5600X İşlemci 6600XT Ekran kartlı sistemime 1-B550 Serisi ana kart (S.A.M. teknolojisinden faydalanmak istiyorum) 2-Düşük CL değerli yüksek frekanslı 8GB*2X Ram Bellek 3-SSD Samsung 970 Evo plus 500GB olacak gibi 4-Olabildiğince geniş ve fonksiyonel Ön ve üst kısımları Mesg ızgara olan ekran kartımı yan koymak istesem dahi sorun çıkarmayacak bir kasa 5-Isınma sorunu olmayacak stabil çalışan mümkünse ihtiyacımız olandan birazcık fazla wolt olan PSU 6-Son olarak kafamın en karışık olduğu parça Monitör; Esasında 27" 144Fps 1ms (Griden griye) IPS panel düşünüyorum fakat 1080p mi olsun 2K mı olsun emin olamadım mevcut ekran kartım MMORPG Oyunlarında 2Kda 144 fps vermez belki hikaye oyunlarını 100 fps ile oynarım veya arada film açarım 2K diğer oyunları oynarken 1080p takılırım diyorum fakat 2k monitör 1080pde görüntü bozulması yapar diyorlar ne olur bilmiyorum. Ayrıca 1080P 27"de pikseller seçilir diyorlar bende maden öyle 24" filan alırım diyorum kafam çok karışık yani Bütçe olarak 7500 hazırım var bunu 12000 filan yapmayı düşünüyorum. Ekran kartı oldukça büyük bunu dikkate alırsanız sevinirim iyi forumlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bearchero27 -- 6 Şubat 2022; 11:44:58 > |
5600X İşlemci 6600XT Ekran KartlıSisteme Diğer Parçalar

-
-
Bir kaç öneride bulunayım verdiğim linklerdeki ürünler temsili olacak siz başka sitelerden de fiyat araştırması yapın. Şunuda belirteyim 2k mönitörde özellikle dediğiniz gibi hikaye temalı oyunlarda o kart 2k ya zayıf gelir rahat yüksek fsps için en az 6700 xt gerekir onu belirteyim. 1080 piksel daha uygun olur. Mönitör tercihi size ve bütçenize kalsın. İlerde ekran kartını satar yeni serilerden bir kart alırım derseniz 2k mönitörde alabilirsiniz o size kalmış. Birde şunu belirteyim 2k da 1080 e düşürünce bazı şeylerde görüntü desteklediği en son çözünürlük kalitesi kadar olmaz, yani çamurlaşma şişme gibi şeyler olur görüntüde , memnun kalmayabilirsiniz çözünürlük düşürmelerinden. Benim fikrim o 6600 xt için 1080 piksel mönitördür. Ssd ye karışmadım zaten belirtmişsiniz iyi bir model.
akakce.com
MSI MPG B550 GAMING PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mpg-b550-gaming-plus-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,746099854.html?gclid=EAIaIQobChMIipOWrZrt9QIVS-d3Ch2o3ACYEAAYAiAAEgKlP_D_Bwakakce.com
Kingston HyperX D4 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3K2/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/ram/en-ucuz-kingston-hyperx-d4-16-gb-2x8-3600-mhz-ddr4-cl17-hx436c17fb3k2-16-fiyati,729813589.htmlakakce.com
Phanteks Eclipse P500A DRGB PH-EC500ATG_D 3 Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-phanteks-eclipse-p500a-drgb-temperli-cam-mesh-on-panel-siyah-mid-tower-atx-fiyati,1195966361.html?gclid=EAIaIQobChMI8pXA7Jrt9QIVSI1oCR1HZgtBEAAYAyAAEgIzYPD_BwE
-
Ürünler çok güzel fakat aşırı pahalı eğer 5-6 sene gideri olan 2K monitöre geçemiyor isek 7,500₺ bütçe ile yola devam etmem mantıklı diyorum çünkü 3 sene sonra İnşALLAH 2K ya geçerim.
