555 entegresi ile 60 sn pulsi olan bir çıkış elde etmek istiyorum bunun için r ve c değerleri ne olmalı uygulamada başarılı olamadım bu değerleri sizin vereceğiniz bir örnek devrede olabilir bekliyorum.T=60sn
google da 555 calculations yaz istediğini bulursun. burada dilenerek hem kendi vaktini boş harcamaya hem de, bizim vaktimizi çalmaya hakkın yok
katılıyorum...
Acil ise datasheet ini indirip hesaplarsan , daha çabuk sonuca ulaşabilirsin. Aksi takdirde beklenilebilir.
Armut piş ağzıma düşçülere verilen bu cevaplara bayıldım
madem cevap vermiceksiniz nie cvp yaziyorsunuz ki bilmislerden hic hoslanmam...
sorun cevap yazmak değil ama internetten az bir uğraş ile bulabileceğin bir şeyi soruyorsunda onda yani hazıra konmak istiyorsun
Selamlar... LM555 dedim google da ve tam 7120 sonuç çıktı. daha ne555 de demedim. 555 devrelerinin hemen hemen hepsinde de T=1.1 x R x C formülü veriliyor. Bunu da çarpamıyorsak , 1MOhmluk bir trimpot ile 100uF kondansatörü kullanarak da çözüme ulaşamazmıyız acaba... Zaten bu devre tek şekilde uygulanabiliyor bildiğim kadarı ile. Başka bir şeması olduğunu duymadım... Yani arkadaşım olayın özü bu. Ayrıca arkadaşımız acele cevap aradığı bir sorununu 2 gündür sorgulamamış gibi görünüyor... Saygılarımla...
Atasözü sanırım şöyle idi : Balık ile karnını doyurmaktansa , balık tutmayı öğret...
arkadaşımız acele cevap aradığı bir sorununu 2 gündür sorgulamamış gibi görünüyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme