Şimdi Ara

555 ve 4541 beraber kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ekteki şema çalışan bir devreden alınmıştır. bu devrede 4541 i kaldırıp tadilat yapılabilirmi. çalışma şekli 40sn bekleme 5veya 6 sn çalışacak şekilde. Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vardar07 -- 7 Mart 2012; 15:49:32 >

• CD4541 programlanabilinen bir zamanlayıcı olarak çalışır sadece 555 ilede istedigin olur ancak sağlıklı bir zamanlaması olmaz,

kolaygelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

CD4541 programlanabilinen bir zamanlayıcı olarak çalışır sadece 555 ilede istedigin olur ancak sağlıklı bir zamanlaması olmaz,

kolaygelsin

Bilgi için teşekkürler. Pekibiz bunu 4541 deki 1-2-3 nolu bacaklardaki elemanlarlamı ayarlayacağız veya nasıl yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

2 nolu ayağa bağlı kondansatorun değerini düşürünce süre azalacak artınca süre uzayacaktır.
    Ekteki şemada 1-2-3 nolu ayaklar arasındaki elemanlar görülmektedir süre 1m ohm trimpot ile yapılmaktadır.

Üstad teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim.
  • quote:

2 nolu ayağa bağlı kondansatorun değerini düşürünce süre azalacak artınca süre uzayacaktır.
    Ekteki şemada 1-2-3 nolu ayaklar arasındaki elemanlar görülmektedir süre 1m ohm trimpot ile yapılmaktadır.

Üstad söylediğinizi aynen denedim değişiklik yok malzeme değerleri ile oynadım gene değişen bir olay olmadı. başka ne deneyebilirim.

• quote:

Bu ilavelerle sisteminizin istenilen aralıkta çalışmaması mümkün değil, mutlaka bir yanlışlık olmalı veya entegrenizde bir sorun olmalı veya çıkıştaki kullandığınız transistor veya rolede.. artık bunları kontrol edin...

ilginize teşekkür üstad devre normalde çalışıyor. Fakat süreler kısa olduğu için uzatma amaçlı. 25sn boşta 6sn çalışma benim yapmak istediğim 40veya 45sn boşta ve 5sn çalışması için düzenleme yapmak istiyorum devrede röle yok scr (BT151-500R) ile yükü kontrol ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vardar07 -- 2 Nisan 2012; 21:28:02 >
  • quote:

****Bu durumda 4541 entegresinde 2 nolu ayakta kullanılan 10 nf yerine 47 nf kondansator kullanılırsa, bekleme süresi 30 saniye ile 70 saniye arasında 1 megaohm trimpot ile ayarlanabilir...
    ****Çalışma süresi için 555 entegresindeki 22 uf kondansatoru 10 uf olarak değişin ve 120 k direncin yerinede 220 k trimpot koyun. ve çalışma süresini ayarlayın...

İlginize teşekkür Kısa sürede deneyeceğim. İnşallah uğraştırmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: kenakord08

****Bu durumda 4541 entegresinde 2 nolu ayakta kullanılan 10 nf yerine 47 nf kondansator kullanılırsa, bekleme süresi 30 saniye ile 70 saniye arasında 1 megaohm trimpot ile ayarlanabilir...
    ****Çalışma süresi için 555 entegresindeki 22 uf kondansatoru 10 uf olarak değişin ve 120 k direncin yerinede 220 k trimpot koyun. ve çalışma süresini ayarlayın...

Üstad dediklerinizi aynen uyguladım sizin demiş olduğunuzla cihaz komple çalışması ile ilgili imiş bana ise komple süre içinde 40sn off 10sn on pozisyonu idi onuda 555in 7nolu ayağındaki direçle ve 4541in 8nolu ayağındaki direnç değerlerini artırarak çözülmüş oldu. İlginize tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vardar07 -- 7 Nisan 2012; 20:47:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.