Şimdi Ara

5555 lira Orta Segment Oyun Bilgisayarı Son Düzeltmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır aklımda orta segment bir oyun bilgisayarı toplamak vardı. Gelecek ayın 5'nde sipariş verilecek. O zamana kadar son düzenlemeleri yapmayı planlıyorum.
    Öncelikle World of Warcraft oynuyorum uzun süredir. Raid ve dungeonlarda boss fightlarda laptopum kafayı yemeye başladı son expansionla birlikte. Ben de çağa ayak uydurmak adına yeni bir masa üstü toplamaya karar verdim.

Oynayacağım oyunlar World of Warcraf haricinde hep single player. Tek temennim de bu oyunları ultra grafiklerde 1-1.5 sene oynayabilmek. Sonrasında zaten ekran kartımı update ederim mutlaka.

Yani bana öneri yapacaksanız amacımın önümüzdeki maksimum 2 sene içinde çıkacak oyunları ultra da oynamak olduğunu bilmenizi isterim.

Intel- AMD tartışması olmaması adında sistemimi AMD üzerinden kurmak istediğimi şimdiden belirteyim. Kesinlikle işlemci olarak intel düşünmüyorum.

Ürünleri aşağıda yazıyorum. Sizden ricam şu model yerine şunu kullan aynı para ve daha iyi ya da şu ürün kesinlikle tavsiye edilmiyor diye daha objektif bir şekilde beni bilgilendirmeniz. Veya şu ürüne bu kadar para vereceğine daha ucuzunu al ekran kartını daha yüksek bir model al gibi tavsiyeler de olur.

Ama maksimum çıkacağım bütçe 5600 liradır. Neredeyse bir maaşımı komple buna vereceğim ve taksit işine girmek istemiyorum, girmeyeceğim. Şimdiden teşekkür ederim önerilerinize.

Corsair Carbide SPEC-02 Kırmızı Ledli Mid Tower Siyah Oyuncu Kasa 305 TL

Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram 675 TL

AMD Ryzen 5 1600X 3.70GHz/4.00GHz 16MB 1060 TL

MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 GAMING X+ 6G 6GB 192 bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GTX 1060 GAMING X+ 6G) 1615 TL

MSI A320M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart 345 TL

Cooler Master G650M 650W 80+ Bronze Power Supply 395 TL

Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5" Sabit Disk 190 TL

AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Full HD FreeSync 560 TL

Kingston SSDNow V300 240GB 450MB-450MB/s 2,5” Sata 3 SSD 415 TL ( Bu konuda önerilere fazlasıyla açığım. Doğru SSD mi seçtim emin olamadım. M2 soketliler çok pahalı olduğu için bunu tercih ettim.)

TOTAL 5555 TL.

• İşlemciyi R5 1600
    Anakartı da adam gibi birşeyle değiş gaming ibaresi var diye çöpten anakarta o kadar para verme.
    Aynı şekilde ekran kartını da palit kovalayabilirsin 1300 civarına.

Edit: Güç kaynağı da çöp onu da değiş. O paraya o güç kaynağı alınmaz.

Edit2: Baktım da bu sistem baştan aşağı çöp. Olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 13 Eylül 2017; 14:6:27 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    R5 1600 aklımdaydı zaten. Onu öyle değiştireceğim. Ekran kartı olarak palit olabilir ama MSI daha cazip geliyor.

PSU en büyük problem o konuda bilgim yok pek. Öneriniz varsa değerlendirebilirim.

Keza anakart olarak da MSI B350 TOMAHAWK veya Gigabyte GA-AB350 aklımda olan modellerdi. Veya öneriniz varsa dinleyebilirim.
  • Selamlar ,

Öncelikle wow u büyük monitör ile oynamak artı katıyor o yüzden 27lik bir monitör öneririm , ayrıca SSD wow un için olmazsa olmazlardan bekleme sürelerini ciddi şekilde kısaltıyor.

Eğer standart 400-500 tl lik 22 - 24 monitör işimi görür derseniz ekran kartı gtx 1070 alınabilir.