SDD 1200₺
İşlemci soğutucu 500-800₺ arası
Ana kart 900-1200₺ arası
Kasa 500-800₺ arası (Uzun soluklu için biraz daha bütçe ayrılabilir)
Power 500-700₺ arası (Bu ileri dönük yüksek Wolt olmalı yine de kaliteli olmalı)
1080P, IPS, 1MS (Griden griye tepkime) 144 veya 165 Hz Düz ekran (birazda hareket edebilen başlıklı olursa iyi olur) Monitör 2000-2800₺ arası araştırmalarım var. Hangi model hangi marka kafam karışık bu yönde tavsiye bekliyorum
-
@Bearchero27 Şimdi işlemci ile ekran kart var elde denilince, ben 7500 - 12000 bütçe ile kalan parçalara para harcanacak sandım pardon :) . Zaten daha önceki mesajda da belirttiğim gibi o kart 1080 piksel kartıdır. Pek 2k da verim almazsınız güncel oyunlarda ve yeni çıkacak olanlarda. Yine ayara kısarak oynatır tabi ama ne anladınız o zaman 2 k da bütün ayarlar kısılacaksa. !080 piksel daha uygun olur mönitör de. Ben bir iki model link bıraktım başka markalara da özelliklere ve göz zevkine göre seçilebilir o size kalmış artık. Asus , msi , aoc , samsung , Benq , viewsonic gibi markalarda iyi ve kalitelidir , onlara da bakın fiyat araştırması yapın. Fakat aranan özellikler artarsa bu ürünlerde normal olarak fiyat da artar malesef.
akakce.com
LG 24GN650 23.8" 1ms Full HD Freesync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-lg-24gn650-b-23-8-1ms-full-hd-freesync-pivot-oyuncu-u-fiyati,972824275.html?gclid=EAIaIQobChMIyILY4Zj39QIVIY9oCR3j9g11EAAYAyAAEgJOy_D_BwEakakce.com
Gigabyte M27F 27" 1ms Full HD IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-gigabyte-m27f-27-1ms-full-hd-ips-oyuncu-u-fiyati,884960214.html?gclid=EAIaIQobChMI-tHxqpn39QIVKoxoCR2YHgygEAAYAiAAEgK6hPD_BwE
-
ANA KARTI Aldım geriye Kasa ve PSU kararı için yardımınız lazım. SSD 970 Evo plus olacak, 27" Monitöre en son karar vereceğim.
PSU Olarak bu nasıl?
Kasa olarak Phanteks 400A ile Rajintek arasında kaldım her ikisininde fan eksikleri var.
kasa için rajintek mi phanteks mi?
rajinteks ise 3 adet üste 120 mm fan
phanteks ise 2 yukarı 1 öne 120mm fan ekler misiniz
Sessiz, serin ve RGB varsa kapanan cinsten fan önermeniz lazım.
inventus.com.tr'de baya indrim var ama hangisi işe yarar.
-
@Bearchero27 kardeşim sen bir şey soracağın zaman bu şekil, benim seni etiketlediğim gibi benim ismi nicki etiketle bir zahmet yoksa bildirim gelmiyor. Her defasında benim şansa konuyu görüp girmem gerekir onun için çoğu cvb geç kalır. Şimdi sorulara gelecek olursak power supply o fiyata çok iyi ve kaliteli bir model , ben sistemde onu kullandım 3070 ile sorunsuz. diğer soru , phanteks 400 a modelinin 200 küsür farkla fanlı modeli var o kasanın hiç fan aramakla uğraşma. Kasa da phanteks i tavsiye ederim. Mönitör ü kendi göz zevkinize ve boyutuna göre benim daha önce tavsiye ettiğim markalar arsından siz seçin. 24 mü 27 mi diye siz seçin kullanım için. Anakart o msi modeli gayet iyi ve makul b 550 a pro. Hayırlı olsun . Sorucanız bir şey olursa yine etiketleyerek sorun yardımcı olamaya çalışırım elimden geldiğince.
-
@Erhan1982DZC kardeşim ek fanlı modeli göremedim QP satıyor hep onlarda 2 fan demiş. Almışken fanları tamamlayalım zaten hepsini borca alıyorum.
-
@Bearchero27 kardeşim , ben şunun için dedim p 400 ün iki seçeneği var o modelde biri önde 3 rgb fan olan model, biri de olmayan model .Ben olmayan modeli alıyorsun sandım. Sen indirimdeyken önde 3 fanlı rgb olan bnm link koyduğum modeli al bnce. Diğer yerler Önde 3 fan olmayan model bile daha fazlaya satıyor. Üst ve egzos bölüme gelecek olursak oralara 2*1 fan takviyesi lazım. Ona da uygun fiyatlı bir link bırakayım 3 fana ve kontrolcüye göre fiyatı iyi , marka çok üst düzey değil. Ama biz bir kasada kullandık yukarda iki arkada bir olarak , sıkıntı görmedik renk canlılığı ve hava üflemesi açısından. Buraya corsair, msi veya bir iki marka daha koyarım link ama onlar 3 tanesi 900 - 1300 arası tuzlu olur. Onları istiyorsan o fiyatlara kendin bakarsın artk . Ben fiyat performans ürünü bırakıyorum marka istersen dediğim markalara bakıcan ama 3 katı karar senin tabi. Borca alıyorum yazmışsın bu zamanda zor tabi bir şeyler almak.
