek durumda olduğunu var sayarsak.
    gelen ambulas ekibi aracında kamera olmalı, bazı araçlarda içeridede oluyormuş.
    Yanlış bilmiyorsam, bu kayıtlar saklanıyor.

Bu sayede nereye gittiğinin tespiti ve gidilen yerdeki defin öncesi çalışan personel tespit edilebilir.

O ekibe fotoğraflarını gösterirse bir umut tanıyan çıkabilir.
    Yada tutulmuşsa kayıt ( isimsiz ) kaç nolu araca defin için o gün çıktığı.
    Önemli olan ambulansın ilk nereye gittiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 16 Ağustos 2024; 12:12:1 >
  • Vurup çenesini kırasım geliyor bazılarının.
  • baranel B kullanıcısına yanıt

Zaten sıkıntılardan biri bu. Komşu tespiti dayı amca hala tespiti vs.

Yanlış tespit edilen hatta yanlış gömülen cenazeler var.

Bazıları bu yüzden cenazesini bulamıyor.

Belki cenazesi başka isimle gömülmüş. Gömen ailede kendi cenazesi sanıyor. İzni olmadan mezarda açılamaz.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Nasıl davranacagımı senden mi öğrenecegim yeğenim

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

olabilir.

ambulans şöförü hatırlamaya bilir lakin kayıtlar nereye gittiğini doğrular.

define hazırlayan ekip, muhtemelen son resim çeken ekip olabilir.

o ekibin çektiği tarih aralığındaki resimler, yanlışlığı düzeltebilir bir umut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 16 Ağustos 2024; 12:56:59 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.