• GAJU kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Öncelikle o kadar büyük bir monitörde odaklanmakta zorluk çekiyorum daha önce denedim O yüzden 22'lik monitör yeter bana zaten tank oynuyorum. Soaklayanlar alsın büyük monitörü Bu sistemi de gündemime alıyorum. Sormak istediğim ekran kartlarında galax olsun palit olsun msi olsun ne fark ediyor? hepsi gtx 1060 olduğu için soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustADreamer7

Teşekkür ederim. Öncelikle o kadar büyük bir monitörde odaklanmakta zorluk çekiyorum daha önce denedim O yüzden 22'lik monitör yeter bana zaten tank oynuyorum. Soaklayanlar alsın büyük monitörü Bu sistemi de gündemime alıyorum. Sormak istediğim ekran kartlarında galax olsun palit olsun msi olsun ne fark ediyor? hepsi gtx 1060 olduğu için soruyorum.

Palit=ucuz ondan sanırsam.

Düz 1600 işlemci b350 anakart(MSI hariç iç yapacak iseniz)

M2 SSD koydunuz mu bakmadım gerek yok normal 240 GB sata SSD daha iyi fiyat performans. Verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• JustADreamer7 J kullanıcısına yanıt
    Soğutma performansı , kullanılan parçaların kalitesi , marka algısı vs fark ediyor ama günlük kullanımda sıkıntı çıkartacak bir fark olmaz.
    22 monitör alacaksanız yukarıda verdiğim sistem 500-600 tl daha ucuza gelecektir , aradaki farka ister daha kaliteli SSD , kasa , anakart alabilirsiniz yada üzerine biraz daha ekleyip gtx 1070 alabilirsiniz veya sistemi 5000 TL ye toplamış olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SON 5-10 YILIN EN İYİ OYUNLARI
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci R5 1600 olmalı. Yoksa bir de soğutucu masrafı olacak.

Anakart en az B350 çipsetli olmalı. Asus B350 plus olabilir.

Ramleri 3000+ mhz seçin. Genellikle corsair vengeance lpx serisi ramler daha uyumlular. Anakartın listesine bakmak lazım.

O fiyata 850 evo alınır.

3 lira fazla verip seagate barracuda nın 1tb lık versiyonunu alın.

O fiyat bandında phanteks p400 bulunabilir.

Ekran kartını rgb-ejderya-gaming-fatal1ty kanserlerine sahip olmayan versiyonlarından alırsanız 300 liraya yakın kar edersiniz.

O fiyata daha sağlam psu alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustADreamer7

R5 1600 aklımdaydı zaten. Onu öyle değiştireceğim. Ekran kartı olarak palit olabilir ama MSI daha cazip geliyor.

PSU en büyük problem o konuda bilgim yok pek. Öneriniz varsa değerlendirebilirim.

Keza anakart olarak da MSI B350 TOMAHAWK veya Gigabyte GA-AB350 aklımda olan modellerdi. Veya öneriniz varsa dinleyebilirim.

Bu fiyata 10 numara oldu bence. Ben itopyadan topladım, farklı sitelerde daha ucuza bulabilirsiniz.

Bu sistemde tek değiştirin diyeceğim parça ekran kartı olur, bulabiliyorsanız daha ucuz bir 1060 daha iyi olur. Ama olmazsa da bu kart MSI'dan falan iyi, yeni rev 9GBPS bellekle geliyor.

Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 13 Eylül 2017; 15:56:27 >

• Oncelikle o fiyata 3200 ram alabilirsiniz.

Gold bir psu alin o paraya. Seasonic marka alabilirsiniz. Forumda sifir satanlar vardir bakin.

O paraya az daha eklenir 1070 alinir. Ama yine forumdan sifir 1060 lara bakabilirsiniz, daha ucuz. Kesinlikle 1060 a 1600 liralar verilmez.

Anakarti b350 alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk66 -- 13 Eylül 2017; 20:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5555 lira Orta Segment Oyun Bilgisayarı Son Düzeltmeler
    http://www.sinerji.gen.tr

Monitör: http://www.hepsiburada.com/aoc-g2260vwq6-21-5-75-hz-1ms-analog-hdmi-display-full-hd-freesync-oyuncu-monitoru-pm-bd805440

Toplam 5653 TL. Bütçeni 100 TL aşıyor. R7 1700+X370 anakart için 100 TL fazla verilir bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.