inventus
PHANTEKS Eclipse P400A MESH DRGB TEMPERED GLASS (PHEC400ATG_DBK01) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11128www.incehesap.com
GamePower Air Turbine ARGB/RGB 3*12CM Fan Set Kit - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/gamepower-air-turbine-rgb-fan-fiyati-46159/
-
@Erhan1982DZC RGB model inventus'da 1.295₺ fakat 3 adet fan geliyor diye açıklamalardan göremedim müşteri hizmetleride pazar günü kapalı.
Birde dediğin 750w psu aldım fakat birisi bunu alsaydın dedi. Tam modüler olması birşey katar mı?
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
High Power Super GD+ Series 750W 80+ GOLD Smart Fan, Full Moduler Güç Kaynağı (HP1-F750GD-F14C) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-super-gd-series-750w-80-gold-smart-fan-full-moduler-guc-kaynagi-hp1-f750gd-f14c.htmlÜst kısma ek fan için Xigmatek düşünüyorum. Eğer bu çokta elzem değilse bekletirim havalar serin.
www.itopya.com
Xigmatek EN42128 GALAXY II PRO 120mm ARGB Fan (3 lü Paket,Panel + Fan Kontrolcülü)| ITOPYA.COMhttps://www.itopya.com/xigmatek-en42128-galaxy-ii-pro-120mm-argb-fan-3-lu-paketpanel-fan-kontrolculu_u1471127" Monitöre olarak View sonic ve LG markaları lider demişlerdi
-
@Bearchero27 Kardeşim kasa 3 fanlı model resimlerden de görebilirsin merak etme sıkıntı yok, başka sitelerde o modelin açıklaması var. Sipariş verirken 3 fanlı model rgb yazacak linkinde ona dikkat et. Power olarak onu sorduğun için fiyatı da düşmüş olduğu için ben alabilirsin dedim , yani onu sorduğun için. Diğer modeli de indirime sokmuşlar modüler yapı önemli ise senin için kullanmıyacağın kabloları kenarda tutarım dersen ötekini iptal et onu al. Bunları ikisini birden aynı anda sorsaydın belki bunu al derdim. Ama 2. linktekinin albenisi modüler yapı büyük ölçüde. İptal etmek istersen ötekini dün sipariş verdin herhalde daha kargoya vermemişlerdir pazar olduğu için, istersen bunu al ben mani olmayım. İkisi de işini görür fiyatları da şu ana göre iyi. Fan a gelecek olursak senin dediğinde olur fiyat uygun olduğu için bnm dediğimde. Fakat bnm önerdim de fiyat performans buda hemen hemen öyle, yani bunlar üst düzey marka değil haberin olsun .Bütçe önemli olduğu için al diyorum bu iki markadan birini. Güç kaynağı ikinciyi istiyorsan alabilirsin modüler olanı iptal edip , ben şimdi gördüm onu. Monitör de daha önce dediğim lg .viewsonic , asus , msi . bazı aoc modelleri , gigabyte markaları genelde iyidir. Ben kendim lg kullanıyorum memnunum, daha öncede viewsonic kullandım o da gayet iyiydi 60 hz olduğu için değiştirdim. Kasayı incelemek istiyorsan phanteks in sitesine gir oradan incele 3 fanlı rgb modeli orda kapsamlı açıklamalar var. İnventus sayfasında bir şey belirtmiyor.
-
@Erhan1982DZC PSU değiştirdim. Full modüler aldım.
PSU değiştir diyen arkadaş kasa olarak bunu öneriyor ama benim içime sinmedi Phantom daya iyi dimi?
Monitör olarak
QPde indirim varmış Outlet diyor ne çıkar bilmiyorum tabi
-
@Bearchero27 psu konusu fiyatlar indirimde olduğu için ikisinden birini al dedim, normalde fiyatlar indirimsiz olsa senin sistem ihtiyacı o ekran kartı ile hiç bir zaman 750 lik istemez sen uygun fiyat diye aldın bu bir. Doğru yaptın. İki, gametech kasa mı daha iyi imiş phanteks ten , tmm belki senin seçtiğin fiyat olarak phanteksin en iyi ürünü en pahalı ürünü değil ama fiyat performans ürünü . Yani ben olsam phanteks i seçerdim karar senin yine de. O arkadaşımız gösterdiği kasa tip olarak güzel olabilir ama marka olarak da iyi değil hava sirkülasyonu sorunları oluyor o tip kasalarda . Phanteks te o kasada hava akışı sorunu yok. Phanteksin iyi bir kasasını buraya bırakırım ama 2000 lira cıvarı, bütçe yoksa p 400 iyidir. Hava akışı olarakda. Hee benim için kasa akvaryum gibi bakarım dersen çoğunlukla tipine, yanlış anlama o arkadaşın dediğni al gerisine ben bir şey diyemem. Yani o tip kasalar genelde görünüş içindir. Akvaryumu benzetme için söyledim :) .Mönitör marka model olarak atarsın fikir söylerim ben.
