Şimdi Ara

5600 fan devri normalmi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Dahaka90

quote:

Orjinalden alıntı: Alx

3300-3500 standart değer. Yalnız çoook sıcak yaz aylarında benim stock fanım da 5500 devirde çalışıyordu, çok ses yapar tabi ki. Bence kasanda bir anormallik var, hava akımını kontrol et. Bir de termal macunu da. BIOS'ta fan kontrolünü kontrol et.

Bir de bilmeyen arkadaşlar dalga geçmesin. AMD stok fan 5500-5600 devirde çalışabiliyor, ve çalışıyor da .

Ben 5 kere k8 işlemcili sistem değiştirmiş ve kullanımış biri olarak bunun bir problem olduğunu söylüyorum 3200 deviri geçiyorsa yani 4000 falan görüyorsa bu normal değildir ya kasa için hava akımı zayıf kaldığı için fan çok hızlı döner yada problem vardır acaba am2 ve s939 kullanan arkadaşlarda böyle bir sorun varmı varsa yazarlarsa sevinirim problem olduğunu sanıyorum ama genede herkezin fikrini almak daha iyi olur.

Arkadaş, zaten kasada ya da termal macunda sorun var diye yazdım. Ve, dediğim gibi, çok sıcak hava şartlarında anakart devirleri mümkün olduğu kadar yükseltmeye çalışıyor. Yazın oda sıcaklığı 35-37 dereceyken çalıştır Carbonu bakalım kaç devir olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 14 Nisan 2008; 9:22:28 >

• aynen anlattığın gibi fan girişi 3 pinli anakart 4 pinli anakartta 1 tane pin boşta
    quote:

Orjinalden alıntı: honneur

Hocam anakartın cpu fan girişi 4 pinlimi 3 pinlimi birde senin fan 4 pinlimi 3 pinlimi bunları kontrol et. PWM uyumsuzluğundan dolayı yani3-4 yada 4-3 pin gibi bir eşleşme olmuşsa cpu fanı ortalama 3500-4000 devirde dönüyor. ısı artmaya başlayında 5000 ve üzerine kadar çıkıyor. Benimde başıma geldi aynı olay.

Minitypoon almıştım 3 pinli fanı vardı benim anakart 4 pinliydi 129 lik fan 2500 devirden aşağı hiç düşmüyordu yüklenince. 4 pinlik fanlı soğutucu buluncaya kadar veganın yolunu epey aşındırdım..
  • pin boşta olabilir ama bu işte 1 eror var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.