Şimdi Ara

PC Ses çıkışlarını 5.1 e çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim 5.1 ses sistemim var ve bu ses sisteminin arkasında FL, FR, RR, RL, SW gibi giriş ve çıkışlarım mevcut, bunda sorun yok. Ancak, laptop kullanıyorum. Laptop'tan bu belirttiğim çıkışları almak için diğer çıkış aygıtlarından yararlanmak istiyorum ama hangi programla yapacağımı bilmiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, mesela laptop'un kendi aux çıkışından Front Left ve Front Right'ı alacağım, monitörün arkasındaki aux ses çıkışından Rear Right ve Rear Left çıkışını ve en son kulaklığımın dongle ından da Center ve Subwoofer çıkışını almak istiyorum. Böyle bir şeyin yapılabileceğini düşünüyorum. VoiceMeeter Banana'yı denemeye çalıştım ancak tam olarak anlamadım. Bununla ilgili önerebileceğiniz farklı programlar vs. var mı?

PC Ses çıkışlarını 5.1 e çevirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryannight -- 6 Şubat 2025; 22:15:47 >

• ses kartı almanız lazım laptopların ses entegreleri işinizi görmez usb ses kartı alabilirsiniz.

• 5.1 veya 7.1 ses cikisi olan harici usb ses kartlarina bakmaniz gerekiyor.

• USB Ses kartı ile yapabileceğimi biliyorum ancak maliyet olmadan program ile yapılabileceğini düşünüyorum. Yazılım ile farklı sesleri farklı çıkışlara yönlendirebiliyorum zaten. Ancak surround sesleri bu farklı çıkışlara yönlendirecek bir yazılım arıyorum sadece.

• ryannight R kullanıcısına yanıt
    Windows sadece bir ses cihazına ses yollar. Örneğin PC’nin kulaklık çıkışı yada hdmi ile bağlı bir monitör vs. Bu sebeple yapmak istediğiniz şey mümkün değil.

Diğer arkadaşların da dediği gibi laptop ile 5.1 ses almak için Asus xonar u5 yada u7 gibi usb ses kartı kullanmanız gerekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.