-
inventus
PHANTEKS Eclipse P400A MESH DRGB TEMPERED GLASS (PHEC400ATG_DBK01) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11128Kasayı aldım 3 Önde 1 Arkada mı olacak acaba yoksa sadece 3 Önde mi?
Sipariş geçerkende göremedim kaç tane olduğunu
-
@Bearchero27 bu modelde 3 önde varmış fan arkada yok , işte sipariş edeceğin 3 fan la ekstra alacaksın ya fanları kendin , onlarla da üst ve a arka bölümü dolduracan.
-
@Erhan1982DZC Ek fan almasak hata eder miyiz? Kasa soğumaz galiba 3 tane fan 500₺ çok para ya, bir kasa alsak 700₺'ye içinde 3 fan var zaten bu nasıl fiyatlandırma
-
@Bearchero27 Şunu söyleyim bu kadar masraf yaptıktan sonra fandan kaçma bence. Ben zaten uygun fiyatlı fan model yazdım ilerde o paraya da bulamazsın. Üst bölüme fan takmasan da olur. Ama arkada egzos fan olmalı yoksa oluşan sıcak havayı dışarı atamazsın önde 3 fan olsa da. Benim daha önceki mesajda verdim linkteki fan grubu fiyat olarak uygun he onu da almam diyorsan bu kadar masraftan sonra, arkaya rpm hızı iyi olan bir fan tak bari :) Yoksa ne anlamı var bu kadar masrafın. Fiyatlar konusunda haklısın bir şey diyemem. Üst bölüme fan takmasan olur dedim ama onlar olursa sıcak havanın dışarı atılmasına hız kazandırır. Fakat egzos fan şart !!! bir tane...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 13 Şubat 2022; 14:31:26 > -
@Erhan1982DZC Epeyden 3.000₺ bandı olarak aradığımda Epey puanlamasına göre en iyileri karşılaştırması bu listede senin daha önce attığım GİGABYT en uygunu fakat ekran özellikleri biraz zayıf daha başka nasıl bakarım bunlara bilmiyorum
-
@Bearchero27 ben o modelleri atarken fikir olsun diye attım hani. İlla gigabytı almak zorunda değilsin zaten. Ama orda da baktım aralarında özellik olarak çok büyük farklar yok ve onun fiyatı şansa daha uygun. Ben lg yi kendim kullanıyorum diye önermiştim. Ama dediğim gibi aralarında atla deve olacak gibi farklar olmaz birbirine yakın ürünlerde. Sen kullanıcı yorumlarına ve incelemelerine bakarak karar ver. Bütçene göre seç. 27 boyut fazla diyorsan büyüklük açısından , 24 de yeterli gelir kullanımda.
-
@Erhan1982DZC Gigabyt Monitörü aldım.
Şimdi Anakart güncellemes, Kasa montajı, Ram frekans yükseltmesi, Monitör Hz ayarlaması gibi Pc aldıktan sonraki işlemleri sıraya koyup öğrenmem ve gerekli ve verimli ise OC işlerini nasıl yapacağımı öğrenmem lazım.
-
@Bearchero27 Bu saydıklarını bilmiyorsan hiç montaj yapmadıysan , bunları sakın kendin deneme kafana göre. Bir bilene yaptır veya defalarca video seyrederek ancak öğrenebilirsin. Yada bir bilgisayarcıya toplat. Burdan sana yazarak anlatarak bir şey yaptıramayız. Bir şeyleri kırar çatlatırsın , öyle şans eseri falan kimse hiç bilmeden toplayamaz. Gerçek hayatta bir bilenden yardım al , yazık olmasın onca parça. Kırılanlar olursa garantiden değişmezlerde haberin olsun.
Benzer içerikler
- i3-12100f alınır mı
- oyun için amd mi intel mi
- rx 7600 alınır mı
- ereyon güvenilir mi
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- amd threadripper
- m2 vs m3
- vsync nedir
- afmf 2
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X